• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CH4MISSChov SKLÍPKANŮ a vše kolem nich !... jak na ně?... co dělat když ?...fota vašich miláčků !
    Mnozí lidé při pohledu na jakýkoli druh pavouka propadají nesmyslné hrůze. Pavouci ovšem, až na vyjímky, na člověka útočit nemohou a ani nechtějí .) Sklípkani jsou proslulí z mnoha důvodů. Patří k největším suchozemským bezobratlým živočichům a dosahují také nejvyššího věku.
    rozbalit záhlaví
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYKRUK: tak ta moje si vždycky udělá na zemi takový pavučinový tácek, který při každém krmení zdokonaluje :) Je fakt, že pár vláken pavučiny jsem našla i okolo kapradiny. Tak to jsem teda zvědavá, jak dlouho tam kytka vydrží, je docela masivní, tak snad se jen tak nedá :)
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    SAGEMA: Moje brachypelma vagans má na komplet ploše namotanou pavučinu kolem dokola. Jestli jí kapradina trápí chemicky, to netušim, ael spíš bych řekl, že nechce ztratit přehled o terénu a chápe tu kapradinu jako něco, v čem by se kořist mohla ukrýt, což se jí samozřejmě nehodí do života.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    NYKRUK: aha, takže jí vlastně vadí? Tak to má holka smůlu, protože já jsem naopak nadšená z toho, jak je v terárku živo :)
    Mně spíš šlo o to, jestli třeba ta kapradina nemůže vylučovat něco, co by pavouka dráždilo, respektive poškozovalo (i když teda nevím čím by mohla).
    A proč to vlastně dělá? Dělá to i přírodě? Že si kolem svého bydliště vytvoří "talíř", na kterým se mu bude lépe lovit a hodovat?
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    SAGEMA: vyčkej času a ona tu kapradinu srovná se zemí. nenechaji v okolí nic, co dokážou vlastními silami zničit. Taky jsem se pokoušel o dekorace, leč marně:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Mám dotaz. Své B. smithi (viz. obr. níže) jsem asi před měsícem obohatila terárko kapradinou. Do té doby měla jen lignocel a kokos. Od té doby, co ji tam má, docela změnila své chování. Před tím byla velice často zalezlá v kokosu nebo jen tak postávala někde, ale žádná velká pohybová aktivita. Spíš byla schovaná, lezla jen, když byla hladová. Od té doby co má kapradinu je neustále venku, ani jednou nebyla v kokosu, pohybuje se hlavně v té kapradině nebo jejím bezprostředním okolí a leze velice často. Neustále se přesunuje. Pár cm, po několika minutách zase změna a tak pořád dokola. Dneska jsem ji dokonce viděla, jak manipuluje s listy. Chytla je zubama a tahala, pak je začala odstrkávat nohama. Nebylo to jen prodírání se porostem, ale připadala mi jako když to chce někam přesunout nebo z toho něco postavit. Co to znamená? Buď za A) se jí to nelíbí a nechce ji tam a nebo za B) naopak připadá si víc chráněná, protože prostor v terárku není tak volný a tak se jí tam lépe žije a ta dnešní manipulace byla jen přestavba? Co je správně? Já si teda myslím, že kdyby jí tam opravdu vadila, tak se bude od kytky držet co nejdál to půjde a nepoleze po ní.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Tak jsem konečně sehnala to saranče. Žádné drama se nedělo, čekala jsem, že saranče bude víc aktivní. Akorát si stihlo protáhnout křídla a Johana byla na něm :)

Pro porovnání, saranče mělo na délku přes 6 cm.

ORC23
    ORC23 --- ---
    ORC23: tak uz je to vsechno pryc
    ORC23
    ORC23 --- ---
    ORC23: a ceny nejsou fixni, da se o nich i debatovat ;)
    ORC23
    ORC23 --- ---
    dyby nahodou mel nekdo zajem, tak prodavam posledni zbytky chovu, kterych se chci zbavit:

P. metallica 0.1 8.svlek 4000.- // P. subfusca (bara) 0.2 subadult 800.- // Tapinauchenius gigas 0.1 adult 1000.- // A. azuklaassi 0.1 subadult/adult 1000.- // P. smithi 1.0 adult 900.- // 0.0.3 Ch. fimbriatus 3-4. svlek 200.- // Ornitoctonus aureotibialis (H. aureopilosa) 0.1 adult 700,- // Celkem 10250,- // Pri odberu vseho najednou 40% sleva=6150,- ...vsechny pavouci ve vyborne kondici a vse NZ.
    S_M_O_U_L_A
    S_M_O_U_L_A --- ---
    Brachypelma smithi ....mohu doporučit.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    HYLBOS: viď :)) a byla takový prcek :))
    HYLBOS
    HYLBOS --- ---
    SAGEMA: Ta pěkně roste *-)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    JERMAINE: ORC23: dobře, děkuju, příští týden uspořádám pro kolegy v práci gladiátorské hry :)
    ORC23
    ORC23 --- ---
    SAGEMA: pokad bude mit hlad,tak bezproblemu
    JERMAINE
    JERMAINE --- ---
    SAGEMA: uplne v pohode, davam i mensim a nikdy s nim nemel problem
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    Myslíte, že B. smithi, 5,5 cm v těle zvládne saranče, které má cca 4 cm v těle a je velmi, ale velmi aktivní? Do teď žrala jen cvrčky, ale chtěla bych zkusit saranče.
    ORC23
    ORC23 --- ---
    KOZINA: spis ze vzduchu, potazmo ze substratu. A nektery druhy jako Avicularie ( a vpodstate vetsina stromaku) sou zvykli stirat rosu (kapky) z listu

MI_MI: jj ...vyssi teplota obcas pomuze, nektery druhy pri nizkych teplotach nechteji zrat vubec

REESHA: dokad bude chtit jist, tak to do nej muzes cpat, ale je pravda, ze holatka sou clkem syta a vetsinou jich moc najednou nesnedi pokad je krmis pravidelne
    MI_MI
    MI_MI --- ---
    JERMAINE:
    TOXYGEN: nazdárek :o) tak došlo na vaše rady s tou vlhkostí v terárku.dokonce jsem mu nakonec pořídila desetilitrový a pavouček mi přijde čilejší.krasavec se mi před pár dny svlíkl,ale pořád mám ten problém s potravou...nechce a nechce...tam,kde jsem ho kupovala mi radili,at mu více svítim,že bude agresivnější a tim pádem by mohl začít žrát.co vy jako zkušenější na to?? :o) předem děkuji za všechny typy
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    NYKRUK: mam a bylo mi řečeno chovatelem, že stejně nepije, vodu má z potravy.. a jelikož je to adultní samec tak prej žere jen tak 1x do měsíce..takže si bere nejspíš vlhkost ze substrátu...
    ALICKA
    ALICKA --- ---
    REESHA: jj asi tak ty 3-4 týdny
    REESHA
    REESHA --- ---
    NYKRUK: je tam jasne :)
    JERMAINE: menili jsme ji podklad a hrali si s ni, tak mozna kvuli tomu :)

Jeste bych mel dotaz, minuly patek jsme pavoucici dali jedno holatko (neosrstene, co z nej zbylo asi nemusim popisovat), kdy bychom ji meli dat nazrat priste? Slysel jsem, ze po necem velkym jako je holatko muzem pockat klidne az mesic. Radsi se chci ale zeptat na Vas nazor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam