• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    SKAFF: ano, a tomuhle presne ja dejavu nerikam ;]. dejavu je cituji:"Déjà vu je francouzský výraz znamenající „už viděno“ " a kdyz jsi me tak znejistil, tak jsem si teda dala tu praci, a provedla UTFG, tak vam poskytnu vysledek, kde je mimochodem trosku lepe osvetlena i mnou "kdysi nekde prectena" teorie.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Déjà_vu

dobrou noc ;]
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    SKAFF: a dokážeš mu v tom zabránit tak, aby to nakonec vůbec neučinil?
    ale jinak tvé popisy toho co prožíváš sou "ono".....přeji hodně štěstí v poznávání toho.hoho
    to mě se daří tydle věci,tak po požití LSD(možná ještě hustější),jakože knim mám přístup...za normálních okolností je asi moje osobnost tak zaujatá,že to nevidí a když si myslí že jo,tak se staví nad ostatní což ji zase sráží k zemi.heheh

DRAGEL: veř tomu že smrt ega už jsem zažil....a stále sám sebe ruším.i když se snažím umět se nerušit od Já jsem
    každý má něco v sobě,jak říkáš:)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    SKAFF: nejde prece probuh o 15 vterin, jde o zlomek vteriny...neco se deje, ty to realtime zpracujes, jen proste komunikace mezi hemisferama ma zlomek vteriny error, a ty to vnimas jako dvakrat zpracovanej vjem..

DRAGEL: pokud temi vykladaci myslis me, tak mi prijde prekvapive, ze ti prijdu fascinujici, aniz bys me znal, ale budiz. nicmene priznavam, ze muj vyklad dejavu ala "nekde jsem celta neco v tom smyslu, ze..." je asi tak stejne relevantni, jako ten, ze jsem ve skutecnosti andel. nicmene odpust, ze zasahuji do tveho proudu vedomi, jak to tak sleduji, tak te asi necham pomahat transformovat vedomi zdejsim zajemcum, hodne stesti ;]
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRAGEL: mimochodem shizofrenie neni porucha osobnosti je to pomerne presne definovana nosologicka jednotka (s definovanymi podtypy).
    Tim se dostavame k jedne dulezite veci. Lidsky jazyk pracuje s pojmy, ktere tu nejsou jen tak pro paradu, ale jsou presne definovany, jsou nositeli vyznamu a existje jista konvence v jejich uzivani. Pokud tyto konvence rozvolnis (viz tve "Pokud udělám tabulky podle sebe, jste všichni schízáci."), sklouznes k plkani, ktere nema hlavu ani patu. A nejde jen o plkani, protoze slovni projev uzce souvisi s myslenim.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    MAJKA: Některé vědecké výklady mě fascinují, stejně jako jejich vykladači :-)
    Země je placatá, je to doloženo vědeckým zkoumáním středovekých učenců ...

Pokud se ti děj opakuje tak jak říkáš, tak je to zpracováním tvé mysli, nikoliv nějakým věštěním či dejavu. Děj si můžeme ve své hlavě "opravit", jde jen o to, jak jej sami přijmeme, zpracujeme či zpracováváme.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    SKAFF: ne, ze to zpracuje hemisfera drive, nez se to stane. ale ono se to stane, a NASLEDNE to proste zpracuje jedna hemisfera rychleji, cili ta informace je zpracovavana jakoby dvakrat. proto ten pocit, pokud spravne chapu dejavu jako takovej ten moment: " mam pocit, ze presne tohle se mi uz jednou stalo"
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SKAFF: jedna to zpracuje tehdy, kdyz se to deje, druha s malym zpozdenim.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    DRAGEL: no vidis, a ja cetla vysvetleni dejavu takove, ze, laicky receno, jedna hemisfera zpracuje informaci, jez se ji donesla rychleji, nez druha. proto pocit dejavu, proste jen malej error v prenosu. ale kazdy necht veri, cemu chce, ze ;]
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRAGEL: toho cloveka neznam dobre, nicmene on sam je rad, ze se lecil.
    S nekym, kdo ma sklony k bezbrehemu relativizovani, jake tu predvadis ty, nema cenu diskutovat.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ECLECTICA: To je tvůj pohled :-)

Proč se ale "léčil"?
    Co je to schizofrenie? - je to obecný výraz pro poruchu osobnosti. Pokud udělám tabulky podle sebe, jste všichni schízáci.

Mám za kamaráda pychologa občas spolu kecáme tak nějak "paramornálně" nebo jak by se to dalo nazvat. Každý člověk má něco v sobě. Tenhle tvůj "anděl" mohl mít otevřené vědomí o kterém se ti nikdy ani nesnilo. Mohl vnímat děje v takové škále, že je to nepopsatelné. Jeho problém je v tom, že nedokáže fungovat v tomto nějak sociálně daném - vytvořeném světě. Neumí si zavázat kaničky, protože je to stupidně přízemní. Dokáže hovořit s duchy času, s jinými bytostmi z jiných světů, ale není schopen najít, kterou tramvají se dostane domu.

Společnost ho tedy "léčí", léčba spočívá v tom, že ho psycholog učí žít život "běžného" jedince, vysvětluje mu co a proč. Nebo ho napíchá "umrtvovákama" aby své stavy přežil, což má za vliv umrtvení osobnosti.

Mluvil jsem s pár lidma co přežili svoji smrt. Jeden člověk ještě nepochopil, že se TOHO SVĚTA, který se mmu otevřel nijak nezbaví a že s ním musí zkusit "pracovat". Druhá žena s tím už pracuje a to dost ostře v magické úrovni. Nikdy není nic jasného a diagnóza je jen bezduché razítko v papírech.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    SUBHAM: to zda rušíme sami sebe, je náš vlastní vhled a ti kdož zažili smrt svého ega se umí nerušit ;-)

připomíná mi to jeden "vtípek":
    Říkají o mě, že jsem flegmatik .... no já nevím, je mi to tak nějak jedno.

Tenhle se asi neruší, nebo ano? ;-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRAGEL: vidis, moje zivotni zkusenost je takovato: jediny clovek, o kterem vim, ze si kdy myslel, ze je andel, se leci se schizofrenii.
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    DRAGEL:no mě pobavilo to nikdo mě nebude rušit...jakože,myslím že rušíme jenom sami sebe...
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ECLECTICA: ze života :-D

Nemám žádnou knihovnu, učím se pzorováním lidí ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ECLECTICA: Andělů tu žije hromada, je to věcí vlastní myšlenky, kdy tvoříme skrze "JÁ JSEM" to čím opravdu nakonec jsme. To že nejsi natolik tolerantní, že tyhle duše neuznáváš v jejich podobách, je tvá věc, stejně tak jako jejich, že se do této podoby dostali.

Ať chceš nebo ne, každý anděl se bojí svého démona, proto říká že je anděl a čeká, že jej ochrání ostatní andělé, před jeho vlastní nepřijatou noční můrou.

Ti kdož jsou avatary nemusí o sobě nic prohlašovat, protože to senzitivní lidé na nich "vidí".
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    On si nekdo o sobe skutecne mysli, ze je vteleny andel? Neni to spis pruvodni jev nejake nemoci? Pripadne, jak poznate, ze to neni nejaky blud?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam