• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    OMI
    OMI --- ---
    YMLADRIS: U whisky by to znamenalo, že pátý mistr přišel s další, v pořadí pátou chutí, ke které bude celou várku směřovat a šlechtit.
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: Víš, jaké to bude, až budeš vědět, jaké to bude? :-)
    Tak nějak si řikám, že jestli jsi natolik osvícen, že jsi pochopil pomíjivost...co tad potom, sakra, děláš!?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    a verounko, co je to to 5D?
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI:
    ja vim o cem mluvim :)
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    VEROUNKA:
    Ano, napriklad prave kvuli dogmatickemu pristupu. Ale hlavne proto, ze clovek ktery prozdrel, vidi zpetne celou tu svou lopotu, vsechny sve omyly a chyby.. a vidi take celou tu silenost, kterou jsou lidi ochotni podstupovat pro pomijivy sen o poznani.
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: ...já nevím... hele, přijde mi, že tohle bychom měli řešit, až se nám to jednou stane. Protože do tý doby nemáme ani tušení, o čem to vlastně filosofujeme.
    OMI
    OMI --- ---
    FLUMO: MOžná proto, že češi jsou v lecčems velmi specifičtí. A to už vůbbec nemluviím o MOravácích. A Slovácích. A Polácích. A Uzbecích...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    SOUMRAKOSVIT: hezky jsi to napsal, ale kroutit hlavou, to snad ne... maximalne tak nad zneuzitim a dogmatickym pristupem, to ano :) dle meho osobniho presvedceni je tohle nejvetsim ukolem, ktery pred nami stoji pri pomyslnem i realnem vzestupu ze 3D do 5D, neumoznit jakemukoliv dogmatickemu pristupu (tj. system viry), aby mel nad nami jako nad svebytnou osobou a bozim kolektivem jakoukoli moc. z toho plynou veskera evolucni nedorozumeni v lidske historii. a to je jedina cesta k miru, atsi to komukoli zni jako otrepana fraze. ale clovek se zpracovanym egem a pripadne nadja a krouceni hlavy mi zas az tak uplne dohromady nejde :)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    OMI: líbí se mi, že trvá na přístupu teď a tady - ten je třeba mít při každém cvičení, ale to že hází klasiky do koše, to je trošku zbytečný. jak může tvrdit, že oni při tzv. "dlouhé" cestě nebyli a netrvali na přítomnosti stejně. zkrátka zakladatelé typu paťandžali si tohle nezaslouží. češi objevili jógu a už mají patent na rozum :-/
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    pro me to nejsou jen fraze
    OMI
    OMI --- ---
    ...obávám se, že už jenom opakujeme fráze a nic z toho nového nevyždímáme...
    Tak aspoň něco pro pobavení:
    http://www.iprima.cz/var/plain_site/storage/images/media/images/pořady/zábavné-pořady/volejte-věštce/ivr-strom-věštců-prima/53864-1-cze-CZ/IVR-strom-věštců-prima.jpg
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI:
    No pro kabalisty by to asi byla kouzelna skolka, ale jen pro tu hloupejsi (nevedomou) cast. Cesta intelektu (mysly) nebo cesta srdce neni jako Sparta nebo Viktorka. Kazda vede k necemu jinemu. Cesta mysly te muze dovest k pravde, ale cesta srdce ti umozni to pritome zit.
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: nerozuměli jsme si -- říkal jsem, že dávat Tomášovce do fora ke kabalistům, kde se řešej jejich věci, by mi přišlo jako dávat tam link na Kouzelnou školku, že je to přece taky o kouzlení... Ti, kterejm by to něco dalo, to už znaj a ti ostatní... no, dle obsahu debat soudím, že tady to potěší víc lidí.

Kabala je taky jenom "cesta k pochopení", k uvědomění si. Něčí cesta vede přes mozek, něčí přes srdce a jsou to hádky dlouhé, stále se bezezměny opakující a stále zbytečné a nikamnevedoucí, pokoušet se rozhodnout jestli je lepší Sparta nebo Viktorka... pardon -- cesta srdce nebo intelektu.
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI:
    Jisteze.. a mluvis ted pravdu, nebo jen tak aby si oponoval?
    Proc si pripodobnoval nahravky Eduarda Tomase ke kouzelne skolce (ve vztahu ke Kabale)?

ps: aby si muj predchozi prispevek lepe pochopil - pokud se clovek dostane i "nad ja", tak pochopi, ze vlastne vsechno co do teto chvile delal, byla jen cesta k tomuto uvedomeni. Vse se pak stava irelevantni.. a on se nad systemy jako Kabala (stejne tak i nad slovy Eduarda Tomase) jen usmiva nebo krouti hlavou.
    OMI
    OMI --- ---
    SOUMRAKOSVIT: to už je věc přístupu ke světu, ne věc vyzrání či nedejbože "úrovně". Někdo zpytuje a zkoumá, někdo přijímá a užívá si, někdo ovládá a pokořuje... beztak nikdo neudělá nic, o čem by si nemyslel, že je to pro něj to nejlepší.

Takže věřím, že na kabalisty nebudu nikdy koukat povýšenecky spatra. Když na to nemám mozkovnu a nekoukám se na ni "poníženě vzhůru", musel bych být pytlem ovsa praštěnej, abych to na stará kolena takhle obracel... :-)
    SOUMRAKOSVIT
    SOUMRAKOSVIT --- ---
    OMI
    Velice prinosny prispevek, co se tyce tohoto auditka.
    Ke kouzelne skolce v Kabale bych to ale rozhodne neprirovnaval.. Pokud se clovek dostane az ke sve prave podstate (viz napr. hledani duse stopa 2, cast kdy opusti ego i "nad ja"), tak se nad nejakou Kabalou a jinymi systemy bude jen usmivat, nebo kroutit hlavou :)
    MTO
    MTO --- ---
    741 HZ - Consciousness Expansion
    http://www.youtube.com/watch?v=gBrocj_s-wE
    KOKES
    KOKES --- ---
    ony soudy jsou vesměs naprd:-) sice nám pomáhaj uvědomit si, že tomuhle se máme příště vyhnout, ale zase deformují naše postoje
    ..třeba život s někým kdo nás nenávidí, to je panečku duchovní test! :-D
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    VEROUNKA: odpusteni = pochopeni. neni co komu odpoustet, nikdo nemuze udela neco spatne. to jsou jenom nase dualni soudy. takze kdyz neco vyhodnocuju jako negativni tak je akorat potreba to pochopit proc se to deje, jakej to ma smysl a tim to prestane bejt negativni. to v pripade ze jsem neco soudil, ale jinak proste to pokudmozno nedelat, vyvarovat se souzeni. kazdej soudi jenom sam sebe, a kdyz udelam neco co povazuju za chybu tak zase se snazim pochopit proc jsem to udelal a tim si to odpustim.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    ona lítost je taky na hovno. přijde mi to jako hra ega. takový to povyšování se nad ty "chudáky" který litujeme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam