• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: jo aha, ty myslis transformacni zazitky, hlavne ty typu zjevil se mi duch svaty a rekl mi, co mam delat :) nojono, kdyz ono se to tady zacina docela slibne rozvijet, tak to sem ted neni treba tahat :) prilezitostne, kdyz se to bude hodit, proc ne... :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    _JOAN_: zajimave. a ty jsi muz nebo zena? :)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    VEROUNKA: Můžeš.
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    VEROUNKA: asi to, abych šel v souladu se svou cestou...? Co je pro mě dobrý a co je pro mě spíš brzdící...nebo tak nějak
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: No ja jen ze jsem jeste zadny necetl:) Jsi je jenom slibovala ze je napises a nic:) A nedelej ze nevis o cem mluvim:)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    YMLADRIS: mě v životě asi nejvíc vždycky posunula Šakti, když nad tim tak přemejšlim...má takovej hezky destruktivní efekt na jakýkoliv předpochopení, pýchu atp. No co, asi budu pokračovat kudy jdu...

VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: pisu porad... jenom svoje zkusenosti... nemuzu psat nic jinyho, nez to, co pochazi z my zkusenosti :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    YMLADRIS: no jako jestli cist, nebo meditovat, nebo tak...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Mno ja spis premyslim kdy Verounka zacne psat ty sve zkusenosti...:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    VEROUNKA: co minis pristupem?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    YMLADRIS: hm, a co vas vede k tomu, ze premyslite o PRISTUPECH?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _JOAN_: imo pokud nejses krishnamurti kterej se tak narodi tak se celkem neda delat nic jinyho, nez zkouset ruzny veci a bdele sledovat jaky to ma ucinky...

ok, zatim se ti dopocitalo ze je treba "uvolnit". to mne taky. takze zkousim ruzne veci/zpusoby jak "uvolnit" a snazim se byt co nejvic pritomna v tom, co to dela. Pokud to prohlubuje 'to', fajn pokracujmez. POkud to vyrabi zaseky, nutno prehodnotit.
    Komplikace je dynamika celyho systemu (zmeny vytvari protizmeny) jak to sebou haze tak neni hned jasny jak co vlastne ucinkuje... za druhe PYCHA ;-).

Hlavni 'aha' pro mne je, ze nema cenu se snazit smer/cestu vyresit rozumem. Mysl je super vec, ale v podstate jen furt interpretuje zivot, nemuze nic vedet o vecech, ktere se jeste nestaly. Je potreba veci konkretne zkouset, s veskerou nejistotou, kterou to prinasi = nejde predem vysmyslet, co bude dobry a co ne. Ja jsem porad chtela vymyslet nejake neprustrelne reseni, nejake 'nazory' ktere odpovi vsechno. To proste nelze (nebo jsem na to moc hloupa).
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    _JOAN_: hm, tak to si opravdu nemyslim. kdyz si buddha sedl, sedlo si mnozstvi informaci, obrovska pasivni pamet. proste snaz se a bude ti pomozeno... samozrejme se pravdepodobne promeni cely princip karmy, ale tam jeste zdaleka nejsme, a hodne bychom predbihali...

pokud se nekdo citi prehlcen informacemi, jsou proste moznosti i jine. a naopak :)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    _B2SPIRIT_: myslím že od tý doby co uchutnali tebe o nás nejeví přílišnej zájem ;)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    GOG23: jojo, pro chlapa nejlepší forma meditace
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OMI: moje nejvetsi prekazka byla asi velikasstvi - meditace je prece hrozne ne-vtipna, jsem echt chytra holka, rubnu to prece tim, ze to pochopim, pravidelne jak ten debil sedet a delat ne-vtipne veci to neni pro mne, takhle sezobnout nejakou drogu kterou skoro nikdo nesezobnul nebo provadet magie ktere nikdo neumi tak to jooo, ale meditovat?

prozkoumej si, co zastavuje tebe - a posli to do prdele.
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    VEROUNKA: no jde taky i o tu praxi...o tu asi hlavně. Pokud je to celý v dnešní době v zásadě nepotřebný - krom toho vzdělání - a jde toho všeho dosáhnout i bez těhle pomůcek, pak skoro ztrácí smysl je dělat...je to mrhání časem a pak třeba mě ta praxe od "cíle" spíš vzdaluje(nebezpečí záseku, odtažení od reality, moc "přemýšlení" a já nevim co ještě)...jak si transformace dosáhla ty? Přišlo to samo, přirozeně?
    Budha vlastně taky seděl pod fikovníkem a najednou to přišlo :-) Zatim jsem ve fázi, že cejtim, že už to všechno mam a vše je dokonáno, ale neumim se "uvolnit" a nechat to volně téct sebou...a bejt svobodnej a šťastnej(ikdyž vlastně...)...tak zkoušim cesty, jak na to
    ber to tak, že teď vedu spíš monoilog sám se sebou nahlas :-D
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS: jj ,)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    SOUMRAKOSVIT: jo a jeste mala poznamka, ten konec cesty neni az tak uplne konec, zeano :D
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GOG23: :)) jj :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam