• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KUATO: hm tak ja si jdu nejaky dat:) Ackoliv sladky moc nejim teda:) Ale na tvou pocest jeden snim :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    ARIAEL: a pak, ze tu neni to sdileni :o)). voalaa, jeste jeden vetrnik ke kavicce? :o))
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    YMLADRIS: :)))))
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: k tomuhle se nechci vyjadrovat. mozna za par let (kvuli zrani nas obou) mezi ctyrma ocima. IMHO v prubehu dalsiho zkoumani toho stavu neni treba (ani zadouci) to nijak uchopovat pres intelekt, jen pocitove. tedy z toho nebude zadna filosofie, ale mozna moudrost :o)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jeste k tomu zda 'pobyvani v pritomnosti' je uzasne, uvolnujici atd.

pro mne je to hodne uvolnujici, pohoda, jo.

Ale myslim si, ze to je nasledek / protivaha toho predchoziho sevreni strnuti nespocinuti. Protoze clovek furt nekam musel pobihat, tak si ted hafo uziva, ze muze mit nohy nahore.

Nedivila bych se kdyz by se tento pocit 'uzasnosti' casem vytezil a prohlubovalo se to fakt spis do nejakeho ze vsechno je jak je... bez nejakych dalsich atributu typu 'uzasne' nebo 'hnusne' ... takze plati oboji, je to uzasne a prece zcela obycejne, zalezi jak no to kdo zrovna kouka/jak je to pro nej nove.
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: presne tak, treba jak pises tohle, ze mas najednou spoustu casu a prostoru - tohle je potvrzeni, ze uz jsi v tom, ze jsou uvolnene kapacity, ktere byly drive zahlceny balastem a ony koukaji, kolik je tady dokola najednou mista....

YMLADRIS: ne ze mi nevoni co pise, ale, ze z toho co pise mi ten STAV nevoni (nevykukuje). tedy ona to mohla zazit, ale v dobe, kdy to psala, v tom nebyla.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: tomu rozumim. ale zazitek 'nevoni mi co pise' muzes interpretovat jako "ona blaboli vubec nic o tom nevi" anebo 'ona funguje jinak, nevidim do ni, nevim co vlastne proziva' ...

ale to je jen moje preference hledat spis stycne body, zadnej problem v tom nevznika, jen takova poznamka ode mne..
    LOOK
    LOOK --- ---
    SOUMRAKOSVIT: mno je to trosku zavadejici, co jsem napsal. vysvetluji si to interne takto, ze kdyz jses v tom stavu, je v nem vse jako potencialita. takze i moznost uchopeni, konceptualniho(nedokonaleho) i nekonceptualniho. ale kdyz se zamyslim, jaka je ma definice nekonceptualniho uchopeni, vyjde mi, ze to je proste bdele nahlizeni stavu. nebo jinak, nekonceptualni uchopeni je vlastnost byti v tom stavu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ad pritomnost - ja to zazivam tak, ze je v tom jakoby neco navic, co tam predtim nebylo. asi bych to ohrane prirovnala k pocitu ve snu versus k pocitu pri bdeni, ale mozna je to prirovnani k nicemu protoze nevim jak se vy citite ve snu.

no dejme tomu ze stavajici pochopeni by mohlo byt toto

- v prozivani pribyla pritomnost cehosi, co sedi doma na zadku uvelebene, takova kotvicka, 'JSEM tady a ted'
    - prozivani teto kotvicky zrejme ma vliv na to, ze obsahy mysli (myslenky, pocity, touhy, vjemy, chteni, nechteni, ...) tu sice jsou dal, ale zmenila se jejich dulezitost nebo ja nevim co ... trochu se to posunulo jako kdyz se clovek kouka na kino a pak si zas da popcorn - uvedomuje si ze on neni to kino
    - kdyz jsem kotvicku nemela, hodne to se mnou smykalo ve smeru nebo v protismeru toho kina... bralo to hodne energie, hlavne neustale reseni budoucnosti
    - ted kdyz cumim na kino, mam spoustu casu a prostoru vnimat detaily = druhy vyznam toho 'jsem TADY a TED'
    - promita se hafo luxusni snimek, kdyz clovek nemusi furt nekam odchazet a muze si ho vychutnat (zazitky ktere nam zprostredkovavaji smysly, telo, energie a mysl jsou namka)
    - mira te pritomnosti je ruzna, v case se to zesiluje a zaslabuje, rekla bych ze to ma jeste ohromnej potencial kam az to muze jit
    KUATO
    KUATO --- ---
    VEROUNKA: ja mam s tvymi poznamkami k tomu stavu v podstate jediny problem (proto zpochybnuju vsechno), ze mi to z tech tvych prispevku "nevoni". jo ctu takove ty universalni reci, ktere se daji naroubovat na cokoliv, ale neni tam ta jiskra, sebejistota, "vune"..

YMLADRIS: kdyz privonis ke konvalince a ja privonim ke konvalince a chytneme se za ruku, tak se nepochybne domluvime aniz bychom mluvili, protoze souznime, kdezto kdyz si ja privonim ke konvalince a ty zacnes mluvit o tom, ze kytky voni ruzne a lide maji ruzne nosy, tak tady ta "domluva neni" :o).

hrome, mam to samou vuni, ale nenapada me jak to lip pojmout. je to spis videt citem, nez videt okem
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    YMLADRIS: Jenomže to není pro každýho jiný. Jednota je jen jedna. 5D - přítomnost - "svět nepodmíněný smysly" - je také jen jeden.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: jenomze, co kdyz je to pro kazdyho jiny.

toto tvoje vyjadreni mi pripada jako "jedine ja vim jak panaboha drzet za ruku"
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KUATO: i kdy zmozna male majznuti drevakem po hlave pomuze kazdemu :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KUATO: obe tve odpovedi - souhlas:)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    KUATO: tojo, to urcite! ta uleva tam je, to je asi myslim to same, co ja jsem ted tady popsala jako tu "uzasnost"... ty konkretnosti - to je ten tvuj zivot, co tam prave zacina... to mas prece jenom jiny nez treba ja, nebo nekdo jinej, myslim tak jako v tech detailech (tve zivotni cesty).
    KUATO
    KUATO --- ---
    ARIAEL: :o). nastesti si "na chleba svuj vezdejsi vydelam sam", takze nejsem nikomu zavazan a kazdy mi muze polibit * :o)).

VEROUNKA: jake konkretnosti? bud konkretni ;o). ja tam nachazim predevsim ulevu. od picovin a fantasmagorii. od sebe. je to blizko smrti, takze proto ta uleva. ale kupodivu teprve tady citim, ze zacina zivot.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: nekde jsem koukal ze mam dalsi podobne knizky (elektronicky) tak ti to muzu poslat at si poctes:))

VEROUNKA: ad "netrapilo" - mno lekarska veda tohle popisuje jako zvysenou produkci serotoninu pokud vim :) A leci se to jako nerovnovaha:)
    Pockej at te nechyti nejaky psychiatr :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: jeste trosicku jinak, ale je to jiz patrne velmi blizko...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    poridila jsem si knizku "mysterium ceskych dejin" od radomila hradila. zatim jsem se docetla, ze postavy zminovane kosmou jako libuse, premysl atd. jsou jeho vlastni literarni fikci, ha... ona libuse, jez vestila praze slavu... jsem zvedava, jak to bude pokracovat dal ;)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: mno :)))
    1: to "povznasejici" je totiz interpretace a na to aby jsi to rekla je nutna dualita :)
    2: to je jen priklad problemu co trapi bezne lidi. Mozna ze tebe nikdy nic netrapilo, nevim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam