• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    NYA
    NYA --- ---
    TILOPA: buddhovy střední cesty, která mi přijde docela normální;

...normální střední cesty, kdy si místo deseti panáky, nebo žádný alkohol dám deset piv:)
    DIVA
    DIVA --- ---
    AZAKA: rany boskie ;) palpal transformace nepočká :P
    AZAKA
    AZAKA --- ---
    DIVA: "O" ! :))
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    NYA: střední cest ve smyslu buddhovy střední cesty nebo normální střední cest , kdy si místo deseti nebo žádným pivem dám 3 ?
    DIVA
    DIVA --- ---
    NYA: nn seví, to by nedostal příležitost mrdnout se a psát pod mým loginem neasi ;)
    NYA
    NYA --- ---
    MITOGEN:transformace (přeměna) vědomí může mít mnoho různých podob- destrukce je také přeměna.
    asi se ptáš na můj způsob, ok:
    spočívá ve stabilizaci mysli a následném oprošťování od neuróz, podmínění a stereotypů. Vnímání se díky tomu zjemní a pak je možné postupovat v osvobozování a kultivaci.

MITOGEN: abstinence není žádná železná disciplína, je to přirozený stav, střední cesta mezi zhýralostí a askezí

AZAKA: to tvoje "serfování v cizích myslích" nebo jak tomu říkáš znám, imho je to spíš špatná komunikace mezi neurony, pak máš pocit kontaktu s "cizí" myslí. nefungují ti dobře transmitery

DIVA: není vůl
    DIVA
    DIVA --- ---
    azaka je vůl :) sory vespodek ;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    MITOGEN: pripalena vecere, to je jako clovek na moditenu :) rekl kolega co tu vedle me sedi
    NYA
    NYA --- ---
    MITOGEN: chvilku strpení, odpovím, až dovařím večeři
    AZAKA
    AZAKA --- ---
    MITOGEN: to voodoo, par let zpatky jsem narazil pri broušeni netu na stranky typose co dela kurzy a napsal jsem mu maila. cele dlouhe roky me bombardoval at zkusim to ci ono az mi to nedalo a odepsal jsem :)
    vsechny ty schizy apod. jsou jen chaos v tom, ze si mozek otevira brany k tomu jak se rika takove to one mind a surfuje si v palicich i jinych nez jenom v te svoji.. proto se pri "schizofrenii" citis jako nekdo jiny treba, kazdou chvili jinak a je ti z toho spatne a jses vycerpany
    v akutni fazi, kdy to potrebujes stopnout a je to neunosne jsou psychofarmaka samozrejme k nezaplaceni, ale pokud se ve vedomi podvedomi atd chces neceho dopatrat, potrebujes vsechny porty. v ten moment jses klepkama dost podstatne omezen a i kdyz citis stabilitu mysli a je ti fajn, niceho se nedoberes..
    blaznu je cim dal vic a bude daleko vic, dostavame se k finalnimu stupni consciousness evolution.. kam to povede se ukaze a musime si proste pockat
    myslim ze se ale vsichni dozijeme jeste velmi zajimavych udalosti ;)
    muck a lol forever
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Castaneda je podfh (prý)
    NYA
    NYA --- ---
    MITOGEN: dobrý, já jsem to četla a kdo bude mít zájem, jistě tu knihu sám vezme do ruky, stačí napsat její název a jméno autora
    NYA
    NYA --- ---
    MITOGEN: nejsem, co to je? bio-dry-closet? :)
    NYA
    NYA --- ---
    MITOGEN: jistě, děkuji za korekturu

MITOGEN: přínos C. Castanedy vidím v tom, že zabírá prostor skutečné středoamerické mystice.. nenutím vás souhlasit, je to jen můj názor
    NYA
    NYA --- ---
    WIZZ: ..psychiatrie je užitečná v tom, že tě vyléčí z psychické nemoci, následně je užitečné najít vhodnou duchovní techniku, která tě vyléčí z léčby

k získání stabilní mysli je lepší -mimo jiné- meditace, jóga, tchai-ti, atd..
    psychiatrie je určená k léčení duševních nemocí
    NYA
    NYA --- ---
    MITOGEN: "V Kosmu je jenom boj, nekonecny, nelitostny boj" .. ty máš taky nějakou diagnózu? :)
    je docela fajn se dát na mír.. resp. když najdeš vnitřní vyrovnanost, pak už tě ten kosmický boj tak nevyvádí z míry
    NYA
    NYA --- ---
    AZAKA: máš pravdu, že do těchto psycho-spirituálních záležitostí vhled nemají.. nicméně s myslí se dá účinně pracovat jedině za předpokladu, že je stabilní a koncentrovaná, pokud tento základ nemá, je akorát plná bludných fantazií, není schopná rozlišovat, co je skutečné a co není (a tím nemám na mysli jen hmotnou realitu)
    ..psychiatrie je užitečná v tom, že tě vyléčí z psychické nemoci, následně je užitečné najít vhodnou duchovní techniku, která tě vyléčí z léčby :)

paranoidní schizofrenií trpí můj bratr, proto si dovolím objektivně říci, že nikdo pořádně neví, co to vlastně je, nicméně známe její projevy.. ztráta kontaktu s realitou, která vyústí v rozštěpení osobnosti
    AZAKA
    AZAKA --- ---
    NYA: proc ne.. hospitalizaci na pavilonech 11, 19 a 17C mam za sebou ted na jare .)
    co je doopravdy schizofrenie, multifrenie, n-polarni poruchy, a jak bys to popsala vlastnimi slovy, krom toho, ze je to psycho? je treba pochopit v prve rade co se ti snazi mozek sdelit a pak pricinu a podstatu, pricemz pak v podstate najit reseni a pozmenit k obrazu svemu. kdo jiny si je schopny opravdu pomoci, nez my sami?
    proc jsem se dostal do blazince tentokrat je vec velice komplikovana a souvisi to s tim co jsem tady vcera psal.. muzu to klidne rozvest, me vedomi je veci verejnou a stojim si za nim naprosto (potazmo stojim si "na nem") ..uz jsem slysel stran doktorske svrchovanosti spoustu nesmyslu, vetsina z nich v podstate nevi nic .)
    Halo does not Way to the Point
    NYA
    NYA --- ---
    AZAKA: chvíli tě tu sleduji, tak bych ti ráda řekla pár věcí, doufám že je přijmeš v pohodě..
    necháváš se fascinovat transformací svého vědomí, v tvé realitě se děje spousta úžasných, výjimečných věcí, o kterých se jiným lidem ani nesnilo, dostáváš se do netušených hloubek.. asi to víš lépe než já..
    nicméně tato otevřenost vědomí nestojí na pevných základech, tvoje mysl je vysoce nestabilní..
    odborníci toto nazývají psychózou. když se neléčí, může se vyvinout v těžkou duševní poruchu, schizofrenii nebo bipolární afektivní poruchu.
    nemoralizuji, mám podobné zkušenosti jako ty a v životě by mě nenapadlo se jít dobrovolně léčit, nikdo mě na to také takto neupozornil.
    doporučuji ti vyhledat odbornou pomoc, jsi typický adept na pavilon 27 (neklid) a jestli budeš takto pokračovat, skončíš mezi chronickými blázny
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    Uplne normalni banan :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam