• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    rozbalit záhlaví
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    _JOAN_: no proto, to je jako bys

VEROUNKA: skutecne, prisel jsem na to behem sveho zivota pri svem studiu, ze uprimnost se vztahuje na to jak pristupujes ke svemu zivotu, jak zijes, svuj zivot - "praktikujes", to jsou duchovni otazky, otazky poznani - takze co se tyce nejakych technik jako castaneda nebo astrologie nebo samanismus nebo joga nebo meditace ( castaneda = vnitrni ticho, vedomi smrti, vule a zodpovednost, vymazani osobniho pribehu a rutin, rekapitulace, sneni), tak to je otazka uprimnosti, jak se k tomu vztahujes, kdyz vime ze ma smysl jit jen cestou srdce, tak je to prave tahle otazka uprimnosti.

to ze realita je lidske bytosti je realita lidske bytosti o tom nepotrebujemne diskutovat prece, diskutovat o "castanedovi".
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    dovolit si svuj vlastni nazor muze uplne kazdy, nastesti, i negramot :)))
    jasne, vnitrni uprimnost je dulezita. beru ji v tomhle auditku trochu jako samozrejmost... tedy ted uz, na zacatku vzniku auditka to nebylo mozne, ale ted myslim a verim, ze kazdy tady prispivajici rika vsechno, co citi, uprimne. takze s tim tak nejak pocitam, a pokud bych citila u nekoho, ze to tak neni, nutilo by me bohuzel s tim opet neco udelat.

uz dlouho jsem tu nezaznamenala zadny nazor, za nimz by stala jenom nejaka pofiderni snaha pochlubit se s necim, predvest se... a jsem za to moc vdecna, za to vlastne opravdu diky vsem zde prispivajicim :)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    SEVENTH_SEAL: nevim, jak si přišel k tomu, že se o tebe staram. Vůbec mě nezajímáš ;-)
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    VEROUNKA: jasne. za tech 10 let studia jsem precetl tuny knizek, takze si snad si mohu dovolit svuj nazor, vzdyt ja nejsem castaneda - a imho, na castanedovi se neda zebrat, nekteri lide ho jenom akorat nemaji radi, protoze naznacil lidske moznosti. jinak si rozumime - a ja sem ti psal ze na tve ceste ( stejne jako na me ceste a na ceste ostatnich) je ve vsem zasadne dulezita, jako otazka vseho, uprimnost, na plati na vsechno, na kazdy krok a na vsechny. z toho si neco muzes odnest kazdy.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ze o tobe nic nevime, to mas jinak uplnou pravdu. me se treba libi tvuj nick :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    no, bohuzel tu rikas presne to, co on... jako bys ho citoval. tezko v tom rozpoznat rozdil :) dosel-li jsi k tomu vlastni cestou, aniz bys kdykoli mel v ruce jeho knizku, je to samozrejme trochu o necem jinem, ale stejne, castaneda necastaneda... clovek, ktery aspon trosicku uz neco tusi, nikdy nepovazuje poznani, v jehoz stadiu zrovna je, za definitivni. a tudiz nikdy nerekne, ze neco nejak proste je a basta :)
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    VEROUNKA: problem je v tom ze vy to oznacujete jako castanedu, to je vas problem ne muj. o me nevite nic.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    takze ti vubec nechci odebirat tvoji zodpovednost za tve presvedceni tim, ze bych proti nemu neco namitala. ani nenamitam, sebevnitreji.

jenom si dovolim pripomenout, ze jenom nase vlastni puvodni predstavy (tedy alespon co nejpuvodnejsi) jsou ty, ktere nas postavi na nase vlastni nohy...
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    SEVENTH_SEAL: Naprosto souhlas, muzeme mit tolik spolecenstvi kolik chceme ale vzdy to bude o osobni ceste cloveka ... zajimalo by me co si myslel tema bytostma, "veznitelema" v kruhu ???
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    _JOAN_: muzu ti poradit jenom tohle, starej se o sebe, o me nevis nic ani o tom co pise pseudonym castaneda.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    SEVENTH_SEAL: no, az si prectes jine knizky nez jenom castanedu, budes si mozna myslet zase neco jineho. tim vubec nechci bagatelizovat tvuj nazor, to ani nahodou, ale vedomi ma taky svuj vyvoj v ramci cloveka (ci obracene :) )

ale jiste, kazdy jsme zodpovedni za svuj zivot, tj. za sve citeni, mysleni, vnimani... atd :)
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    rikam, ze zivot neni formalita, dalsi dil televizniho serialu - vule se rozhodovat a jednat a zodpovednost, vedomi smrti a svoboda - to je na kazdem z nas, osobni poznani a sila, a nema cenu si lhat, schovavat hlavu do pisku a byt egomaniak, hledat to u druhych, zebrat na castanedovych spisech nebo na buddhismu nebo jinych teoriich. jak si kdo ustele, tak si lehne. malkhut me pise do posty jestli jsem charion nebo b2, jaky tohle ma vyznam ?
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    SEVENTH_SEAL: ??? wtf :)
    _JOAN_: a v vo tom to je ....
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    SEVENTH_SEAL: hm, no já ti nevim...;-) ale jestli ti to pomáhá žít dobrý, spokojený život, proč ne :-)
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    _JOAN_: jj, ja to vim jiste. stejne jako vim naprosto jiste ze lidske bytosti jsou vezni pro jisty druh anorganickych predatoru vedomi. jejich pout za vedomim byla prerusena a ted se toci v kruhu, na miste.
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    SEVENTH_SEAL: víš, že člověk by měl řikat jenom to, o čem ví JISTĚ, že to tak je... ;-)
    to jen tak na okraj, co já vim, jestli máš pravdu, já sny mam...je v nich spousta erotiky, už se mi nic jinýho nezdá v těhle dobách abstinence :-)
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    Takze uprimnost plati naprosto na vsechno
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    muzes si myslet a predstavovat si co chces a jit kudy chces, a dosahovat takove cile nebo prekonavat takove prekazky, ktere si sama nastavis, sama jsi zodpovedna a sama analyzujes svuj osud a sama se ptas a sama nachazis odpovedi, neni ucitelu, sila nas vede stejne, v tichu.
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    VEROUNKA: to je vsechno tva volba a otazka tve zodpovednosti za svuj zivot a za svou svobodu a v kontextu nejen toho jak pises, ale obecne, meritkem tohoto vseho je uprimnost a to plati pro vsechny.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ja nevim, jak to je. ale myslim, ze mame mozek proto, aby nam vytvarel vuli i predstavu. snizili jsme nase duchovni vibrace az do hmoty, takze mozek je ted jejich hranici. takze si myslim, ze to, co se deje ve snech, vytvari mozek. a mozek je nastrojem one energie, ktera muze byt jak vedoma, tak mimovedoma :)
    SEVENTH_SEAL
    SEVENTH_SEAL --- ---
    VEROUNKA: to je jenom slovo . to co vytvari vedomi ve snech neni mozek, ale energie, a to je to "telo", energeticke telo, realita toho ze mas sny. a pak s mimi treba pracujes, dokazes najit svoje spici telo pomoci teto entity atd. to neni predstava ale cin, vule.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam