• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: hele, člověče a co když to je tak, že ego je správná věc jenomže se lidem často zvrtne jeho používání a jak se to - jeho složení ?

(já totiž nevěřim, že ego je apriori špatný)

A každopádně, jako co teda je ego ? (možná že nevim, o čem mluvíš, protože si termín ego špatně vykládam)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    jeste trochu reklamy

od rijna poradam tento kurz v praze a jeste je jedno volne misto;)

http://www.lifesource.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=30
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    hm, sám v sobě cítím ego asi jako nástroj. Uvědomuju si ho, ale zároveň si uvědomuju, že to nejsem já, takže ho obvykle mohu usměrňovat.
    S tím uzdravováním traumat je to takový zrádný, leccos jsem si již odžil, mělo by to být za mnou, ale mají tendence se občas vracet, mršky :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    tedy rikam ja (aby bylo jasno) :))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    pac cokoliv jinyho je filozofie. a jakakoliv filozofie bez impaktu v praxi je stejna ztrata casu jako treba hodinova diskuze s jirim paroubkem :) nebo mnohdy nejakym "kamosem" na baru ;)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL:
    zjednodusujes, ale je to vystizny, strucny a v zasade spravny, co k tomu taky jinak rict.

CHORCHEOS: ta otazka sama o sobe je takova zradna, ja bych se v tom nebabrala, kor kdyz jako priklad uvadis nejake jine lidi, a co ze oni delaji... tak se asi odpovedi nedoberes. vetsinou si lidi mysli, ze kdyz nekdo nema ego, vypada to jinak, nez jak ty popisujes (treba lidi, kteri se rozdaji).

no podstatny asi je, co je ego v tobe, jak ho citis v sobe :)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    CHORCHEOS: to zalezi jak definujes ego,ego jde chapat jako osobnost-bud je zdrave a nebo ne.pokud je zdrave-to jest-uzdravil jsi bloky a zraneni v sobe,muze se stat nastrojem ducha,pokud neni-vznika pomyslny problem.
    ted to hodne zjednodusuju.podle me zdrava osobnost je schopna splynout a pustit se,potom jde jit za osobnost a rozpoznat pravou podstatu.osobnost je potom integrovanou soucasti hry zivota.pokud jsou ale bloky,ktere vlastne zpusobuji oddeleni od celku a silna identifikace s ja je jediny zpusob jak prezit,jakakoliv snaha zbavit se ega ho akorat zesili,protoze se vlastne jedna o obrany nezraleho jedince
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    Doufám, že moc nevyzvídám :)
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    VEROUNKA: no tohle třeba uklidňujícím dojmem působí, asi jsem to pochopil jinak. Ale to je jedno, nemohu sám sebe analyzovat v pracovní době :))
    Jak je to se vztahem ega k osobnosti? Z hlediska duchovního růstu je ego něco navíc, čeho by bylo záhodno se zbavit, ale znával jsem pár lidí, kteří ho neměli vůbec. Je to typické pro období dospívání, ale někomu se to může protáhnout i dost přes 20 let.
    S takovými lidmi se pak nedá pořádně ani bavit, nic se jich netýká, všechno byť vážně míněné po nich steče, oni vlastně "nejsou", jestli víš, co myslím.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: dekuji za prani.
    me to posledni dobou prave prijde vsechno az detailne krasne propojeny-jenom se spojit s proudem zivota a umoznit,abych byl tam,kde me je v danou chvili potreba;)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: cau taky po dlouhe dobe :) tak drzim palce pri tom propojovani, je to porad dost roztristeny myslim, to jo :))
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: eckhart tolle je vybornej;)
    kazdopadne u sebe citim jak je pro me nejvetsi tema nyni spluprace s ostatnimi-vytvaret spolecne projekty a zapojovat lidi z ruznych skupin.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    cau vsichni po dlohe dobe,
    nedavno v cestine vysla kniha Prastare tajemstvi kvetu zivota od Drunvalo Melchizedeka
    -hooodne zajimave;))
    GAF
    GAF --- ---
    No právě. Považ že pro mě žít ve vědomém stavu je věc po dlouhých letech zase (no znova) nová. Asi tak 40-60 procent častu bych si typnul, že žiju vědomě a ostatní čas vlastně vůbec nevim, co se se mnou děje (dělo) a vlastně si ani nepamatuju co se dělo. Mam jenom takový pocity že co asi tak jsem dělal před dnem dvěma v tu a tu dobu...

A pak jsou teda lidi, kteří žijou ve vědomém světě pořád. Tak se ptám, protože upřímně, já bych to nemusel pochopit.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    kazdopadne zvlastni, jak se ve dvou prostredich k jednomu tematu rozpouta uplne jina diskuze :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ale moc rada si necham vysvetlit jakykoliv jiny pohled :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    je to snad o nas o vsech tady ne? :))))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: no... neni mozne, aby to nepochopili... opet nejak nerozumim. na nove zemi vsichni, kterych se to tykalo, reagovali a vedeli. nejak opravdu zase nechapu :)

napise-li snad nekde nekdo stat o lidech, kteri maji radi cervenou barvu, jak se obklopuji cervenymi vecmi, a jak nekteri se treba radi oblekaji do cerveneho, zatimco nekteri jini maji radi cervenou jenom jako doplnkovou, pokud budes mit rad cervenou, taky se v tom poznas a na jiste urovni se s tim ztotoznis. ne?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    jeste jsem k tomu na nove zemi psala tohle:

pro vsechny, kteri by mohli mit pocit, ze cekaji, cekaji, cekaji.... a cekaji :) a jakoby se jaksi uz nic nedelo, chtela bych pripomenout, ze se nyni pohybujeme v energiich, ve kterych se doladujeme a dotvarime, abychom byli pripraveni na dalsi transformacni vlny, abychom byli schopni jeste zvysit vibrace naseho vedomi, a tim i vibrace cele planety, aby se nam, vsem, kteri to chteji, podarilo nastolit a udrzet tento stav "natrvalo", nebo do te doby, nez budeme postupovat zase do dalsich dimenzi.

nekdy by se opravdu mohlo zdat, ze jaksi "neni co delat", nebo neni kde a jak, clovek by si pral prilozit ruku k dilu, ale mohlo by se jevit, ze treba jaksi ani neni prave k jakemu, proto bych rada upozornila na to, ze "pomoc", kterou nyni vytvarime, shromazdujeme a predavame, ma jinou podobu, nez kterou jsme si treba zvykli videt, a ze mnoho cinime, i kdyz zdanlive "nedelame vubec nic".
    GAF
    GAF --- ---
    VEROUNKA: mno ale přece je-li člověk vědomý je si vědomý...

žejo...

No a pak teda by mě zajímalo, jestli ti konkrétní lidé, zmínění v tvojem příspěvku [ VEROUNKA @ TRANSFORMACE VEDOMI :: ] pochopí, že ten text je vlastně zrovna o nich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam