• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    ODE
    ODE --- ---
    VEROUNKA: hm, nie nejde tu o činenie sa bohom v tom zmysle akom píšeš, o vydelovanie sa zo systému svetovej duše, ktorá sa leje cez naše "individuálne duše" do sveta, a pôsobenie mimo nej, ale skôr o to, že čím hlbšie človek "duchovnou prácou" sám seba spoznáva, čím (aj tým) viac sám seba dáva do rovnováhy, tým je priamo úmerne tomu, stále viac schopný intuitívne naladiť sa na prúdy, smerovania tej svetovej vôle, či kolektívnej mysle, ako to nazývaš, a je schopný konať tak, aby všetko v jeho živote šlo hladko.
    o to tam ide v tom článku

..a potom človek zistí, že svoje zámery, ak sú neni v rozpore so smermi, s možnosťami, kadial plynie svetová vôla, svetová duša, svetová mysel, môže uskutočňovať velmi lahko, práve pôsobením zámeru, jeho "magnetickej" sily a Intuície

no v topicu fóra je niečo podobné... ...je to objevení "Boha v sobě". objevení velkého tajemství, které obvykle osoba, která to prožívá, může charakterizovat jako "osvícení".;o))

ale už som ticho ;o))
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    VEROUNKA: Dou you think you are right? Then you are at the end :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: ber to tak, ze mluvim za sebe. vzdycky a vsude. neni to tak, ze co reknu, tak tak je.

jenom ty sam zjistis, jak veci jsou. nikdo jiny to za tebe neudela.
    GAF
    GAF --- ---
    a-ha

No vidiš to a to já ještě nevím. Ale je to každopádně pěkný, co říkáš.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    lepe to mozna bude mit usporadano to "nezive" (cili to, co povazujeme za anorgaicke)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: ale no tak samozrejme, kde by asi tak jinde mohl byt? tohle je uvnitr a vsechno ostatni je tam. vsichni jsme lide. a mam dokonce za to, ze u vseho na zemi zijiciho tohle bude ne-li stejne, pak dost podobne :)
    GAF
    GAF --- ---
    A zajímá mě to, že jestli ten neměnný pozorovatel je v tobě. Vidíš - už uprostřed mojí minulé zprávy jsem přestal rozlišovat a začal se ptát přímo tebe. Tak jak, cítíš ho tam taky ? Že taky, co když je takováto možnost vlastní každému člověku taky, víšco...
    GAF
    GAF --- ---
    VEROUNKA: mně se to vědomí líbí
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ODE: ja jsem tady sice individualizovana, respektive nejsem, ale nikdo z nas to neumi videt jinak, ale i v teto iluzi jsem stale soucasti jedne jedine existujici Mysli, stejne tak jako kazdy druhy, moje tuzka nebo momentalni obsah meho zaludku ;) nejsem z toho odtrzena, takze si nemuzu rict: kdyz udelam tohle, stane se tohle, kdyz se navazu tam, stane se tohle, kdyz si budu myslet tohle, stane se tamto a cinit takhle sebe sama rozhodcim a bohem vseho. protoze tu nejsem sama :)
    ODE
    ODE --- ---
    VEROUNKA:
    hm, jasné zdanlivé spletitosti, ono to ale nehovorí o zrkadlení mysle, nie len ako o obsahu vnútorného dialógu, ale aj o jej pocitovej a život-si-popisujúcej vrstve, ktoré v sebe viažu viac energie
    v podstate to hovorí o "crowleyho" "pravej vôli" a o tom, že ak sa človek s ňou "zjednotí", so žiadnou inou hviezdou (s odrazom v zrkadle niekoho iného)sa nezrazí, toto je asi jadro toho článočku:

If you`re calm, your life is gettin` calm.
    If you`re in peace with yourself, your life is being filled with peace by it.
    You loose your fear by deep inner insight. selfComprehension,
    selfIntegration is the key to Freedom.

The world is the mirroring of your mind. Be concentrated on what you think
    and feel, purify it, constantly but gently and strong, and the mirracles
    will start to happen. That`s the great circle.
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: ucelem toho clanku neni rozlisovat, jestli se to vyskytuje v zenach, nebo v muzich. je to polozeno jako "muzsky" prvek. ten vsak samozrejme nemusi byt pritomen jenom v tom, co je 100% muzske.

ale ucel toho clanku je uplne uplne jiny. toto je jedna z informaci, ktera jsou uvedena jenom pro vyusteni k pointe. proc te zaujalo na tom vsem zrovna tohle?
    GAF
    GAF --- ---
    VEROUNKA: naštěstí ani nevím jaký.

Takže tobě jde o činy ? A co ten němý svědek, ta tichá pozornost a toto, máš něco takového, ženo ?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: taky bych nehazela vsechny zeny do jednoho pytle :)
    jde o "output". a ted prosim bez jakychkoliv dvojsmyslu, jo ;)
    GAF
    GAF --- ---
    VEROUNKA: neee, jsem si dělal legraci. Přečetl jsem to celý, je to zajímavý.

A ...mužská podstata. Copak ženy to maj jinak, než toho "němého svědka" pozorovatele a ticho a tohleto uvnitř ? Co třeba ty ?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    MTO: jj, to jsou taky nesmrtelne songy :)

akorat me pritom pripadla pripominka (ppp? ;))) ) na zde nedavno uvedenou noticku o nadeji...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: tak to je potom mozna skoda, pointa je v zaveru :)
    MTO
    MTO --- ---
    jak tu probehla ta basnicka, tak sem vcera vecir mel takovy hezky pocit

[ MTO @ Napiste text pisnicky, ktera/y vystihuje vase momentalni rozpolozeni ]

GAF
    GAF --- ---
    neměnného prázdného svědka všeho projeveného. Svědka, jenž čte tato slova a který je stejný jako svědek, jenž četl slova, když vám bylo deset let. Stejného svědka, jímž jste vždy byli a který se nachazí za všemi myšlenkami, pocity, emocemi a vnímaním...

ow j0000, totiž ow jééééé, víc číst nepotřebuju :)))))))
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    GAF: radsi si to precti jeste jednou :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam