• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TBCSudety - nejen v obrazech...
    fotografie, pribehy, souvislosti

rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU:Ten snímek je tady
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUAACA: No von vedlejší záběr na ZAstávce, s rozpadlým barákem, starým(a obnovovaným sadem, zaparkovanou stodvácou a Bartysovou marignotkou má taky něco dosebe ;-)

Jen ovce co tam pěstujou se někam schovaly, před satelitním snímkováním
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ZUZKAOU: ten letecký snímek hřibové je slušný!

DON
    DON --- ---
    Rallye Sudety - nejlepší MTB maraton v Čechách http://www.redpointteam.cz/
    :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LAURA_S: rozumím tomu a tohle je z mého pohledu městské osoby.

A ano - do rychleb je daleko úplně odevšad...
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ZUZKAOU: no..tak takhle já to moc nevidim, protože se to týká i mojí rodiny a když vidim vesničku, kde žili moje prarodiče zničenou a opuštěnou, tak se mi chce spíš brečet..
    Pěkná dálka odsud podle té mapky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LAURA_S: hele já ti nevím. Já mám pro sudety slabost právě proto že jsou opuštěné a plné schovaných věcí. Kdyby to dál bylo jedno z nejhustěji osídlených území (jako byly třeba krušné hory), tak by se tam asi žilo lépe. Jenže... by to vypadalo jak na rakouské či německé straně hranic. Ne že by to tam neměli pěkné. Ale není to ta úžasná skorodivočina.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LAURA_S: Jakmile dávám nějaké odkazy já, tak to budou Rychleby ;-)
    Ruiny hospody na Hřibové - tu
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ZUZKAOU: Kde je Hřibová?
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ZUZKAOU: ty jo... to je škody, viď? Vždycky je hrozný, když má člověk ještě i srovnání s původní stavbou.. Muselo to být taky krásné..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LAURA_S: Fotky z jednoho odpoledne na ruinách bývalé hospody na Hřibové

MTO
    MTO --- ---
    ZUZKAOU: proc by ne? moc hezke. diky :-)

snad se brzo dokopu k ty nastence, aby to tam bylo nejak usporadane...
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    LAURA_S: tedy staré domy.. abych byla přesnější, tak to, co po nich zbylo.. nějaké základy a sklepy..
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    MTO: přesně, tady u nás pořád jezdí staří dědečkové a babičky, i potomci těch, kteří tu kdysi žili s hledají s fotkami své staré domy.. je to smutné, že to takhle muselo dopadnout.. Fotky teď nemám u sebe, až budu mít k dispozici, tak hned pošlu..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    LAURA_S: super pastni fotky.
    jo ja si to tady na klinovci uvedomuju co to vyhnani tady udelalo a je mi smutno kdyz se sem babicky jezdi divat na svoje baraky...
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    Jéé, jsem ráda, že někdo tenhle klubík založil. Moje prarodiče byli oba sudetští němci.. Samozřejmě dodnes u nás v rodině vládne němčina z generace na generaci.. Půlka naší rodiny byla vyhnána, jedna polovina do Mnichova a druhá do Lipska.. Prarodiče tu mohli zůstat jen díky tomu, že Opa a Oma se hned po 45 vzali..
    Myslím si ale, že většina Čechů nemůže slovo Sudety slyšet a mít dvojí občanství a jedno z toho německé je pro ně prostě nepřípustné.. V lidech zůstává ta nenávist z války z generace na generaci..
    Každopádně mám plno krásných fotek, které sem můžu později dát - z oblasti zaniklých vesnic na Sokolovsku a ve Slavskovském lese..
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    rodice meli chalupu v rychlebech...je tam fakt bozsky....pohori kancu je krasne ;]
    MTO
    MTO --- ---
    ZUZKAOU: jj. ja to cetl. pujceny z knihovny...nejsem az tak komixovej, ale tohle me moc bavilo!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MTO: Mám ho papírově a osobně si myslím, že zrovna tohle stojí za to legálně koupit.

Pro lidi co neznají Aloise Nebela, tak stripy jsou veselá záležitost, zatímco ona komixová trilogie je váždě vlastně román.
    Jsem zvědavá, jestli vznikne ten film.

http://www.aloisnebel.com/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam