• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINBharataNatyam a ostatni indicke tance
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    PERTAKOIN: proč?
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    mno, já abych se snad ani nevyjadřovala...
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    co byste říkaly na bollywood klub? s pár holkama jsme si říkaly, že by bylo fajn se pravidelně sejít a zatančit si na bolly písničky, postupně třeba naučit nové prvky podle filmů, vymyslet vlastní choreografii... ale hlavní myšlenka byla, že hodinu bysme si řídily v podstatě my...
    střídaly bysme se v jejím vedení, samozřejmě kdyby někdo nechtěl (i když mám pocit, že na bolly musí být člověk lehce až těžce exhibiconista :o)), nemusel by jen by si chodil zatančit...

důvodů bylo několik, nejvíc asi fakt, že takhle budou limity dány jen námi samými :o)

chtěla bych tu myšlenku vskřísit... co potřebujeme je prostor s aspoň jedním zrcadlem, protože občas se člověk chce podívat jak to na něm vypadá :o) a s elektřinou, aby se dal připojit přehrávač... každé vybavení navíc je už velké plus...

ideálně by bylo najít něco zadarmo, nebo buď za to, že se někde pak předvedeme, nebo za malý peníz, o který bysme se podělily...

co vy na to?
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    TANAIS: chodilas tam na kurzy? ja tam byla teď jeden rok (bohužel jedu do zahraničí), ale dost mě to bavilo....
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    MURRIEL: To mi strašně mrzí, že na to víkendový soustředění v září nemůžu. Těšila jsem se na to a bohužel... Snad na jaře :(
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Bohužel, ani letos asi nebudu moci pokračovat v hodinách tance kathak (dělala jsem ho pět let). Nicméně když by měl někdo zájem, vypisují se nové kurzy.

Něco o kathaku: http://www.kathak.wz.cz/historie_kathak.html

Nabídka kursů

1.9. – 18.12. 2008

(další info email Ivana.Hessova@quick.cz nebo 606 952 175 )

Pondělí
    Studio Pena Flamenca
    Klimentská 34, Praha 1

Mírně pokročilí

20.00 - 21.15 h

(1 lekce 1.9.2008)

Úterý
    Studio Citadela
    Klimentská 16, Praha 1
    Pokročilí
    19.15 – 20.45 h

(1.lekce 2.9.2008)

Čtvrtek
    Studio Citadela
    Klimentská 16, Praha 1
    Začátečníci
    19.15 – 20.30 h
    (1.lekce 4.9.2008)

Kathak děti (9 – 15 let):

Čtvrtek
    Studio Pena Flamenca
    Klimentská 34, Praha 1

16.45 – 17.45 h začátečníci

17.45 – 18.45 h pokročilí

(1.lekce 11.9.2008)

MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: To chce vidět Mistra, co dělá a pak se to chápe samo, mimochodem v září by tu měl mít vystoupení. Letos v dubnu jsme mu pořádali vystoupení jen pro pár přátel a bylo to úžasné, ten člověk tancoval a po půl hodině tance se teprve začal potit..... já byla nadšená, ale asi to bylo fakt zajímavé pro fšechny, protože maminka mého přítele byla úplně učarovaná.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: bohužel ten vtip není přenositelný... jsem se pokoušela ho vysvětlit drahé polovic a as to nepochopil :o)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    TRAMIN: Mě se na kathaku strašně líbí ty točky, tančím pár let u Reny perský tanec a ta je na točky taky děsně úchylná..... točky jsou prostě úžasné, člověka to hodí do tranzu a hlavně to člověka úžasně rozehřeje.
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    TRAMIN: Aha. Nám se totiž stalo, když jsme loni byli s Mistrem Ujwalem na 12 hodinovém soustředění, že jsme se, když jsme měli volno dívali na video s bollywoodskýmy klipy a vznikla památná hláška: "Srandičky, srandičky, ale co takhle nějaký adavu" ;)

Jinak, pokud budete dělat bharatanathyam v Centru, doporučuju využít toho, když přijede mistr, tak k němu jít na hodinu, hodně to posune. Příště přijede koncem září, pak až zase v dubnu.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MURRIEL: jo a my prave rikaly, ze nam to prijde jako jednoducha choreografie
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MURRIEL: ja bych to videla jako zacatecnicke vystoupeni bollywoodu. Rozhodne lepsi nez co predvadi COT
    Nekoukam se na to na poprve jako na prvky, ale necham v sobe vzbudit dojem. Pokud je vystoupeni prijemne a ma naboj, odpustim i nedotazene mudry.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: mi to nepřijde extra těžké ani teď :o) prostě bollywood :o)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: Tak půl roku pravidelného tréninku bharatanathyam a přijde Ti to jako sranda ;)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    TRAMIN: No, tvoje nadšení naprosto nesdílím, ta holka nedotahuje mudry a má svěšené lokty, za pár let by mohla být dobrá. Asi jsem moc náročná, ale tak to prostě vidím.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: něco secvičíme... už dlouho mi to leží v hlavě, uděláme sešlost, kde vymyslíme choreografii a pak to natočíme, už vím i kde :o) jen potřebujeme kameru
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    OLEJOVKA: no to teda jo. To bysme mohli nacvicit i samotne
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    asi to nepatří přímo sem, ale http://www.youtube.com/watch?v=ijDhPru5pwQ&feature=related
    nějaké němky, zjevně zhruba na naší úrovni pokročilosti... a zjevně mají více propracovanou choreografii... až si skoro říkám: Opravdu jsme taková dřeva, že nemůžeme dělat něco takového?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    tak jsem už nahlášená a uhrazená, od září budu chodit :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam