• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINBharataNatyam a ostatni indicke tance
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    Jede z vás někdo do Hlavic?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    dnes jsem si dala v Ganze bokem gunguru. Dve rady rolnicek na ruzne barevnych podkladech ze sametu. Vaze se na snurku. Cenu jeste nevim,ale libi se mi.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: tentokrát se už nebudu hrnout mezi prvními přihlášenými a počkám až proběhne ten veletucet obvyklých změn... časy, místa, pokročilost a tak vůbec
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    TRAMIN: A jeho mistr taky ;)
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    TANAIS: Dík.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ADAM_KADMON: kathak tančili původně pouze muži. Je to původně chrámový tanec (stejně jako bharat, jestli se nepletu). A není to jediný tanec, který tančej muži. Třeba kathakali taky. V Indii je to pořád běžné. Tady tolik ne.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ADAM_KADMON: ano muzou,ale neni to tak obvykle. Nas ucitel je muz ;-)
    ADAM_KADMON
    ADAM_KADMON --- ---
    tančej i chlapi? mam pocit, že jeden z idickych tancu byl určen pro muže jako ztělesnitele šivy natarádži? víte někdo co to je za styl a učí se to ještě/u nás?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MOLLY: já od tý doby, co jsem na mateřský, taky netančím... dělám k tomu školu a ještě divadlo a kathak bych do toho nestíhala..
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    TANAIS: no, to je škoda, já jsem celej rok ve skotsku... sice tady nejaka skola, kde ucej kathak a bharat natyam je, ale je to ponekud daleko a i to i lekce neco stoji, a ja tu ted jako student v cizi zemi moc penezma nehyrim :-)... ale je mi to lito
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MOLLY: kvůli penězům. Teď už je v Londýně, přijede, je to jisté. Letenku už má. Přelom října, listpadu.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SHAHLAH: tak stojí to 1.200,- Dneska jsem se ptala Ivany :)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    OLEJOVKA: prihlasenych je pet lidi
    TACHWOOD
    TACHWOOD --- ---
    Ale možná, že je lepší učitelkou než tanečnicí...i tak to někdy bývá, ne? Máte někdo osobní zkušenosti?
    Zajímalo by mě i to jak probíhají její hodiny, přece jen je to v centru pražského ISKCONU, tak nakolik tam hraje roli oddaná služba:)...
    TACHWOOD
    TACHWOOD --- ---
    chtěla bych se zeptat, co si myslíte o tanci Rasabihárí deví dásí, kterou jsem našla na nástěnce jako..imho nejlepší učitelku tady v čechách...
    zajímám se o BharataNatyam zatím bohužel pouze teoreticky, protože kurz v COT, který jsem chtěla navštěvovat, zrušili pro nezájem..je to asi tak rok zpátky a teď jsem s miminkem na mateřské, takže na to není čas..:(
    Jen mi přišlo,že Rasabihárí je tak nějak..nevím , jak to přesně napsat, ...tvrdá...neupřímná, nastavená... omlouvám se za ty výrazy...ale při srovnání tanečnic typu Medha Hari apod..je to pro mě velkej rozdíl...naprosto chápu, že technika tance se liší , zkušenosti také, i místo kde žijete, ale nasazení a prožitek je věc jiná...zvláště pak, když poslouchám jako úvod, kde všude byla a kdy zas do Indie za svou učitelkou pojede...Nemyslím to jako negaci, jen by mě zajímal váš názor...
    Zamyslela jsem se jen nad tím, jestli Rasabihárí není nejlepší učitelkou u nás je proto, že je jediná....
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TRAMIN: jako v devět večer???
    no fakt:
    St 1.10. - 28.1.09 20:30-21:30

tak vám nevím, mám jim dát další šanci? co když nás zas bude málo a oni nás někam připlácnou?
    navíc je to dost do noci, v deset chodím většinou už spát, ale takhle se v deset dostanu na půl cesty domů a mrtvá
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    TANAIS: jé, v květnu tu měl být a nepřijel... tak a teď ho taky prošvihnu.... škoda....
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    TANAIS: ufff, to asi bude nad moje finanční možnosti, kor když jsem za půl roku kurzů dala 2400... Ale zase Sandip... Kdo ví, kdy se taková příležitost zase naskytne...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SHAHLAH: 1.500 - 2.000? V každém případě doporučuju. Já na něj určitě půjdu.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MOLLY: a to mě zaujalo... docela by mě zajímalo (mám za sebou pět let kathaku), co by o indických tancích slečna asi tak povídala.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam