• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINBharataNatyam a ostatni indicke tance
    Asi nejznámější indický tanec Bharatanátjam vznikl v Tamilském městě Thandžavúr. Jeho názvev je vlastně složeninou slov BHAva (výraz), RAga (hudba), TAla (rytmus) a NATJAM (dramatické umění). Je založený na pět tisíc let starém spisu - Nátja šástře.Tanec je založen na šedesáti čtyřech základních krocích (adavu), polohách rukou (hasthamudra) a výrazech obličeje (bhávabhinaja). Má tři složky - nritta neboli samotný tanec, kdy se opakují rytmické prvky, nátja neboli abhinaja, což je dramatické umění, plné gest a výrazů obličeje. Nritja je pak kombinací obou předchozích.
    vsechno zajimave na nastence,postupne pridavame
    "Srandičky,srandičky...A co takhle nějaké adavu?"
    rozbalit záhlaví
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    OLEJOVKA: ta kobra me silne pobavila,vypada jak kdyby se smala
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    skoro se to sem bojím postnout, ale zhruba ke konci první půlky videa začíná kobří tanec: http://cz.youtube.com/watch?v=EkVzQ1dJ7I8
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    jedna pozvanka na víkendový workshop v Zambře

14 - 15. března 09 - SAPERA - indický cikánský tanec
    Eva Maya Sapera a Mahabub Khan (Indie/Belgie)

Eva Maya Sapera intenzivně studuje indické tance 25 let, od svých pěti let. Bharata Natyam, Kathak, Bollywood a Sapera tanec indického kmene Kalbelyia. Mahabub Khan je talentovaný zpěvák a hráč na tabla, známý ze skupiny Musafir. Oba mají za sebou řadu mezinárodních projektů a vystoupení. Díky jejich charisma, energii a pedagogickým zkušenostem jsou jejich dílny nezapomenutelným zážitkem. Vhodné pro pokročilejší tanečníky a studenty tance.

cena Kč 1800,-

pro mimopražské účastníky zajistíme levné ubytování blízko studia.

přihlášky: Rena 608 435 999, renadance@gmail.com
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    OLEJOVKA: Jů, děkuji :)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: Jo, zkusím to, minule bylo vystoupení ve studiu Naboso, ale holky tam chtějí vystupovat, tak pro víc tanečnic + diváci by to asi nebylo.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: tak vystoupení by zřejmě bylo ideální, to bych určitě šla, kdyby to bylo jen trochu možné :o)
    kde nevím, možná zkusit se poptat v nějakém menším nebo alternativním divadle?
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: Jinak budu připravovat i Mistrovo vystoupení, zatím nevím gde. Nemůžete někdo poradit?
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: Základy rytmiky zvládá nejlíp matfyzák ;) ..... je složitá, ale dá se pochopit, má jasná pravidla.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: a byla by možná nějaká chvilka pro BN netančící, ale nadšené? :o) ta rytmika zní dobře, to bych mohla zvládnout, že?
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    Holky, co chodíte k Michalovi, prosím počítejte s tím, že víkend okolo 1.5. přijede Mistr Ujwal, tentokrát bude v Praze, takže bude pro Vás všechny dostupnější.
    Budu se to snažit tak trochu organizovat, tak dělám předběžný průzkum, aby se to tak nějak s předstihem mohlo naplánovat.
    Nejsem si na 100% jistá, jestli to pod sebe nestáhne COT, ale asi spíš ne. Takže se rozmyslete, kolik byste chtěli absolvovat hodin. My dřív absolvovali s Mistrem 3h, ale trochu se nám osvědčilo, když se za víkend absolvuje 12 h, samozřejmě, že je možné i míň. Mistr taky může dát nějaké hodiny jógy nebo indické rytmiky, tak to promyslete a časem dejte vědět, aby se dal udělat nějaký rozumný rozvrh.
    Pokud jsem sem nenapsala fšechno, ptejte se.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    to jo.ja jsem chytla zanet a nejlip je mi na topeni :( ale tuhle stredu uz prijdu.
    Vcera jsme se divali na dvd z plesu,kde jsme nejak zaimprovizovali tanecne a ja jsem si tam strihla Aaja nachle. Spolecenske polosari stejne kazdy povazoval za kostym na orientalni tance,tak jsem jim aspon udelala radost. Ale nejak se pokazil zvuk a na dvd neni ta pisnicka,ale nejaka arabska odrhovacka misto toho. No vypada to teda vtipne.
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    Spíš jen opakování, myslím, že jsme nic nového nedělali... Ale i tak už toho je docela dost
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    úrosim co se delo na minule hodine?
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    nebyla tu ted ...ma maly mimco, ale prijede nekdy na jare rikala rena...tak se tesim :)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    TRYSKOMYS: Samozřejmě, že jsem jí viděla, i s jejím přítelem a ještě někým z rodiny, byli skvělý, teď tu tak 2 roky nebyla nebo alespoň jsem o ní neslyšela, ona sem jezdila přez Renu, nevíte někdo, nepřijede zase?
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    ...videla jsem celkem dost tanecnic na festacich v rajastanu , ale videla jsem asi jen jednu stejne dobrou tanecnici jako je maya sapera - maya je moje nejoblibenejsi tanecnice vubec
    zije v belgii, od 4 let tanci - tancila jak bharatanatyam tak saperu, v posledni dobe uci i bollywood
    a je neuveritelne rychla a uplne uzasna..mela tady tak 2x-3x vystoupeni v praze
    nevideli jste?
    TRYSKOMYS
    TRYSKOMYS --- ---
    OLEJOVKA: tahle druha je dobra, hlavne tadyta pisnicka je snad uplne nejvic popularni pisnicka v rajastanu\
    sapera je prave strasne ruchlej tanec, kterej tam tanci mlady holky dokud se nevdaj neotehotnej a
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    OLEJOVKA: http://www.youtube.com/watch?v=ssae0D3Mw7M&feature=related
    tahle ovšem válí, je neskutečné kolik nadělá otoček a jakým způsobem
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    indický cikánský tanec, ta vpravo trochu nestíhá :o)
    http://www.youtube.com/watch?v=fcJzDB0LBvI&feature=related
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MURRIEL: to na tretinu uz skoro "umim" ale na tehle fotce je to jine. Proste budu vazat na tretiny a je klid...a nebo chodit v punjabku jako do ted. A to mi nekdo to uzasne cerne vyfouknul...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam