• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAMINBharataNatyam a ostatni indicke tance
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    Opět jsem dostali možnost zorganizovat vystoupení v Městské knihovně, bude se to konat 19. 6. a vstupenky jsou za 190,- Kč.
    Posílám pozvánku na jihoindický tanec Kučipudi v provedení profesionální tanečnice a živého doprovodu. Předchází ji vynikající ohlasy, pochází z rodiny, kde oba rodiče dosáhli na poli tradičního tance nejvyššího ocenění.
    Víc info v poště, leták mám v mailu, ale nevím, jak ho sem hodit.
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: No, je to tradiční tanec, ty holky, co tancovali na tom pódiu to dělají 3 roky 2x týdně, samozřejmě, že by se na prvním semináři zašmodrchali taky a mimochodem 3 z vystupujících holek studovali i u Ujwala v Indii.
    Ta nejlepší z našeho kurzu trénuje denně (třeba jen 15 min., ale DENNÉ), je to jako v tom vtipu: Američan si stěžuje Angličanovi: "Jak to děláte, že máte tak krásné trávníky."
    Angličan: "Stříháme ho každých 14 dní."
    Američan: "To my taky."
    Angličan: "Hnojíme ho 2x ročně."
    Američan: "To mi taky."
    Angličan: "Hm, to je zvláštní.... a děláte to 300 let?"
    S tancem je to stejné.... no, vlastně je to stejné se vším, kde chceš být dobrá, jen v tomhle tanci je to trochu víc vidět.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: jo, první rychlost byla v pohodě, byla jsem na BN semináři... ale když vidím jak se pak tančí "naostro", tak bych se asi zašmodrchala :o)
    i proto obdivuju lidi, co to zvládnou :o)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: Aha, já jsem zkoušela bubnovat, takže problémy s rytmem nemám, i když na bharatanathyam musíme občas brát hodiny rytmiky, protože je opravdu záludný. No, já mám na bharatanathyam ráda, že se učí ve třech rychlostech a první zvládá skoro každý, druhá chce cvik a u třetí buď jen tupě sleduju rytmus (stojím a civím:) a nebo se sedřu, ale jinak musím říct, že se stejně nejdřív učí nohy, pak ruce a výraz přijde časem. Když jsem dělala orient, tak se to prostě jen učilo v té rychlosti, co byla hudba, čož mi nevyhovuje, člověk prostě nemá čas to chytit precizně.
    Jinak na polena nevěřím, existují jen lidi, co mají vůli a lidi, co jí nemají, já jsem taky poleno, mám kámošku, a ta je opravdu poleno, ale když chce, vysvětlí se jí to a dá se jí dost času, tak to zvládne.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: jakožto české echt polínko buď tančím nohama, nebo rukama :o) jak se po mně chce to spojit, nastává lehký problém s koordinací a pokud by někdo vyžadoval abych se ještě trefovala do rytmu, potřebuju tak půl hodiny dělat dokola ten pohyb, abych si uvědomila, kde všechno mám
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: No, oni toho holky zas neměli tolik na ukázání, vždyť to dělají jen 3 roky (indové se to učí 10 let a vědí proč), choreografii drtíme 1/2 roku a dopilování zabere dalšího 1/2 roku až rok. Já si třeba doteď nepamatuju swarajátý, co jsme dělali v roce 2007 v září, a to trénuju 2x týdně.
    U Ujwala je hrozné, kolik toho vydrží, pátek a sobota učil od 9:00 do 19:30 a večer dělal scénář na vystoupení. A celou neděli se ladilo vystoupení.
    Celkem lituju, že s ním děláme jen tanec, protože jsme s ním měli i jógu a stálo to za to.... ten chlap je fakt všeuměl.... je prostě skvělý a já se nemůžu dočkat na září až zase přijede.
    On ty vysvětlivky dělá vždycky, ví že to laiky pak víc zaujme. Ten prostředek byl skvělý, ale myslím si, že pro lidi do páté řady, my jsme jednou viděli, když dělal něco podobného ve studiu, kde jsme od něj byli jen pár metrů a bylo to mnohem lepší.
    Ono se začíná jednoduše, takže to není tak drsné, systém adavu je úžasný v tom, že se pak dobře učí choreografie..... já mám trochu jiný problém, ruce a výraz udržím, ale nohy mi občas dělají problém.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: bylo to super, jen jsme trochu litovaly, že se tam víc neuplatnili i žáci, v prostředku nám to už přišlo tak nějak jednotvárné, holt nejsme takoví znalci abychom to docenili plně
    ale skvělé, Ujwal je fakt číslo :o))
    a jen poznámka, fakt pomohly jeho vysvětlivky na začátku, aspoň se měl člověk ne úplně znalý symbolů (třeba já, co poznám jen pár muder a tak čtyři bohy max.) čeho chytit...
    ale už je mi jasné, že to není nic pro mne na učení, mám problém koordinovat ruce a nohy na flamenku a u toho udržet výraz :o)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: Byli jste tam? Co jste tomu říkali?
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    OLEJOVKA: Ahá, to je ta akce, o které mluvila Manjula, jestli chceš jít, tak se jí zeptej- říkala, že ta její kamarádka (co bude vystupovat) dělala rezervaci...
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: No, ono bude hodně míst rezervováno pro Indickou ambasádu, ale bude i pár volných míst, myslím, že ti, kdo nebudou z ambasády budou platit 100,- to není moc.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: jasně, stejně k tomu teď nevím dost :o)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: No, já nevím, jestli se to na ty stránky může hodit, tak Tě prosím, hoď to na ně až Ti dám vědět. OK?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: ono zase takové davy na stránky o sárí nechodí :o)
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    OLEJOVKA: No, je to taková polosoukromá akce, spíš pro známé, loni, když jsme to pořádali, tak přišlo tak 50 lidí jen od známých a teď by to mělo být v prostorách o trochu větších, ale ne zas tak velkých.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    MURRIEL: fakt? kde? dala bych to do Kalendáře na stránky
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    Jo, nejspíš 3.5. bude vystoupení Mistra Ujwala a některých pokročilejších žáků.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MURRIEL
    MURRIEL --- ---
    TRAMIN: Co já vím tak jen ty nejpokročilejší, no a to holky chtěli mít až přijede Mistr vystoupení.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam