• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMGKostýmy, výroba a údržba - Star Wars a další
    TOMG
    TOMG --- ---
    ALIENJEDNA: No puvodne se planoval fanfilm a nechtelo se mi kupovat ty kostymy v zahranici, pze nevychazeji nejlevneji, takze urcite nebude jen jeden a budou pravdepodobne dalsi kostymy. Mam par tipu, podle toho jak bude cas, nalada a finance.
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    fjuha super, kolik bude 1 kostým :?)
    TOMG
    TOMG --- ---
    KULA: Jednoduse ze :) Po netu se shanela dokumentace a podklady na vakuform masinu. Celkem hezky navod je v knizce "The Prop Builde's - Molding & Casting Handbook" od Thurstona Jamese. Nekde ji tu i mam. Je tam popsano vic ruznych technik vyroby rekvizit. Vcetne vakuformu a popisu jak vyrobit na to stroj.
    Link na amazon

    Tento stroj ma pracovni rozmery 50x50 cm, ale na velke dily toho armoru je maly, takze se vyrabel vetsi stroj s pracovni plochou 75x75 cm a je reseny jinak. Bohuzel tu nemam ted fotky, pze je v dilne na druhem konci republiky.

    Formy se vyrabeji podle typu dilu z ruznych materialu, pripadne hybridni konstrukce.
    Tzn. treba ciste drevene, nebo lepene z drevenych kousku a po te vytrvrzene pryskyrici, polyuretanove skorepiny ci laminatove skorepiny. Moznosti je spousta. Pokud nemas hromadu penez, aby sis nechal udelat formy z duralu :)
    KULA
    KULA --- ---
    TOMG: Okamzite jsem dal do sledovanych:) Povidej, jak to tady vyrabite?kde?
    TOMG
    TOMG --- ---
    Takže co o tom vím já? Máme postaveny dva stroje na vakuové tváření, vlastní výroby a konečně kompletuju tento, řekl bych, zatím neokoukaný kostým. Co je mi známo v Česku se nacházejí pouze dva ty to kostýmy. Jeden je vyroben z UK a druhý v USA.

    Tohle na obrazku je vyrobeno u nas :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam