• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMGKostýmy, výroba a údržba - Star Wars a další
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Výstrj podle mě lze na to navěsit jednoduše: pokud by to bylo z pevného matroše tak prostě uděláš chytky a přezky rovnou na zbroj a budeš to věšet rovnou na zbroj. Když vezmu z vlastní zkušenosti malou polní a výstroj celkově na Wehrmacht 43, tak toho moc není. Když uvážíš, že tady ta pěchota (Storm i Clone) je defakto mechanizovaná (ATAT apod.) nebo aeromobilní (Gunshipy a LAAT) tak vlastně velkou polní tahají akorát z jednoho destroyeru na druhý a do pole to nevozí protože tam to zvládnou s malou a bodybagem
    TOMG
    TOMG --- ---
    Jediný podstatný rozdíl je v tom, že kloni mívají běžně na zádech backpack a jelikož jsou dost často nějak natření, tak narozdíl od stormtroopera, kde to stačí jen slepit případně jěště snýtovat, je nutné ty jednotlive části vypasovat na nositele, pak slepit a vytmelit spáry. Až je to pořádně vybroušené, tak se to stříká základovkou a až na to se dělá nátěr podle typu jednotky včetně případného opotřebení a poškození.
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: No jedna věc je samotný pancíř a druhá věc dodatečná výstroj, která je v batohu a na popruzích tak, aby se v případě potřeby dala odhodit na zem. U plechu si říkám, jak bys to chtěl dělat? Vyrobit formy/kopyta a vyklepávat to z plechu podobně jako brnění?
    To už bych se spíš přikláněl k té sandwitchové konstrukci z kevlaru a neřešil konkrétní filmový kostým, ale spíš zkusil navrhnout něco vlastního s ohledem na to, že se to má nosit.
    Ti kloni sice vypadají líp než stormtroopeři, ale tady je zásadní problém, že tady původně ani ILM neřešilo reálné kostýmy, ve filmech jsou pouze digitální, to až fanoušci z toho vyderivovali reálný kostým, který je do jisté míry podobný jako stormtrooper, když vemu z jakých částí je to složeno, jaký se používá systém popruhů. Liší se to krytkama na kolena a lokty. Ale celkova konstrukce celého armoru je podobná.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Tak průstřelný to je ale jinak více měně nezničitelný. Ale na reenactment by to byla bomba. Ale jinak to udělat z kevlaru a podložit tenkým pancířem tak 4 mm na extrémních místech (hrudník, hlava) a kloubech. Ale je důležité se vejít max do 40 kg neb jinak bude trooper boje neschopen viz příručka US Marines
    : pěšák nesoucí více jak 40 kg je boje neschopný.
    ESY
    ESY --- ---
    CHUCPE: 40 K neni zas tak moc... ale de o to jestli by to nekdo vyuzil... a bojim se ze zasah kulky by byl neprijemnej... ;D
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    No když jsem to viděl tak mě napadlo na to použít 1 mm max 1.2 mm plech a pak ho nechat vykalit, výsledkem bude papírově tenká zbroj z oceli která se nebude muchlat a bude nejvýš pružit, jenže by tě to stálo tak 40 k.
    Finta kalení je v tom, že normálně má hlubokotah 16 Rockwellů a to kalení tomu dá něco okolo 50 tedy kvalita nožové čepele. Mám z toho plátové rukavice na šerm a je to nezničitelné i při velmi tvrdém nasazení
    ESY
    ESY --- ---
    CHUCPE: halvne kdyby se vedelo jakej poradnej material pouzit
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Jo to jsem já ve své staré zbroji (už šla do světa, byla okoukaná) U tohodle samozřejmě rozumím omezením a spíš jsem to chtěl domu jako legraci, Mám SW docela rád a nějaký kousek výstroje bych si pořídil jen tak, to že by šlo v tom dělat nějaké další věci by byl bonus.
    Ta zbroj je filmová a v podstatě Stormtrooper podle mě nefunguje. Oproti tomu zbroj clona je podle mě již docela funkční záležitost, která by fungovala a to ještě lépe kdyby se vědělo jak na to nasadit plnou polní:-)
    ESY
    ESY --- ---
    asi tak no.
    vetsina sci fi Obleku, brneni atd jsou uz na prvni pohled uplna blbost:D neprakticky.. Staci se podivat na t51b z falloutu.. v tom by clovek sotva dokazal bojovat :o
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: To na té fotce v profilu jsi ty? Docela slušný plecháč. Rytířské zbroje jsou taky drahá sranda, jenže ty mají od filmových sci-fi kostýmů jeden podstatný rozdíl. Vycházejí z reálných zbrojí, které lidé nosili a používali, podle jsou i navrženy a vyvíjeli je tak, včetně toho jak se skládají. U fantastických filmových kostýmů to navrhují designéři, tak aby to dobře vypadalo a když tak vydrželo předepsané záběry před kamerou, ale nikdy neřešili, aby to bylo výrazně pohodlé. Takže to jak se skládají stormtroopeři teď se docela liší od těch filmových, ale tak aby to nebylo na první pohled poznat a v rámci možností se v tom dalo nějaký čas chodit případně i posadit. Plně funkční kostým je spíš otázka na armádní výzkum, případně mít prachy na vlastní výzkum a využití běžně dostupných a vhodnější technologií než je pár výlisků z plastu :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Naštěstí neřešíme, ale i takoví by se u nás našli co by v těch armorech chtěli dělat výcvik :)
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    Kolik to je práce mi říkat nemusíš, několik bojových kostýmů, plně funkčních doma mám, To máte súíš výhodu ,že s tím neřešíte tábopření a pohyb venku mimo civilizaci. Každopádně díky za odkazy a pomoc
    TOMG
    TOMG --- ---
    ESY: Bohužel to tak je. Člověk co se nepohybuje v této oblasti má obvykle zkreslenou představu, kolik je za tím práce a času, aby to slušně vypadalo.
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: jojo rpace je to moc :] coz lidi vetsinou nevidi.. Staici mi ten muj hallo armor :] casem clovek pruchazi jak to delat efektivnejc a lip :D U halo toho uz bylo zmizeno.. protoze jsem zjistil ze to pujde lip.
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Pro představu, kvalitně složit klona je otázka několika měsíců nebo týdnů full time a to by se ti hodně prodražilo, kdyby sis to nechal skládat.
    Pro info jak se kloni skládají je dobre fórum na Clone-Empire. Abys měl představu do čeho chceš jít a co na to budeš potřebovat. A to jsme se zatim bavili jen o armoru a helmě, pak potřebuješ upravené boty, zbraň, rukavice a podle typu klona i další vybaveni, jako pauldron, pouzdra na pistole + samotné pistole, pak kama, což je ta suknička co nosí kloni v Epizode 3.
    TOMG
    TOMG --- ---
    CHUCPE: Nedělal, já nemám čas stavět kostým pro někoho jiného, maximálně můžu poradit, případně doporučit, co na to potřebuješ. Jinak na SW kostýmy máme podrobnější fórum na http://www.501st.cz, kde to rešíme podrobněji, pro konkrétní kostýmy. Jelikož je to zastoupení 501. Legie, tak se řeší, aby byl kostým akceptovatelný, tudíž co nejvíce odpovídal filmům.
    CHUCPE
    CHUCPE --- ---
    TOMG: Jo to vypadá pěkně, ale spíš se zeptám, za kolik bys to udělal a pomohl dořešit do stavu nositelného a celkově funkčního
    TOMG
    TOMG --- ---
    ESY: No ty helmy, co stoji tech 200-300$, jsou dělány na nošení ke kostýmu. Samozřejmě je plus, pokud je akceptovatelná 501. Legií.
    ESY
    ESY --- ---
    TOMG: jelikoz bude delana prevazne jen do prodeje tak o par radu vejs nez ta moje :D halo helma byl jen test i sam sobe pak budu delat lepsi ;]
    TOMG
    TOMG --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam