• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALO_FABUSinternet v současné politice, kultuře a společnosti
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    Estonia sending cyber defense experts to Georgia
    http://www.networkworld.com/community/node/30935
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    a z druhe poloviny o Bitech, coz treba takova cyber valka: http://www.lupa.cz/zpravicky/internetovy-provoz-do-gruzie-je-presmerovany
    HOMIEBONGO
    HOMIEBONGO --- ---
    asi je pravda, že dnes (v podstatě díky Internetu) je válka z poloviny o slovech
    obzvlášť když jí i my můžeme sledovat téměř real-time http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=613384
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    DUNAR_: ne:) ale kontroluju "konkurenci" a podrizene utvary :))

    ad trendy.. zarovnani do bloku asi ne, co? teda spis z praktickejch duvodu co jsem tak slysela
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    DUNAR_: aji jo, ale spíš než teoretická pojednání bych tady dal spíš prostor pro trendy a události, pokud tedy nejde o teor. pojednání, které vzbuzuje rozruch, hodně se o něm mluví a tak...
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    EUCHENIE: jsi redaktor tohohle webu - EUCHENIE .))

    predpokladam, ze tema e-government sem taky patri.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KHALAVERA: ok, tak jsem rada, ze jsem to pochopila cca.)
    jakozto redaktor webu ve statni sprave zde budu castym navstevnikem.)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    EUCHENIE: díky, přesně tenhle typ příspěvků bych tady rád probíral...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    hele treba na policie.cz uz maj i "krasna" videjicka .))
    http://www.policie.cz/
    - video dne
    (stridaj tri.)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    WAXCAGE: promiň, ale radši bych se tady bavil o internetu v současné politice, kultuře a společnosti... předpovídání budoucnosti nezakotvené v současných problémech a debatě o jejich řešeních je mi extrémně proti srsti, nic ve zlým, ale sci-fi bych tady nerad viděl
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    podle mne vic nez kecarna nebo uloziste informaci je net dulezitej ohledne sesitovani bankovnich trhu, ruznych think tanku, vyzkumu a vzniku komunit lidi, kery by se jinac nepoznali. Jako informacni kianal ty internety selhavaji, vetsina informaci jsou nepodlozeny konspirace. Hold libertinsky prostredi vyzaduje schopnost informace filtrovat. Televizni generace je tu v koncich.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    WAXCAGE: :)) docela me tvuj text pobavil.
    PS: myslis, ze mam nick Dunar jen tak pro legraci? jen pockej, az prijde Omnius a myslici stroje a po nich Sluzebnicky djihad. ;-)
    WAXCAGE
    WAXCAGE --- ---
    Popravdě je internet budoucností lidstva. Už od vynálezu telefonu mohlo být každému jasné, že něco takového přijde. A to teprve počkejte jak bude internet vypadat za 5 let - film v DVD kvalitě? Proč ne - click. Už nebudou jen 4 televizní kanály, ale 60 (počítaje titulkování zahraničních, tak tisíce). Jaký má internet dopad na psychiku a společenské vnímání je pouze vedlejší efekt, člověk se internetu nevzdá. Vlastně když se podíváte třeba na takové jiné společenské "etnikum", jakým jsou včely, tak i mezi nimi funguje "internet" v podobě rozličných chemických látek, které používají k dorozumívání. Člověk se se stoupajícími intencemi hnát se za technologickým pokrokem (ve zkratce pohodlí) začal vzdalovat od ostatních jedinců svého druhu a internet je právě ten způsob, který ho ukojí svojí rozsáhlou a propracovanou schopností spojit se s dalším člověkem nebo skupinou lidí. Ne nadarmo má nokia motto : Connecting people. Dobře ví, že to je to, co člověk už pekelně dlouho hledá. A mimochodem, DUNAR_e, jsi to právě Ty, kdo se spojuje s komunitou lidí obývající tento server. nazdar.
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    hu, neprehanejte to s tou propagaci internetu. premnozej se nam tu medialni kritici a sociologove. a co pak s nima budeme delat?
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    RCR: tak to bychom mohli spolupracovat, alespon co se zdrojů týče:) Já mam mit Osobnostní projevy v internetové komunikaci :)
    RCR
    RCR --- ---
    Mam v umyslu sepsat bakalarku na tema vliv internetu na hodnotymladeze, resp mista socialni interakce na internetu - tedy nejak se budu dotykat i mnohych aplikovanych i zamyslenych omezeni a monitorovani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam