• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALO_FABUSinternet v současné politice, kultuře a společnosti
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KHALAVERA: dala jsem to i k sobě do klubu. Jeho vize mě děsí.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    Global Attention Profiles
    http://gapdev.law.harvard.edu/

    docela by mě zajímal průměr za celou tu dobu sledování :)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    a hovňostroj mejch přefiků bych nechal sranou. jedná se vo intelektuální pózu.
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    JINDRICH: unix-like systémy. jen tak pro upřesnění. a jasně, že jsou sexy. :)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    Privacy law call in Facebook row
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7898164.stm
    The Electronic Privacy Information Centre was on the brink of filing a legal complaint when Facebook announced it would revert to its old policy.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    BALVAN42: freuda na tebe s tvymi přefiky.

    MAJKA: Jeah! a nejvíc sexy jsou operační systémy postavené na unixu, jak jsem dnes díky rudolfovi zjistil. aktérky hrající si s networkem: http://www.swedishgirl.se/freebsd/
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ACHERON: ale jasne ze slo: "technology is sexy. be cool!" ;]
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    lol
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KHALAVERA: kdepak, jde o kombinaci mechanismu "sobeckého genu", pokročilé teorie aktér-netwórků, a teorie her. jednodušeji to snad ani říct nešlo :)


    BALVAN42: neříkám, že podlejhá nějaký tendenci, říkám, že ji vytváří svým chování, který se mu zdá momentálně logické a žádoucí. za prá let ho to třeba začne srát a bude degenerovat jinak :)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ACHERON: omg, proč to říct jednoduše, když to jde složitě :D
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    takovýhle teórie vo tom vovládání musel vymejšlet nějakej sado-maso ouchyl... :))))
    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    tedy kdo si myslí, že čověk podlejhá tendenci k totálnímu ovládání se a bejt ovládanej, tak se mejlí, pže zapomíná právě na to maso, který jakože toho čověka dělá taky.

    BALVAN42
    BALVAN42 --- ---
    to je teda pěkná neuroza to s tou nebezpečnou nepředvídatelností a neposlušností :) ...si totiž myslim, že sice čověk je založenej na tom, že z podstaty jeho organismu dokáže předvídat (plánovat) hovně komplexní záležitosti. ...nicméně hovně důležitej je právě ten pocit tý nejistoty, kterej tlačí čověka zpřesňovat precizovat. ...a ten si myslim, že je našim myslim taky nějak houpnutej vod přirození.

    pže v momentě když jeden dojde k přesvědčení, že vše je předvídatelný a kontrolovaný, tak mu evidentně houplo. myslim tim schízu nebo tyhle nemoce...
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    Jednoduše řečeno, chceme být kontrolováni a zotročování sami sebou, protože nás to chrání před Druhým, který dělá to samé. Nepředvídatelnost a neposlušnost jsou nebezpečné. Vítejte do nového věku člověka.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ACHERON: pro biologickou bytost je žádoucí zapojit se plně do technologického systému a stát se plně kontrolovanou a monitorovanou za předpokladu, že toto probíhá v celé populaci. Dává to této biologické bytosti (pocit) vyšší šance přežití v daném prostředí, protože při mizením hranice mezi tělem a technikou se toto prostředí stává součástí těla a naopak - splňuje tím tedy předpoklad všech živých organismů, jejichž primární starostí je maximální kontrola prostředí za účelem rovnováhy, přežití a zvyšování velikosti dané populace ;)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    ECLECTICA: podle výzkumů lidé o sobě velmi ochotně všechno prozrazují velmi rádi - viz facebook, myspace,... lokace je jen další bod

    MAJKA: vyssí je status, role je dynamická dimenze statusu, která je odlišná spíše kvalitativně :) to jen tak na okraj :)

    MAJKA
    MAJKA --- ---
    CATT: jiste, ale profesionalni ridici a dejme tomu kuryrni sluzby na to rozhodne nepouzivaji, ani nebudou nebudou pouzivat smskova psanicka s operatorem. Tato sluzba je, opakuju, cilena na smiraky. precti si ty texty tam ;]
    CATT
    CATT --- ---
    ECLECTICA: Bingo.
    Jsou profese, kde je třeba platit úkolově, protože hodinová mzda k lepším výsledkům nevede. A jsou profese, kde potřebujete mít přehled. A nemusí to být brané jako šmírování, třeba pro plánování tras profesionálních řidičů je zjišťování polohy důležité a vede ke snižování nákladů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam