• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALO_FABUSinternet v současné politice, kultuře a společnosti
    o internetu je spousta klubů, ale takový, které by se tomuto médiu věnovaly v obecné a společensky relevantní rovině, na nyxu chybí cílem má být sledování událostí souvisejících s internetem jako platformou celospolečenského významu

klub je specifickým rozšířením klubu [ Média ] který se věnuje obecně českým masovým médiím, tady bych rád rozebíral internet spíš z globálního hlediska, lokální však neodmítaje
    rozbalit záhlaví
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KHALAVERA: *THUMBS UP* :) třeba v US jsem tedka koukal, tak Pew Internet Project srovnává pravidelně expozici témat mezi blogosférou a tradičníma médiema a jsou tam fakt dost hustý rozdíly a posuny, to by byl na elaboraci matros jak svin :)

pak by me zajimala nejaka analyza kdo jsou blogeri a kdo jsou uspesny blogeri... takova profesni uchylka :)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ACHERON: jj, ale ne jenom reakcí, návštěvnost je přece taky výrazem preferencí, resp. určité váhy, takže nerozlišený dav si takhle "volí" své mluvčí, kteří za ně vstupují do debaty, a ta dynamika je hodně tekutá - permanentní volby :)
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KHALAVERA: hele já si toho taky všiml už jinde... to je zajímavej fenomén, kterej má fakt hodně blízko k veřejné sféře a la H :) Malá část píš své názory, které představují určitou argumentační základnu a pod tím se potom rozlívají potoky reakcí a blitek ostatních zúčastněných :)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    je zajímavé, jak se tradiční média naučila akceptovat bloggery jakožto hlasy hodné zaznění, takhle napsaný článek hned navodí dojem, že jde opravdu o veřejnou diskusi...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8198084.stm
    LEGI
    LEGI --- ---
    MACKIEE: komickej priklad.

diky!
    MACKIEE
    MACKIEE --- ---
    LEGI: Co ja vim, tak maji scripty, ktere videa kontroluji jiz pri nahravani. Kontroluji zvukovou stopu a take kontroluji, jestli uz v minulosti video nebylo problemove. Co se tyce zvuku, tak casto take narazim na videa, ktere maji z duvodu autorskych prav, zakazany zvuk.
    Vim, ze nam treba nepovolil video z telocvicny, protoze z magnetaku(!) hrala hudba, ktera ma copyright...

Snad je to odpoved na Tvou otazku ;)

Jinak urcite plati co psal TOMAS3333
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    LEGI: myslim ze youtube nic neriesi kym sa niekto nezacne stazovat
    LEGI
    LEGI --- ---
    nevíte, jak je to teď s youtube a copyrightem chráněnými videoklipy, popř. záběry z živých koncertů atd.?

zachytil jsem, že youtube mělo stahovat/stáhlo kvanta obsahu, ale to se snad týkalo seriálů.. běží teď nějaký - já nevím - soudní spor kvůli videoklipům?

ptám se čistě prakticky - když bych chtěl uvést držitele práv, je to stále vydavatelství té dané skupiny (a youtube ten klip drží nelegálně), nebo youtube může ty klipy dál nabízet, protože se s původním držitelem práv nějak dohodli?
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    MX_MIKE: Od 13. srpna došlo v rámci pilotního provozu k implementaci blacklistů do systému. Z toho důvodu mohlo dojít k dočasnému výpadku celých domén. V současné době je již vše v pořádku.
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KHALAVERA: tož to vypadá na nějaků tu automatizovanů buzeráciu
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    nevíte někdo, jestli to vychází z nějakého doporučení nebo je to přímo nařízení a čeká to všechny providery?
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    kdyby tamten link nebyl funkční, http://img411.imageshack.us/img411/1976/protectionn.jpg

upc, karneval i gts to prý zobrazují v pohodě

http://hotfile.com/
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    předpokládám správně, že tohle je nějaká novinka?

http://img411.imageshack.us/i/protectionn.jpg/
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ajo, dík
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    KHALAVERA: http://www.filmynejsouzadarmo.cz/cs/kauzy/
    jde o tu kauzu se serverem na akademii věd.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    LEGI: heh?
    LEGI
    LEGI --- ---
    soud udajne neshledal dukazy za prukazny..

takze panove gratulace :)
    LEGI
    LEGI --- ---
    heh tak blind alley zprosteni..

priznam se, ze to necekal, ty naznaky, ze to bude exemplarni pripad, byly celkem zjevny..
    ACHERON
    ACHERON --- ---
    KHALAVERA: jo, sorry, byl jsem ve srabu a měl jsem pocit, že si to nestihnu moc dobře připravit, tak jsem to moc nerozhlašoval...

de facto sociální konstrukci virtuality a clash z toho vzniklých sociotechnických struktur se sociotechnickýma strukturama industriální epochy...

trochu jsem se nepřímo navezl do pár hrozných bakalářek, který sem na téma virtuální světy měl tu čet číst...
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    ACHERON: cos tam měl? na webu to už není... btw příště trochu víc předem .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam