• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAJALAqueer/lgbt art
    ERUANNELE
    ERUANNELE --- ---
    DESEO_MORTAL: Oo, no jistě! A já si říkala, proč tři pomlčky nefungují (jsem tu nová, tak mě omluvte). Dá se teď Querelle někde sehnat? Moc ráda bych si tu knihu přečetla, ale v prodeji je teď jen Pohřební obřad.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    ERUANNELE: Querelle je moje velka laska:-)
    kliknes na ikonku toho, kdo prispival a das "odpovedet", jestli myslis tohle.
    ERUANNELE
    ERUANNELE --- ---
    DESEO_MORTAL: Ad art.. Tohle je pěkné, viděla jsem jako obálku ke Querelle od Geneta.

(prosím, řekněte mi někdo, jak udělám konkrétní odkaz na příspěvek, podle textu v záhlaví mi to nejde)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    Jana Štěpánová

Fotografka a grafická designérka. Od roku 1993 pracovala v reklamních agenturách (pozice art-director), v roce 2000 zakládá vlastní grafické studio. Specializuje se na NGO komunikaci (corporate design, logomanuály, návrhy log a tiskových a webových prezentačních materiálů, designy a redesigny časopisů). Absolventka Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě a ateliéru fotografie na FUUD UJEP v Ústí nad Labem. Zabývá se sociálně kritickými koncepty založenými na fotografii a kombinovanými s jinými technikami.

Výstava společně s Gabrielou Kontra: Společný projekt dvou absolventek Fakulty užitého umění a designu Ústí nad Labem a FAMU Praha Jany Štěpánové a Gabriely Kontra mapuje v cyklu fotografií proměny současné české a západoevropské rodiny. Formou barevného dokumentu (J. Štěpánová) a skupinového portrétu (G. Kontra) zkoumají sociální stereotypy spojené s rodinou. Výběrem především rodin z tradičních modelů vypadávající setrvačnou společenskou představu o správné rodině rozrušují.

Cyklus barevných fotografií Queer Dance dokumentuje jednu ze současných berlínských sex-subkultur. Svět, v němž se rozpouštějí pevné hranice sexuálních identit, šachovnice, na níž jsou na pokračování rozehrávány nejrůznější partie. Divoký tanec moci a bezmoci, touhy, vášně a závislosti se odehrává v polostínu sklepů, v labyrintech darkroomů, pod záblesky stroboskopů na tanečních parketech.

Projekt Queer Dance je jedním z fotoprojektů, který se zabývá sexuální identitou a vztahem sexuality a moci v postmoderní současnosti. Předchozí projekty (Nevěsty, Cizinci, Kůže a mušelín, ReCycle a Paravány, Týden) byly vystaveny v České republice a Německu.

Ještě dělala projekt manželky, kde stylizovala lesbičky (nebo tak holky co to maj tak nějak hozený :) ) , navlékla na ně svatební šaty a fotila to. Měla jsem ty fotky v kompu, ale shořely, bohužel :)
    LUSI
    LUSI --- ---
    FOOLANGEL: ten prostredni je moc krasnej!
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---

hlavne ten jezis mne dostal a ty olejomalby bych si klidne povesil na zed
    cernobile malby jsou od nakeho mongolskeho umelce Torburana
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MUCUGORO: ja myslim, ze queer art neni styl, spis tam jde o cilovou skupinu a o tema... nebo je to dalsi vec ktera dokazuje vagnost pojmu queer:-)
    MUCUGORO
    MUCUGORO --- ---
    DESEO_MORTAL: dobré---to bude nějaká serigrafie, žé
    zajímalo by mě, jestli existuje nějaká definice queer art, včem to má kořeny(z čeho to vychází) a co do toho patří....moc se neorientuju, jsem vzdělán v umění jen do období pop artu a pak jen černá díra :)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MUCUGORO: kdyz visi na stene obraz, proc by tam nemoh viset penis (pokud mozno ne maly)
    ale tak nejaky art...
    MUCUGORO
    MUCUGORO --- ---
    tak nechme penisy viset a zas nějaký ten art :))))
    LUSI
    LUSI --- ---
    MADRONA: :))))))) neboj, ja myslim, že už v tom máme jasno ,)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    LUSI:
    DESEO_MORTAL: no hlavně, že se nehádáte :) Fakt nechci mít ve svým klubu nějaký vyhrocený konflikty, obzvláště pak na téma penis :D)))))))))))
    LUSI
    LUSI --- ---
    DESEO_MORTAL: no vida jak se po prvotní menší roztržce pěkně shodneme :)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    LUSI: ty vis, jak na me:-))
    LUSI
    LUSI --- ---
    DESEO_MORTAL: ted jsi me fakt pobavil :))) souhlasim!
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    LUSI: no urcite ho mel vetsiho! ja teda doufam, ze s nekym, kdo se "pysni" takovym priveskem na klice by se michaelangelo nezahazoval:-)
    LURA: jo mas pravdu, ze se to dela... jeste vic nez s penisem teda s kozama, zejo:-)
    LUSI
    LUSI --- ---
    LURA: presne :))))
    LURA
    LURA --- ---
    LUSI: Njn, každá doba má svý...Dneska se to dělá obráceně, aby si toho vůbec někdo všimnul;-)
    LUSI
    LUSI --- ---
    Btw nekde jsem cetla, ze ho mel ve skutecnosti o moc vetsiho, ale Michelangelo to musel takhle zcenzurovat aby moc nesokoval :)
    LUSI
    LUSI --- ---
    DESEO_MORTAL: :))))) tak tos me pobavil. No je pravda, ze neni hoch moc obdarenej, ale penis ma imho moc peknej ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam