TL;DR
Můžete mi dát tip na "slušné", avšak ne příliš drahé, tužky, tempery, akvarely? Nechci v tom utopit majlant, nemusí to být nejlepší, co je k mání. Zase bych nerad pořídil něco úplně pitomého. Doposud kreslím koh-i-noorkama a začíná mě to prudit. Kreslím 8B tužkou a občas "škrábne", jako kdyby bylo v tuze (mikro) zrnko písku. Nemá to sice vliv na výsledek a neuvěřitelně mě to ruší.
Background story
Syn jde na střední uměleckou, potřebuji pořídit nějaké entry level vybavení podle rozpisu. Obor je Multimédia a digitální design, vychází z oboru Grafický design. Potřebné pomůcky tempery (nebo akryl), akvarel, tužka, uhel, rudka. Je to pro práci ve škole. Jeho zaměření je primárně 3D grafika, CGI, VFX. V rámci osnov musí pochopitelně zvládnout i ty "ruční" techniky kresby a malby.
Zároveň se já sám snažím o kresbu (primárně) tužkou, linerem, možná časem něco dalšího, nevím jistě. Můj cíl je kresba, náčrty a ještě spíše pro technické účely a podklady pro CGI (story board, animatic, 3D design) , byť to trénuji v takovém malém místním kroužku na lidech (figura, portrét) a přírodě. Je možné, že se nakonec zaměřím i na malbu či uhel, protože prostě mě grafika neživá a živit asi ani nebude (no, třeba v důchodu).