• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOMITIANUSCNN, FOX a další neevropská média - Be the first to know
    the most trusted name in the news
    út-so 04:00-05:00 CET
    út-so 00:00-01:00 CET
    ne 07:30-08:00 CET, ne 20.30-21.00 CET,
    po 00.30-01.00 CET
    po-ne 11:00-12:00 CET
    see it as it happens, uderstand what it means ...

    podělte se s námi o vaše pohledy a názory na aktuální události ve světě a americké politice... , zároveň tento klub slouží jako diskuze k pořadům ANDERSON COOPER 360, Situation Room, World´s Untold Stories, Lary King Live a dalsich

    Zastávám teorii.....

    41 hlasy od 41 respondentů
    • 29.3% / 12 hlasů
    • 4.9% / 2 hlasy
    • 53.7% / 22 hlasů
    • 12.2% / 5 hlasů
    rozbalit záhlaví
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    CNN International - Watch Live Streaming News Online at Livestation.com
    http://www.livestation.com/cnni
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    WAR ON TERROR UPDATE, THE FIRST REAL TEST FOR THE PRESIDENT ELECT OBAMA : INDIA TERROR CRYSIS



    Mumbai, India. Série koordinovaných útoků v Bombaji si vyžádali min. 101 obětí a přibližně 200 zraněných. Cílem terroristů se zřejmými vazbami na islámský terorismu se staly západními turisty vyhledávané hotely Taj Mahal Hotel, the Hotel Oberoi a oblast zvaná Colaba Market, kde se nachází řada restaurací. Celkem 10 kooridinovaných útoků zasáhlo i hlavní železniční uzel. Zatím neznámý počet útočníků vybavených automatickými zbraněmi a granáty mělo za cíl především turisty s americkými a britskými pasy.
    Zatím neznámá skupina indických Mudžahedinů s největší pravděpodobností napojená na Al-Kajdu provedla zatím nejkoordinovanější útok v historii země.
    Situace ve městě není stále pod kontrolou. Stále není jasní zdali byli osvobozeni všichni rukojmí.



    Dnešní útoky ukazují na mrazivou skutečnost vysoké organizovanosti indických teroristických skupin a zároveň jejich schopnosti využívat zkušenosti a finanční zdroje islámských radikálních skupin v Afganistánu a Pakistánu. Celá situace je o to komplikovanější s novou strategií nového amerického prezidenta přesměrování zdrojů na válku v Afganistánu. Vzhledem k vyloženému zaměření proti západnímu stylu života a proti indické ekonomice a jejím přijmům z turismu.
    Dnešní teroristické útoky jsou nejhorší co země zažila za posledních 20 let a někteří je již označili za indické 11. září.

    ANOTHER WAR ON TERROR BREAKING NEWS 5.26CET Sebevražedný atentátník zautočil pomocí auta na americkou ambasádu v Kábulu. Výbuch se odehrál ve vzdálenosti 200yardů od konzulátu. Motivace a další radikalizace islámského teroru jsou právě těmi největšími obavami z útoků v Bombaji.

    V této kritické situaci se obrací oči na nově zvoleného prezidenta Obamy a jeho strategii, jak bude fungovat a jaká bude jeho schopnost boje s terorismem ve světě ukáže nejbližší budoucnost.

    from: http://edition.cnn.com/2008/WORLD/asiapcf/11/26/india.attacks/index.html
    http://edition.cnn.com/2008/WORLD/asiapcf/11/26/amanpour.mumbai/index.html

    watch video: http://edition.cnn.com/2008/WORLD/asiapcf/11/26/india.attacks.videos/index.html
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    EVEN CLOSER TO THE END OF MCCAIN CHANCES? THE LOSS OF OHIO



    zatím žádný kandidát moderní historie nezískal bílý dům bez zisku vítězství v Ohiu /naposledy Abraham Lincoln

    v této situaci se zdá šance na vítězství pro republikána McCaina takřka mizivá

    John McCain Electoral votes {270 needed} 69
    Barack Obama Electoral votes {270 needed} 194

    actual situation 3.41.cet

    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    SO I'M ASKING WHAT THE WORD CHANGE REALLY MEANS... Meet your next american president



    John McCain Electoral votes {270 needed} 49
    Barack Obama Electoral votes {270 needed} 174

    actual situation 3.11.cet
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    //OT

    založil jsem nový klub, na nyxu mi chyběl. pokud máte zájem a co říct k tématu, budu samozřejmě rád..

    [ Novináři (nejen!) na nyxu ]
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    FIRST EVER FORMULA 1 NIGHT RACE RELATED STORY: Stefano Domenicali - "byl to pro náš tým Ferrari černý den"


    Takovýmito slovy ohodnotil týmový ředitel Ferrari první noční závod formule 1. Závod byl zpočátku dobře rozjetý zvláště pro brazilského jezdce Felipe Massu, který vedl závod přes patnáct kol. Po nehodě Nelsona Piqueta a výjezdu Safety Car zajel Massa jako řada ostatních jezdců, včetně jeho stájového kolegy Kimiho Raikkonena, do boxů. Vzhledem k chaotické situaci se Ferrari rozhodlo přepnout jejich elektronický signalizační systém odjezdu z boxů na manuální provoz. Mechanik, který měl tento systém na starost vydal signál dříve jezdec Ferrari odjel s ještě připojenou tankovací hadicí až na konec boxové uločky (obrázek nahoře).

    Felipe Massa (obrázek níže) , který před závodem v Singapuru ztrácel na vedoucího muže šampionátu L. Hamiltona jeden bod, po závodě prohlásil, že by byla situace naprosto jiná, kdyby k celému incidentu nedošlo, avšak odmítl svalit vinu na technika ovládající kritický systém. "Všichni jsme lidské bytosti a selhání lidského faktoru je bežnou věcí, dokonce jsem za ním po závodě byl, abych ho podpořil."

    Ani pro Kimiho Raikkonena se nakonec závod nevydařil, při pokusu o útok na Timo Glocka se dostal na jeden ze zrádných obrubníků a mírně vyskočil, po přistání ztratil nad vozem kontrolu a skončil v bariéře z pneumatik. Pro úřadujícího mistra světa je to smutná zpráva jeho ztráta tři závody před koncem je již 27 bodů. Ani pro Massu nebude boj o pohár jednoduchý, i když jeho ztráta je "jen" sedm bodů.

    read the full story> http://edition.cnn.com/2008/SPORT/09/29/ferrari.massa.raikkonen.singapore/index.html , http://racing.timesofindia.indiatimes.com/Massa_refuses_to_blame_crew_for_pit_disaster/articleshow/3537707.cms , http://uk.eurosport.yahoo.com/28092008/23/raikkonen-sorry-kisses-crown-goodbye.html
    don't miss> Alonso wins after Massa pit stop drama
    other ressources> FORMULA ONE STATISTICS
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    THE GREAT DEBATE REMARKS

    John McCain remarks: "potřebujeme zajistit, aby nedocházelo k přehnanému narůstání státního aparátu a prozkoumat účetnictví všech státních agentur a potřebujeme schopné lidi - mě osobně se podařilo ušetřit státu v kontraktu s boeingem 7mld $. , je potřeba zajistit snížení daní pro firmy, které je dnes na úrovni 35 procent, abychom zajistili lidem práci"

    "zdravá ekonomie je základem - dnes dlužíme Číně 500mld $ a s těmito věcmi je třeba něco dělat"

    "když jsme se dostali do Baghdádu všichni nás oslavovali a poté se udělalo mnoho špatných rozhodnutí já jsem navrhoval strategie, které se později ukázalo, že fungují, v iráku vítězíme a odejdeme jako vítězi. Když jsem naposledy byl v Bagdádu zúčastnil jsem se ceremonie, kdy 600 amerických vojáků dobrovolně zůstalo v iráku na další období se slovy - nechte nás vyhrát tuto válku pro svobodu iráčanů - to je to co se děje a naše strategie funguje. gen. Patreus si je jist, že Irák je klíčovým bojištěm ve válce s extremismem. Pokud bychom nechali situaci zhoršit bude to pro nás i horší v Afganistánu. Nejsem zastáncem vojenských zásahů v Pakistánu, takové věci bych neříkal nahlas je třeba jednat s pakistánskou vládou a místními lidmi. Výbuch v hotelu v Islamabadu byl varováním pakistnské vládě, aby s námi přestala spolupracovat. Byl jsem pro první válku v Zálivu , pro zásah v Bosně oproti ostatním republikánům, souhlasil jsem s řešením Kosova, avšak vždy jsem byl proti zásahům v Somálii a můžu potrvdit, že to byla správná rozhodnutí."

    "Pokud bychom přijali strategii Baracka Obamy v Iráku, tak se naše strategie rozpadne a válka proti terorismu bude na cestě k bolestivému konci."

    "Jsem přesvědčen, že s ostatními demokratickými režimy na světě přesvědčíme Irán, aby upustili od amibicí získat jaderné zbraně."

    "Když jsem se podíval do oči V. Putina viděl jsem jediné - KGB, jedná se o zemi zbohatlé petrodolary a s ambicemi obnovit jejich impérium. Je třeba dát jasné podmínky Rusku, a případné postihy za jejich porušení. Chtěli bychom s Ruskem spolupracovat, ale musí ctít mezinárodní právo. Podle mě celá situace v Gruzii má hodně společného s Ukrajinou a cítím, že bychom měli ukázat jejich podporu."

    Barack Obama remarks: "protože je dnes ekonomika v krizi a zřejmě v dalším období dojde ke snížení daňových příjmů je již dnes jisté, že příští prezident bude čelit težkým rozhodnutím a snižování daní není dnes únosné "

    "před 6 lety jsem byl zásadně proti válce v iráku, nevědeli jsme kolik nás to bude stát, jaký na nás bude mít svět pohled a hlavně kvůli neskončené válce v Afganistánu, akajda je dnes silnější než v r. 2001 , každý měsíc tam utratíme 10mld $, neměli bychom váhat v nasazení armády pokud jde o ochranu američanů, a já bych osobně nikdy neváhal ale válka v iráku nebyla ten důvod" I když v Iráku došlo k určitým úspěchům ale za jakou cenu - 4 tisíc životů a 700mld $. Viděli jsme Afganistán - podle Johna McCaina byla situace stabilní a víme, kde jsme. Náš hlavní cíl je najít a zmáčknou Bin Ladena a Irák byla chyba. Do Afganistánu je třeba poslat nové vojáky co nejrychleji 2-3 brigády minimálně.

    Musíme začít řešit i situaci v Pakistánu, dokud tam situaci nevyřešíme nebudeme v bezpečí. Jestli budeme vědět, kde je Bin Ladin a jeho vrchní velitelé a Pakistán je nebude chtít vydat, tak si pro ně zajít vidím jako správnou strategii.

    "Válka v Iráku Iránu pomohla, během posledních 2 let se jim podařio získat daších 200 odstředivek, potřebujeme více tlaku, potřebujeme například v těchto vyjednáváních pomoc Ruska, které by sen. McCain neoznačil za demokracie, rozhodně můžu prohlásit, že během mého prezidentství by se Iránu nepodařilo dostat k jaderným zbraním. Ahmadinejad není nejdůležitější postavou Iránu, a proto nemusí být tou správnou osobou se kterou bychom měli jednat. "

    Musíme Rusku vysvětlit, že nemůžou být supervelmocí 21.století a chovat se jako diktátoři z 20.století. Musíme ukázat podporu třístrannému příměří v Gruzii a ukázat podporu Gruzii, České rep. Polsku a dalším spojeneckým zemím. Musíme obnovit gruzínskou ekonomiku , abychom zabránili vnitřnímu rozkladu ze strany Ruska. Putin se cítí silný kvůli příjmům z ropy a proto musíme zvýšit naší energetickou nezávislost - jako solární, větrná energie a jaderná zařízení.
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    SATURDAY 27/9 2008 03.00CET První televizní debata Johna McCaina a Baracka Obamy v přímém přenosu na CNN.



    OXFORD, WASCHINGTON John McCain se nakonec zúčastní první televizní debaty podle plánu a to i přes to, že ve středu částečně přerušil svou prezidentskou kampaň a vrátil se do Waschingtonu, aby pomáhal při tvorbě 700 mld .$ záchranného plánu na oživení důvěry v americkou ekonomiku. Podle původního plánu se diskuze měla věnovat především tématům zahraniční politiky a rozdílného postoje obou kandidátů ve válce proti teroru. Je ovšem zřejmé, že se bude spíše věnovat tématům ekonomickým a postojům k úvěrové krizi. Debata se koná na univerzitní půdě v Oxfordu v Mississipi a přímý přenos můžete sledovat od 3 hodin ráno středoevropského času na CNN. Internetové diskuze se můžete zúčastnit na http://inthefield.blogs.cnn.com/

    from> http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/09/26/debate.mississippi/index.html
    don't miss> Putting priorities or politics first?, Watch more on McCain's big gamble »video »
    other ressources> Monetary theory - Stanford university paper , Mises's monetary theory with its unification of real monetary analysis , Monetary Theory and Central Banking paper , Monetární politika a centrální banka
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    MONKOK: jako dobry rikal jsem ti ze to jsou freeminded media...,

    no co na to rict nejvic me rozsekalo ze boeing byl schopnej opakovat ty pokusy o vyřazení funkčnosti těch raket... jinak to znam je to famous story... hodne se do toho silo i z toho hlediska ze se to deje jenom v usa... jestli je to pravda tezko rict... almost seems like st-first contact... a co myslis ti stejny mimozemstani co delaj kruhy v obili se zajimaj o jaderny arzenal... nebo je to jinak skupina_:?
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    UPDATE


    Srážka nákladního a osobního vlaku v Kalifornii
    Zatímco se na místo tragické havárie vlaku snesla tma bylo potvrzeno 10 mrtvých a přibližně 70 dalších zraněných osob. Metrolink vlak č. 111 a vlak spol. Union Pacific se srazili na předměstí Los Angeles poblíž Chatsworthu. Vlakem cestovalo 350-400 lidí především z práce. Na místě vznikl požár, který se již podařilo dostat pod kontrolu. Vlaková doprava byla pozastavena v celé oblasti Ventura County.

    read the full story> http://edition.cnn.com/2008/US/09/12/train.collision/index.html
    don't miss> http://www.metrolinktrains.com/ , http://en.wikipedia.org/wiki/Metrolink_Orange_County_Line
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    http://edition.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2008/07/20/lkl.ufo.long.cnn?iref=videosearch
    Did government cover up UFOs? ufos causing missiles malfunctions
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    FROM LARRY KING LIVE, HURRICANE IKE COVERAGE Čekání na příchod hurikánu Ike....



    GALVESTON Hurikán velikosti Texasu (nahoře pohled z ISS) by měl dnes v noci místního času dorazit k pobřeží v oblasti Galvestonu v Texasu. Hurikán 2 úrovně doprovázený větrem o rychlosti 110 mph může ještě podle Národního monitorovacího ústavu zesílit na sílu stupně 3. Galveston nařídil evakuaci celého ostrova, avšak podle oficiálních vyjádření se rozhodlo 40 procent z 57,523 obyvatel města zůstat. Dalších asi 200 tis. obyvatel níže položených oblastí v městské oblasti
    Houstonu se evakuovalo z celkového počtu asi 4mil. obyv.
    V cestě tomuto masivnímu hurikánu o velikosti od středu přibližně 500mil jsou domovy přibližně 3,5mil. obyv, škody jsou teď odhadovány na zhruba 10mld $

    read the full story> http://edition.cnn.com/2008/US/weather/09/12/hurricane.ike.texas/index.html
    don't miss> sleduj pohyb hurikánu a předpokládané škody
    other resources> http://www.nasa.gov/mission_pages/station/multimedia/hurr_ike091008.html , pohled na hurikán z vesmíru_video , http://www.windows.ucar.edu/tour/link=/earth/Atmosphere/hurricane/formation.html&edu=high , http://drake.marin.k12.ca.us/stuwork/rockwater/Hurricanes/howhurricanesform.html , http://scijinks.jpl.nasa.gov/weather/howwhy/hurricane/
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    WAR ON TERROR UPDATE, SITUATION IN IRAQ STILL FRAGILE... Sebevražedný útok si vyžádal nejméně 30 obětí a 45 zraněných



    DUJAL, IRÁK Za použítí dodávky a velkého množství výbušnin bylo při pokusu o útok na policejní stanici iráckých sil zabito 29 prevážně civilistů a 1 irácký policista-dva další byli zraněni. Útok se odehrál v převážně šiitském měste Dujail 60 km od Baghdádu. Irácké ministerstvo nadále potvrdilo, že 15 zraněných bylo v kritickém stavu a bylo převezeno do blízké americké nemocnice. V roce 2006 byl Saddám Hussajn odsouzen za zločiny proti lidskosti vykonané v tomto městě jako pomstu za nepovedený atentát na jeho osobu v roce 1982.

    read the full story> http://edition.cnn.com/2008/WORLD/meast/09/12/iraq.main/index.html
    don't miss> http://en.wikipedia.org/wiki/Dujail_Massacre , http://www.globalpolicy.org/intljustice/tribunals/iraq/2005/0607massacre.htm

    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---


    Srážka nákladního a osobního vlaku v Kalifornii
    Zhruba ve 4.23 místního času (01.23CET) došlo ke srážce osobního a nákladního vlaku Metrolink u Los Angeles. Hasiči na místě likvidují vzniklý požár. Podle posedních informací zemřeli dva lidé a několik je kriticky zraněných. Na místě asistuje také zdravotnický vrtulník.
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    WAR ON TERROR: SPECIAL INSIDE STORY: Zajímavé detaily o misi Al-Kajdy v Iráku



    BAGHDAD Ayman al-Zawahiri (nahoře) (muž operací Al-Kajdy č.2) je podle dopisu , který americká armáda objevila během operace proti Abu Nizarovi (informačního prostředníka Al-Kajdy v Iráku) nespokojen s postupem mise v Iráku. Kritika se týká schopnosti pobočky v Iráku rekrutovat nové členy, špatné komunikaci mezi centrálou, špatná propaganda a také zvýšené potíže při převodech zdrojů do Iráku. Ve vlastnoručním dopise si Ayman al-Zawahiri stěžuje al-Masrimu (hlavní člověk Al-Kajdy v Iráku) například také na vydávání starých videjí za nové a jiné podle něj nemorální praktiky. Zpochybňuje schopnost al-Masriho řídit odvětví v Iráku a zároveň mu nařizuje vysvětlení jeho operací a poskytování kompletnějších informací.
    Abu Nizar řídil síť propagandy v Iráku , 24.dubna byl jeho vůz identifikován koaličními vojsky, jakmile byl zastaven pokusil se vytáhnout pistol, při čemž byl zastřelen. Později byl pozitivně identifikován podle fotografie a dopis se našel u něj v autě.
    Přestože v Afganistánu nabírá na intenzitě situace v Iráku se během posledních měsíců zdá stabilní. Někteří tuto skutečnost přisuzují větší přítomnosti koaličních jednotek.

    O závažnosti problémů Al-Kajdy v Iráku svědčí i fakt, že vypsaná odměna na hlavu Al-Masriho poklesla z původních 5mil. $ na 1mil. $ a dnes je na úrovni 100tis. $. Minulý týden si Irácké síly mysleli , že objevili al-Masriho, ale jednalo se pouze o shodu jmen :-)

    Je tedy jen otázkou, zda se jedná o vítězství, částečné vítězství a nebo počátek nové kapitoly boje v místě kde všechno začalo - Afganistánu a na nikým kotrolovaných územích v Pakistánu.

    read the full story> http://edition.cnn.com/2008/WORLD/meast/09/11/alqaeda.letters/index.html , http://edition.cnn.com/2008/WORLD/meast/05/13/pentagon.masri.value/index.html#cnnSTCText
    don't miss> http://en.wikipedia.org/wiki/Ayman_al-Zawahiri , http://edition.cnn.com/CNN/Programs/people/shows/zawahiri/profile.html , http://www.cfr.org/publication/9750/ , http://www.newyorker.com/archive/2002/09/16/020916fa_fact2?currentPage=1
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    US PRESIDENTIAL ELECTION RELATED STORY: Pokus o vloupání u babičky Baracka Obamy v Keňi



    NAIROBIPodle strýce prezidentského kandidáta Baracka Obamy se ve středu ve večerních hodinách pokusilo několik zlodějů vniknout do domu příbuzné Baracka Obamy v Keňské vesnici Kogelo. Podle jeho prohlášení, je babička Baracka Obamy v pořádku. Keňská policie se odmítla jakkoli vyjádřit ve vztahu k tomuto incidentu.

    from> http://edition.cnn.com/2008/WORLD/africa/09/11/obama.kenya.ap/index.html
    other resources> http://en.wikipedia.org/wiki/Malia_Obama#Malia_Ann_and_Sasha_Obama
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---


    Požár v tunelu pod Kanálem La-Manche

    V nákladním vlaku převážející auta došlo zhruba před 2h k vážnému incidentu. Tento požár vážně ovlivní dopravu mezi Paříži, Bruselem a Londýnem na nejméně 24h. Podle oficiálních vyjádření pracovníků spol. Eurotunnel nebyl v tu chvíli žádný osobní vlak na trati. A všichni obsluhující pracovníci byli evakuováni. V tuto chvíli není stále jasné zdali je požár již pod kontrolou. Poslední informace mluví o tom, že vlak převážel možná určité chemikálie, což situaci značně komplikuje.

    resources> http://cs.wikipedia.org/wiki/Eurotunnel , http://www.mesec.cz/aktuality/eurotunnel-dostal-druhou-sanci/ , http://en.wikipedia.org/wiki/Eurotunnel
    DOMITIANUS
    DOMITIANUS --- ---
    7 YEARS AFTER...., Special report on 9/11



    NYC, WASCHINGTON Dnes probíhá otevření nového památníku u Pentagonu a celý den bude probíhat již sedmé setkání u Ground Zero v New York City. Památník u Pentagonu vyjadřuje symbolicky nejmadší obět (3 letou Danu Falkenberg až nejstarší oběť v útrobách Pentagonu - jednasedmdesátiletého Kapt. Johna D. Yamnicka) tím, že každý kámen je vysoký tak jak byla daná osoba stará. Mimoto se jedná o stejný kámen, který byl zasažen 9/11 a stále jsou na něm vidět pozůstatky toho dne... Při otevření promluvil prezident G.W. Bush , Ronald Rumsfeld a další. Mezitím v New York City probíhá každoroční čtení seznamu 2974 obětí z 19 zemí. Večer se také již klasická obrovská světelná show, (viz. obrázek nahoře) pozn. na niž je velmi pěkný pohled z přístavu v Jersey City V pozadí všeho se objevili nové kritické hlasy - kvůli zpoždění stavby Freedom tower (níže) a přilehlého památníku.



    V dnešním průzkumu také vyšlo najevo, že pouze 13% procent amerických občanů se obává v dnešní době teroristických útoků. Tato skutečnost může významně promluvit do prezidentských voleb. John Mc Cain je považován dnes za více kompetentního než Barack Obama. 60% američanů je proti konfliktu v Iráku a proto bude zajímavé sledovat jak tyto skutečnosti do voleb promluví...


    from> http://edition.cnn.com/2008/US/09/11/pentagon.memorial/index.html , http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/09/11/terrorism.poll/index.html , http://edition.cnn.com/2008/US/09/11/911.memorials/index.html , http://edition.cnn.com/2008/US/09/11/911.day/index.html
    don't miss> Pohled na památník - video
    other resources>Iránská malba na motivy 11. září, the toxic shell of the Deutsche Bank building


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam