Zdar, ve volným čas zkouším clojure. Poslouchám sicp, rozečtl jsem living clojure, nahodil ring+compojure+hiccup a zkusil na to narvat bootstrap. A cajk, na tom funkcionálního programování moc není, cítím se jak začínající phpkář:-)
Každopádně bude to appka s web UI do práce, takovej data management. DBS bude obsahovat soubory v úložišti, metadata jako md5, zda už byli ingestovaný do jinýho systému apod. Appka bude validovat jestli jsou správný soubory ve správný složce, jestli je tam správná struktura adresářů, jestli jména souborů odpovídají patternu, jestli souhlasej nově vygenerovaný md5 apod. Na výstupu člověk uvidí jestli sesložky zelenaj, nebo jestli oranžoví a něco tam nesedí, či vysloveně rudej průser. Ty data byli od r. 2001 manažovaný ručně, tak je třeba zjistit různé formální nekonzistence. Plus je třeba držet statistiku kolem těch souborů.
Teď mi připadá jako dobrý nápad, že ta moje appka bude jen managovat různý bash skripty. Tj. tlačítkem pustím tenhle skript, ať mi aktualizuje md5 a výstup v appce narvu do databáze, ať je tam timestamp kontroly s md5. Appka porovná záznamy, všechno cajk a ukáže se datum poslední kontroly + půjde rozkliknout historii přechozích kontrol.
No a potřeboval bych poradit, jak nejlépe komunikovat mezi mojí aplikací a bashovýma skriptama. Případně mi říct, že na to jdu špatně a měl bych to řešit jinak:-)