• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SASHSphynx-máme rádi koťata, i když nejsou chlupatá
    Nejen galerie bezsrstých kočiček!

Spříznený klub: [ Nahatí domácí mazlíčci, aneb máme dost chlupů!! :) ]

Máte doma tohoto nechlupatého mazlíka? Pochlubte se.
    Jaká je povaha téhle kočky?
    Co se Vám na nich líbí a co ne?

rozbalit záhlaví
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    BECKO: nemela ji kupovat, kdyz ji pritel nechtel. Jestli maji spolecnou domacnost, tak by to melo byt o dohode a ne ze jeden koupi neco co ten druhy nechce. Je jasny, ze ji vycita, ze koupila kocku misto pracky. Z jeho pohledu je to naprosto jasne a pochopitelne.
    Zaloha je imho blbost. Chtelo by to tam zajet a na miste se rozhodnout popr. zaplatit. K zaloham mam neduveru.
    Urcite zjistit chovatelskou stanici odkud ji ma.
    BECKO
    BECKO --- ---
    SASH: to zní jako že je borka pěkná piča.. tohle mi říct můj tak letí i s pračkou.. zjisti od ní od jakýcho chovatele ji má
    SASH
    SASH --- ---
    BECKO:
    PRODAVAM JI HLAVNE PROTOZE JSEM SI JI KOUPILA I PRESTO ZE JI MUJ PRITEL NECHTEL A PRIMO JI NESNASI TAKZE SE FURT HADAME.KOCICKA JE SUPROVA ALE PRITELOJ VADI.A JESTE Z FINANCNICH DUVODU ROZBILA SE NAM PRACKA A PRITEL MI VYCITA TU INVESTICI DO KOCICKY ZE ZA TO MOHLI BYT PRACKY DVE.TAKZE ABY BYL DOMA KLID TAK JI MUSIM PRODAT.

hlavně teda paní chce abych se rozhodla rychle, vzhledem k tomu, že má i jiný zájemce a chce poslat zálohu..což se mi teda zrovna moc nechce, jí pošlu majlant a kočku pak nikdy neuvidim ne?..
    BECKO
    BECKO --- ---
    SASH: kráska!! proč ji dává pryč?
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    SASH: Jo jo, to znam, ja kdyz si neco vezmu do hlavy, tak se mi o tom zacne zdat a to je znameni, ze si ten sen musim vyplnit:-)))
    Ale jestli jsou ty papiraci treba jen o 3tis. drazsi, tak bych sla radeji do kotatka s PP, preci jen je lepsi mit nejakou jistotu, ze je to kote v poradku, zvlast u tohohle choulostivejsiho plemene.
    SASH
    SASH --- ---
    cena dohodou od 10tis. imho znamená že 12tis. minimálně;) jinde chtěli za koťata 15-25tis.
    nojo, to sem si zas něco vzala do hlavy;)))
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    SASH: Ale koukala jsem z toho odkazu i na jiny inzeraty a tam maji kote s PP od 10tis., tak to uz by spis stalo za to odepsat na nejaky takovy inezrat.. I kdyz teda moc nerozumim tomu "od" 10tis.:-)
    SASH
    SASH --- ---
    HELLEJU: souhlasím, právě proto se tohu trochu bojím..
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    SASH: Ja bych se zeptala, nejak opatrne.. Aby v tom pak treba nebyl nejaky problem pro tebe. Hlavne jestli je kocicka zdrava, ono u tech bezpapiraku je problem asi nejvic v tom, ze se u nich muze vyskytnout nejaky problem a pak za veterinu vysolis takovych penez, jako kdyby sis vzala papirovy kotatko.. Ale rozhodne se ti to nesnazim rozmluvit, to kotatko je naprosto nadherny, sama bych UFO plesounka brala vsema deseti:-)
    SASH
    SASH --- ---
    HELLEJU: nepsala..a ani sem se jí neptala, nechtěla jsem být moc vlezlá (ale možná by to bylo lepší)..jinak cena je teda 9tis.
    mám obrovský dilema
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    SASH: Uzasna cicina:-) A napsala ti pani, jake jsou to rodinne duvody, kvuli kterym se ji zbavuje?
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    je to fakt monstrum .))
    SASH
    SASH --- ---
    tak mi paní poslala další fotky a je nádherná, ale PC 17tis., tak sem zvědavá na čem se domluvíme..ehm

SASH
    SASH --- ---
    BECKO: oba jsou nádherný!.) zkusim tam napsat, ale té bez PP se teda ted docela bojim:/
    FREYA
    FREYA --- ---
    BECKO: no to sice ne ale pochybuju ze se to vztahuje na vsechny pripady, nebo vetsinu
    BECKO
    BECKO --- ---
    FREYA: to, že ti pak kočka za rok zdechne kvůli vrozené vadě, protože její rodiče byli sourozenci už imho tak v pohodě není
    SASH: divej tady máš 4 měsíčního prcka za 6 tisíc, ale inzerát je to podezřelej http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2880902/Kanadsky-Sphynx.php a tady bezpapírová kočka http://zvirata.bazos.cz/inzerat/2874011/PRODAM-LEVNE.php
    SASH
    SASH --- ---
    FREYA: jo zní to vtipně.) ale v tomto ppadě to docela chápu;))
    FREYA
    FREYA --- ---
    SASH: kocka na splatky:D
    SASH
    SASH --- ---
    CHOBOT: kompromis jakože jednu sphynx a jednu jakoukoliv kočičku z útulku;) rozhodně by to bylo dobrý pro sphynx, která je společenskej tvor, aspon by měla někoho když bych byla v práci. My jsme s kastrací problemy neměli vůbec žádný, jen se kočce moc nelíbilo nosit límec, tak sme ji museli víc hlídat, aby si to nelízala. Co se týče kastrace sphynx, tak to bych právě z toho důvodu co píšeš nejspíš vynechala, druhá kočka by nejspíš musela být vykastrovaná
    BECKO: taky sem to projížděla, ale hlavně většinou jsou sphynx s PP...bez PP sem toho moc nenašla..a asi bych to taky neriskovala...viz

Lidé často shání Sphynxe bez PP , ale takové kotě sehnat sice jde ale nevíte do ceho jdete . Když už ho seženete nemáte jistotu že jde opravdu o zdravé zvíře . Sphynxové do chovu se zpravidla neprodávají kdejakému laikovy proto aby se nenarušili chovné linie , protože jde o málopočetné plemeno s malou chovnou základnou po celé zemi , nehledě na to že to chovatelský řád zakazuje . Když koupíte kotě bez PP , neznáte rodiče , nevíte jestli netrpí nemocemi a nemáte žádné záruky nakolik je životaschopné - ve finále do něj dáte víc peněz za veterinární péči než kolik jste na něm za ,,výhodnou" koupi ušetřili . Proto prosím vás kdo nad koupí sphynxe uvažujete , raději chvíli šetřete a kupte si kotě z ověřených linií . Rozhodně se vám vyplatí . Testování . které pak ze strachu o svého miláčka zaplatíte , případná nutnost podávat léky v lepším případě , v horším smrt vytouženého tvorečka je příliš vysoká cena . Průkaz původu je sice jen cár papíru ale právě díky tomuto cáru je možnost eliminovat nebezpečí smrtelných nemocí nejen u sphynx , ale zároveň u spousty ostatních živočišných druhů . Navíc už dnes lze PP kotě sehnat za stejnou cenu jako bez PP pokud stojíte o domácího mazlíčka a mnoho chovatelů umožní splátky , Není proto co řešit .
    FREYA
    FREYA --- ---
    ja myslim ze sash tu kocku na chov nema a ma ji jako milacka a milovala by ji i kdyby nemela jednu nohu a rozhodne si myslim ze neni blbost kupovat tuhle kocku bez PP, kolikrat se totiz do chovu nedostane kvuli spatnemu zabarveni atp, takze pokud si vsechno overis, imho v pohode
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    bez PP bych do takovyho plemene taky nesla. Je jasny, ze vzhled se neda osulit, ale co vrozene vady? Nechtela bych riskovat nejakyho chudacka treba po pribuzenskym krizeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam