• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SASHSphynx-máme rádi koťata, i když nejsou chlupatá
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    Nejste někdo z Brna, kdo ma Sphynxku? Zajímalo by mě, jaká je na dotek.. Četla sem, že je to jako hladit broskev :))
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    MAIKOR: chovatelka mi psala, že teď zjistili, že jim nakryl jednu kočičku.. takže by měl být v pořádku.. Když sem byla s Babunkou na veterině na očkování, tak veterinářka ji prohlídla, že by měla být ok, ale takhle na pohled stejně asi nic závažného nezjistí.. jestli to třeba nemohlo být i tím očkováním, že se nezadařilo.. Byla očkovaná krátce před krytím...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    žádná hrůza pokud se to nepovedlo napoprvé. Řešila bych to, až by se to nepodařilo třeba na potřetí. Kocour je v pořádku? Splodil už nějaké potomstvo?
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    MAIKOR: ask sono.. nemám mod představu, jan je to u koček.. jak se dá zjistit jestli nemá nějaký zánět nebo nečo, proč se to krytí nepodařilo.. ani nevím jestli je to běžné, že se třeba nezadaří.. nevím no..
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    kočky jsou při mrouskání vždycky smělejší a mazlivější. Držím palec ať se krytí povede. Na jaké vyšetření s ní chcete jít?
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    MAIKOR: trošku jo.. když se jí zrovna chce, tak se nechá i pohladit, ale teďka už je zase pár dní schovaná.. asi má svá období.. když mrouská, tak jí nevadíme, ale jinak.. no uvidíme co s ní udělají koťátka.. musíme ji nechat vyšetřit protože poslední krytí nějak nevyšlo :((
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    my máme jednu a nutně pro ni potřebujem parťáka na siamí darebačení :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    PHOE3E: vždyť já vím :-) (ze siamího audítka :-) Vypadají spolu moc spokojeně. Už se Babu osmělila?
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    MAIKOR: dobrá volba.. mám dvě doma :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PHOE3E: přesně, to chápu. tak si počkej, místo shánění pokoutně nakříženého čehosi, co v lepším případě nebude sfinx a v horším bude mít nějakou zdravotní vadu.
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    MAR_TINA: Mám kočku za 10k nepotřebuju poučovat kolik stojí veterinární péče... Teď nechávám kocourka kastrovat a kočičku chceme krýt, takže s tím budou další finanční výlohy, proto si nemůžu dovolit vynaložit 8tisic za další kočku...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PHOE3E: nic ve zlém, ale pokud si nemůžeš jednorázově dovolit za kočku 8 tisíc a hledáš alternativu o cca 2 tisíce levnejší, budeš mít na první rok péče včetně případných komplikací? kočka ti spadne z okna nebo něco sežere, to je hned, a nebudeš mít ani na veterináře.

(za 2000 kč ti ji fakt nikdo nedá, to je holá cena odchovu pouliční směsi na dvorku).

to bych radši rok dva počkala.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    nj, to znám, šetřím na siamu :)
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    MAIKOR: to jsou sladcí... :)) i 8tis. je dost.. teď si to nemůžu dovolit, ale do budoucna snad :))
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    a tady kocourek:
    Sphynx - máme posledního kocourka kanadského - inzerát (WT1P5J) | inzerce na ANNONCE.cz
    http://www.annonce.cz/detail/sphynx--mame-posledniho-16799693-wt1p5j.html
    taky 8 tis a s PP
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    co třeba:
    Sphynx kanadský s PP, kočička 3 měsíční ihned. - inzerát (WX15TH) | inzerce na ANNONCE.cz
    http://www.annonce.cz/detail/sphynx-kanadsky-s-pp-16780005-wx15th.html
    8 tis není tak krutá cena a je s PP.
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    Tak jinak.. Snáhím Sphynxku zn. levně :-D
    PAFKA
    PAFKA --- ---
    PHOE3E: bohužel, tadle pani už je má uchověný a ani myslim nic neplánuje a nikoho jinýho osobně neznám.
    FLOE
    FLOE --- ---
    tady ma spousta lidi problem pochopit vyznam PP...
    Chci aby kocka vypadala jak ma vypadat a mela specifickou povahu ci zdravotni predpoklad dolozeny casto ne zrovna levnymi testy > koupim PP at na mazla [o tisice korun levneji, srovnatelne s bez PP zviretem] nebo na chov.

Pro me je mnozeni zvirat bez PP za ucelem zisku [ci jinym nablblym duvodem] naprosty zneucteni lidi, kteri maji touhu zachovat vlastnosti danejch plemen, coz je hlavne diky mnozeni dneska celkem kriticky.

Extremni preslechtovani je faktor druhy, stejne hloupy jako mnozeni zvirat.

Clovek muze mit stesti a narazit na chovatele, kteremu to uklouzlo pred uchovnenim a nakonec dostane, co zadal, ale pak tu bude dalsich 10 smolaru, co si zvire koupili jinde a vyrostlo z toho vzhledove nejen uplne neco jinyho [nejcastejsi u osrstenych kocek] ale casto s vrozenou, pozdeji smrtelnou nemoci [bohuzel nevyhnutelne i u PP]. Avsak, u zvirete s PP se k vrozene vade ci nemoci dojde vetsinou hned, a kdyz pozdeji, puvodni a slusny chovatel se vetsinou ve smlouve zavazuje za prispeni ci kompletni uhrazeni lecby. Kdyz se toto stane u mnozitele, dava ruce pryc.

V zaveru nechapu, proc kdyz chce clovek vzhledove a povahove typicke plemeno, se snazi setrit tam kde neni treba [vyse zminene cenove dorovnani za mazla verzi pro PP]
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    NEKE: ale kuš. Kočka bez PP je pro majitele nejúžasnější kočka na světě. Než jsem si pořídila první PP kočku, měla jsem tři micky a i k první kočce s průkazem původu jsem měla "cosijakosiamku". Má životní láska, co se koček týče, byla právě ta rádoby siamka. Neřeším, zda čičina Von Bahnhof je víc čična, než ta, kterou najdeš na ulici. Jen mě sere, že někdo za těžké tisíce prodává "britku bez PP", když jsou plné útulky koček, které jsou stejně úžasné. Někdo, kdo bude tvrdit, že je levoboček Voka z Rožmberka, bude u mě mít stejnou důvěryhodnost, že je, jako "britka bez PP".
    Nikdo tu neřekl, že zvíře bez PP je méněcenné. Jen že není zcela prokazatelně pokračovatelem nějakého prověřeného rodu/zástupcem plemene a tedy je hovadina vyplázout a něj tisíce, když jediná jistota je, že si na tom zvířátku někdo vychcaný namastil kapsu,
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam