• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SASHSphynx-máme rádi koťata, i když nejsou chlupatá
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TEMSTEAG: Něco kvalitního a skutečně pro koťata. Kamarádka teď řešila kotě s neutuchajícím průjmem a bylo to špatnými granulemi. Koukni na parametry, které má mít žrádlo pro sphynxe, mívají citlivá bříška a dík odlišnému metabolismu (odlšnému od koček s chlupy) mají specifické požadavky na složení krmiva. A vařenými kuřecími krky, například, nic nezkazíš :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Ad okna - já bych to neriskovala. To, že tam kočka dosáhne sotva packou, neznamená, že nemůže mít ten debilní nápad zkusit tam vyskočit. Poletí kolem něco jedlého a průser je hotový. Plastová okna kloužou, kočka nezatne do rámu drápy, ujede jí to a chytí se přesně krkem za to véčko pootevřené ventilačky. Zadníma na kluzkém povrchu může hrabat jak chce. Rozhodně se nebude škrtit jen chvilku....
    OPI
    OPI --- ---
    TEMSTEAG: moje taky miluje když příjdu z obchodu zmuchlám účet a hodím na zem, jinak takové ty štěrkací myšičky a tak a krmíme brit care kitten
    CISTICZ
    CISTICZ --- ---
    TEMSTEAG: ta moje zboznuje zmuchlanej papir do koule :) pekne ho aportuje
    krmil jsem ji royal canin kitten
    TEMSTEAG
    TEMSTEAG --- ---
    ahoj, cim jste krmili kotatka? Za 14 dni mam tuhle slecnu doma!:) A taky nejake vychytavky, co maji radi? Hračky etc:) Diky
    OPI
    OPI --- ---
    NEKE: já jsem se právě taky dívala že ikdyž se natáhne na zadních tak je tam pořád malinká škvíra, to by musela asi fakt skočit aby se jí tam zasekla hlava ale viděla jsem fotku toho okna kde se ta kočka uškrtila a běhal mi mráz po zádech jak to bylo zničené...
    tak v kuchyni kde pod oknem není nic a ona na parapetě fakt ještě ani jednou nebyla jsem nechala otevřené na ventilačku a v obýváku to mám dnes zavřené..(jiné okno k dispozici nemají) a u mě zas kočku na okně lákají ty řetízky kterýma se ovládají žalůzky, to je pro ni nejlepší hračka
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    OPI: Já jsem kliku jednoho okna přichytil stavitelným popruhem ke klice druhého, takže okno jde otevřít jen tolik, kolik si nastavím. Ventilačku nepoužívám. Estetika oken trochu utrpěla, ale co by člověk pro "ušouny" neudělal, že?!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: koukám, že jsem to napsala nesrozumitelně. Okno bez sítí (proti kočkám nebo hmyzu) bych jim otevřené nenechala. Okno se sítí klidně otevřené a ventilačky máme otevřené pořád a kočky do nich nešplhají. Přičítám to tomu, že moc dobře vědí, že oknem se nikam nedostanou, jen dveřma.
    Nenechávala bych ventilačku u dveří na balkon, tam je přeci jen ta škvíra velká a začíná už u země.
    NEKE
    NEKE --- ---
    OPI: navíc mám takový dojem že i když se kočka u ventilačky postaví na zadní tak v té úrovni je tak malá škvírka že tam hlavu určitě nestrčí....btw. jediné co mojí kočku na okně láká je to , že se tam může opalovat a v zimě grilovat nad topením :)
    NEKE
    NEKE --- ---
    OPI: já bych to tak tragicky zase neviděla..máme podkrovní byt a kdybych tam zvířatům zavřela okno přes den asi by se tam uškvařily. Ventilačky máme nonstop. Pokud kočka není naučená chodit oknem tak si myslím, že jí na tom nic lákat nebude. My letos budeme mít poprvý síťky v oknech, protože pokud jsme větrali a měli okna do luftu nenechávala jsem v té místnosti kočku bez dozoru- přece jen jsme ve 4. patře pod okny chodník a znám její lovecké instinkty na mouchy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OPI: máme ve všech oknech (těch dílech, co otevíráme) protihmyzí sítě a ty zároveň zabraňují migraci koček. Okno bych otevřené nenechávala, ani na ventilačku, ony se tam nacpou a půjdou zkoumat. Buď utečou nebo se tam zraní.
    OPI
    OPI --- ---
    mám trošku morbidní dotaz - včera jsem se dozvěděla o dvou případech kdy se kočka uškrtila tím že se snažila vylézt ven oknem otevřeným jen na ventilačku..podotýkám že to byly kočky které bydlely obě v přízemí a tím oknem byly zvyklé chodit ven...
    já jsem číču v létě ještě neměla ale nedovedu si představit že nemůžu mít otevřené okno přes den když jsem v práci už kvůli psovi..jediné co mě napadlo je dát síťku do okna a okno nechat otevřené uplně ale zas moje číča doteď neprojevila zájem o okno (třeba v kuchyni nevyskočí ani na parapet) a v obýváku na něj sice chodí ale protože tam přelízá z gauče ale i tak se nějak nesnaží dostat ven....nějaké zkušenosti??
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    SASH
    SASH --- ---
    tak zase spam ode me

1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    TERRYNKA: Dostal ji na čumák a že prej dík :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    1MALALISTICKA: že mu posílám pusu :-))
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Ono mi to zabavilo medvěda i župan...

LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---