• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    ACIDIKTATEK
    ACIDIKTATEK --- ---
    Zdravim. Mám takovou představu, že bych vytvořil základní tvar z tkaniny napnutý na drátěný kostře - něco na způsob deštníku - na tu bych přilepil pár dalších prvků a potom bych to celý natřel vrstvou ňáký pryskyřice nebo tak něco, prostě aby to ztvrdlo a napevno drželo tvar a mělo stejnorodej povrch, kterej by se dal dál barvit a daly by se do něj vybrušovat různý obrazce. Poradí někdo??, nikdy jsem s ničim takovym nepracoval a netušim, co použít a kde to sehnat. Díky
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    fuuu tojo
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    to je zase spamu
    SKA
    SKA --- ---
    zdravim, jsem členkou občanského sdružení KULTURA JINAK a v současné době pripravujeme druhy ročník festivalu FREEZE FEST aneb KULTURA JINAK, ve dnech 5.- 6. zari v byvalem vojenskem prostoru Milovice. jde o svobodný umělecký festival s v čechách zcela originálním dramaturgickým záměrem.

Ja mam konkretne na starost workshopy - stale mame volne kapacity - nechcete se nekdo zucastnit? dílny jsou stejně jako festival žánrově v podstatě zcela neomezené - pokud byste měli zájem o více info, ozvěte se mi,prosím, do posty...vice na : www.kulturajinak.com
    VANOCKA
    VANOCKA --- ---
    Tak já se trochu pochlubím http://vanocka123.rajce.idnes.cz/ nebráním se jakékoliv kritice
    CMOSAK
    CMOSAK --- ---
    caute lidicky..mam prozbicku - neznate prosim nahodou nejaky int. stranky kamenictvi v UK, SWE,NOR bo ITA???..please...:)))...diky!!!...
    STU
    STU --- ---
    taky přispěju svojí troškou do mlýna. začal jsem si hrát s moduritem. první vypečení se moc nepovedlo, ale pošteloval jsem troubu a další vrstvy už se napékají krásně dobíla. bohužel fotím jenom mizerným mobilem ale pro představu snad stačí. figurka je vysoká asi 17cm, má drátěnou armaturu. používám bílé fimo. figurka je inspirována nac mac fígly ztvárněnými paulem kidbym podle knihy terryho pratcheta svobodnej národ

takhle vypadají figurky co se prodávají
    http://www.bursarvixen.com/product_details.php3?ID=43
    CMOSAK
    CMOSAK --- ---
    ahoj lidicky..mam prozbu - neznate prosim nahodou nejaky int. stranky kamenictvi v UK, SWE a NOR???..jestli ano, tak pisnite please...:)))...diky!!!...
    FEEX
    FEEX --- ---
    PRALEN: diky, abych do nej mohl stourat ... mi prave onehda nekdo v hospode nabizel ze to neni problem v jakemkoli format , ze dela ve firme co to vyrabi, ale rano sem si nemohl zaboha vzpomenout kdo to byl :)))
    PRALEN
    PRALEN --- ---
    PRALEN
    PRALEN --- ---
    feex: napadl mě pouze panel v těchto rozměrech ovšem to nebude asi ten správný materiál, co?
    PRALEN
    PRALEN --- ---
    feex:leda tak na objednávku ale to si asi dost zaplatíš a na co potřebuješ takový rozměr?
    FEEX
    FEEX --- ---
    nevite kde koupit neco jako tvarnici nebo YTONG ve velkych kusech ? treba metr na metr?
    PRALEN
    PRALEN --- ---
    pro sun_vu_kung
    PRALEN
    PRALEN --- ---
    ahoj máš moc pěkný věcičky, nechtěl bys je někde vystavit?
    QAK
    QAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: ...jeste by me zajimalo jak se obrabi takovy corian nebo hi - macs ? mas s tim nejakou zkusenost?
    QAK
    QAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: diky za vycerpavajici info, zkusim se tim prokousat a podam vysledek
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    QAK: mohl bys, ale v tom případě doporučuji extrudovaný polystyren. Počítej s tím, že tam ale budeš mít dost nepřesností, oproti frézování. Co se týká rozpustnosti - laminovat přímo na polystyren bys stejně nemohl, potřebuješ tam nějakou adhezní vrstvu. Ta by se v nejhorším dala vytvořit voskovým filmem, lépe však silikonovým kaučukem. Do toho pak můžeš laminovat prakticky cokoliv. Jinak polystyren by se rozpustil kdybys použil polyester, díky monomeru. Ale např. epoxid ho nerozpouští.
    QAK
    QAK --- ---
    SUN_VU_KUNG: myslis, ze bych mohl udelat kopyto z polystyrenovych dilu?? Lze jej pak laminovat? Nerozpusti se?

Hledam ted pro me nejjednodussi variantu...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    QAK: tohle je určitě jednodušší dělat z dílů - tj. to rozložit na jednotlivé objekty, ty vytvořit a z nich to potom složit. Výroba z jednoho kusu by byla dost náročná. Takhle stačí vytvořit model pro jeden ten vzpěrný segment, jeden pro podstavu a jeden pro vršek. Nejlepší by bylo asi si sehnat designérské bloky a z nich to nechat u někoho vyfrézovat frézou, bylo by to pak dokonale přesné, ale dost drahé. Možná by šlo frézovat přímo z nějakého materiálu, třeba z nějakého bloku plastu.

Dělat to jako laminát - opět rozložit do segmentů - vymyslet i nějaké zámky mezi díly, aby do sebe dobře pasovaly. Jednotlivé objekty vymodelovat, udělat na ně negativní nebo pozitivní formy, a do nich potom laminovat. Oproti frézování tam může dojít k dost odchylkám, je to pak pekelně náročné na začištění povrchu, a v případě carbonu by se tam asi objevovaly různé začištěné spoje a tmelení by bylo dost problematické, protože by se carbonová textura překrývala tmelem. Napodobení carbonu by možná šlo udělat použitím průhledného gelcoatu a pak laminováním skelné tkaniny průsvitným polymerem (polyester, epoxid), kdy by poslední vrstva byla černá. Ale to by se muselo vyzkoušet, jen teoretizuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam