• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: Rozhrabanou vec, to by me zajimalo co ;)
    ja zase planuju, ze nakoupim Super Sculpey, neni tak drahy, ale doprava asi bude :(
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: No, dětská není :) A na obalu není vůbec nic, jen že to je koh-i-noor :) Každopádně tam bývá nějaká olejová složka, v klasických modelínách se zmiňuje petroleum jelly atd... taky jsem si myslel, že na vzduchu nevysychá, ale není to pravda, po čase se její konzistence zhoršuje, ne že by se s tím nedalo dělat, ale je to horší. A tu věc tady mám rozhrabanou snad tri čtvrtě roku :) Zkusím trochu ten silikonový olej a uvidím.

Mám tady i jednu z nejlepších modelín, se kterými se dělá i ve filmových studiích, ale jsou to jen dvě kostky, protože při dopravě z anglie je drahá a na rozsáhlejší práci mi nestačí... ale pořád se chystám do Londýna s kufrem, že si tam nakoupím na místě, protože tam stojí kostka asi 160 Kč :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: nepise se to na obalu ve slozeni? :D
    tohle jsem nasel:
    Dětská modelína je tak měkká, že s ní děti mohou vždy pracovat. Nikdy nevysychá, nemaže se a nebarví. Pestrá modelína má neomezenou dobu trvanlivosti, ne nejedovatá a smývatelná.

Složení: zemní vosky, parafínový olej, čistá přírodní křída, barviva
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Potřebuji radu :) Chci se ujistit, pokud to někdo víte, jestli klasická obyčejná modelína, či plastelína, chcete-li, obsahuje silikonový olej. Já si tím nejsem jistý. Jde mi jen o to, že přeci jen při delší době na vzduchu ztrácí svoji měkkost a tvárnost a napadlo mě koupit silikonový olej ve spreji a trochu ji zrevitalizovat... Nenapadá mě, čím jiným, nebo jakým jiným olejem by byla měkčená, aby byla zdravotně nezávadná a nehořlavá.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG:
    LIMONADA:
    pistole by byla fajn, ale kupovat ji nebudu (:
    uz mam cernej sprej a par akrylovek na modely, tak uvidime :D
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SUN_VU_KUNG: no pokud to dela ve vetsim mnoztvi tak asi jo, barveni stetcem je v tyhle velikosti uz opruz a nevypada to moc dobre.....
    a nebo zkombinovat sprej a ty barvicky na detaily.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    si myslím, že by se mu na tohle už vyplatilo používat stříkací pistoli... aspoň na něco.

LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    MACOMIX: modelarske barvy jsou akryl, ale predpokladam ze maj ponekud lepsi prilnavost na materialy jako plast apod....nemusej se prelakovavat. i konzistencne jsou trosku jine nez akryl ve velkych tubach urceny pro malbu.
    odstinu maj hodne, ale jsou celkem drahy (i kdyz vydrzej - preci je malicke plochy)
    pritel barvi figurky do dooma a pouziva na to barvy citadela http://www.cernyrytir.cz/index.php3?akce=200
    ale zase se s nima daj delat opravdu pekne efekty (treba kovove prvky)

ale nedoporucuju moc kupovat ty jejich stetce, maximalne brush (tvrdsi stetec urceny prave pro posledni lehke vrstvy prave pro ty konecne efekty) jinak doporucuju spis koupit kvalitni stetce (na olejomalbu maj vetsinou ty drobny) ve vytvarnych potrebach, vyjdou furt o neco levneji (kolem 35 - 40kc)
    priprav se na to ze stetce dost rychle odchazej (aspon na tech malych figurkach jdou dost rychle pryc, tohle vypada o neco vetsi)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: Pujde nejdriv nacerno sprejem Tamiya a pak asi akrylovkama golden (poradil mi je jeden clovek, co custom Munny dela, tak uvidim :) Nebo mozna koupim i Tamiya akrylovky na modely, pujdu mrknout, co je k dostani za odstiny.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: tak potom normálně autolaky, ty mají brilantní odstíny. Maloval jsem jimi všechny airbrushové obrazy.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    ZELGARIS:
    SUN_VU_KUNG:
    u modelarskych barev je problem, ze maji hodne odstinu, ale jen od zelene, hnede a sede, zbytek barev je dost bida.
    telo jsen jeste dopatlal:
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    jj, taky myslím,ž e by tomu vyhladění pomohlo - nebo naopak lehká distorze těla... jestli máš pár korun bokem, kup si mikro frézu od Dremela, a s tou to pak můžeš skvěle upravovat... doporučuji.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ZELGARIS: mno, tak Tamiya třeba ano, ale zbytek jsou převážně syntetické olejové barvy (Revell, Humbrol, Agama...), aby držely na polystyrenu, ze kterého je většinas modelů... akryl na tom nedrží, protože potřebuje primer... ani akryl, ani polyuretan na plastech nedrží bez primeru, olejovky jo.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    MACOMIX: Jeste ty hlavy zkus vyhladit at vypadaji vice munnyovsky - to jeho telo je oproti hlavam na pohled daleko hladsi. Teda pokud ta odlisnost nema byt samozrejme umyslem.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: Coz jsou casto prave akrylovky ^_^
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: na tohle jsou spíš dobré různé modelářské barvy, ne? Hromada odstínů, snadná dostupnost atd... pohledat, čím třeba barví věci lidi co dělají figurky pro warhammer, konverze a tak... mají tady i klub, na nyxu.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    Munny + Fimo
    ted je jeste nabarvit :D Mel by nekdo tip na dobry akrylovky?

HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Moc pěkné sculpty

http://www.bigbluetree.com/
    LACIFER
    LACIFER --- ---
    čaues, shánim pružný textilní materiál, pokud možno nehořlavý. takovou bílou punčochu...
    představuju si něco podobnýho z čeho maj masky piloti F1 :)
    any ideas?
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: dik, uz jsem neco nasel -> http://www.skleneneoci.wz.cz/vzorky.html

ty plastovy jsou moc pekny, jen by asi v troube na 130 stupnu neprezili :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam