• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    SUN_VU_KUNG:
    Vstupem pro tento program může být 3D objekt vytvořený pomocí kteréhokoliv běžného 3D programu.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    hm, taky by mě to zajímalo, protože jsem si před časem chtěl udělat vlastní šachové figurky, a potřeboval bych něco takového, co bych pak použil jako základ pro formu na hliník... předpokládám, že data z nějakého cadu/3D to bere...
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    MACOMIX: umim zapujcit
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    Danton The Clown
    Munny, Fimo, akryl
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    MYSZO: To zni zajimave, myslim ze toho vyuziju
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    MACOMIX: ruzne materialy : ABS, PLA, uPVC, HDPE,LDPE,PP ..
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    MACOMIX: zalezi na tom jake rozmery si predstavujes. 1Kg plastu vychazi v koncove cene cca 1570 s DPH.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    MYSZO: super :D
    jaky jsou ceny „tisku“?
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    Ahoj,
    nevim esli by to tady nekoho zajimalo?
    http://www.youtube.com/watch?v=a24AkLwg92s&feature=related

mame :-)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZELGARIS: muzes to brat jako paatinu, ale ja to beru tak ze je to proste styl malovani malych figurek - dela to trochu realnejsi dojem - doplnuje to stiny ktery se tolik na takhle male veci nevytvori. jasne ze to neni dokonaly, ale je pravda ze na to nahlizim tim pohledem jakym to znam
    http://www.jesseacosta.net/painting/hellknight.htm
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    ZELGARIS: nevadi, kazdymu se to libit nemuze :D Je to prvni pokus (ten uplne prvni nepocitam), priste to snad bude lepsi
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    MACOMIX: In that case, model neni spatny, ten se mi libi docela dost, ale ten coloring vubec ne - nepusobi to na me dojmem umyslne spinavosti, ale spise dojmem "nepovedlo se mi to" :(
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    MACOMIX: povedene
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    ZELGARIS: presne tak :)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    MACOMIX: To bude asi umysl, ze je to takove "spinave", ze?
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    tak hotovo :D
    nakonec jsem pouzil kombinaci -> Tamiya sprej, Tamiya akryl, Maimeri Polycolor akryl

PRAWITZ
    PRAWITZ --- ---
    SUN_VU_KUNG: Hm, siliknovy olej sice netusim co udela s plastelinou, ale mimodek jsem ucinil pomerne zajmave pozorovani na svem pracovnim stolku(chlivku): plastelina reaguje s lepivou gumou tack-it, a to dost neblaze, obe latky ztraceji sve dobre vlastnosti a slucuji se v jeden ulpivavy nepouzitelny humus, dobry leda na vyhozeni. Spise zajmavost, jen jsem citil niterne nutkani se o tento poznatek podelit:)) a vsem, co obe hmoty pouzivaji durazne doporucit zasadu separovaneho skladovani, vysledna sloucenina se pomerne spatne odstranuje z pracovni plochy- lepi a ulpiva a svini vsechno s cim prijde do styku
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    HE11_KNIGHT: no super, dik!
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MACOMIX: takhle me to stoji, pokud kupuju na ebayi :) kazdopadne i z US me doprava vysla na ebayi za 5 dollaru :)

http://cgi.ebay.co.uk/Super-Sculpey-Polymer-Clay-1lb-pack-454g-LOOSE-PACKED-/260571600989?pt=UK_Crafts_PapercraftTools_RL
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    HE11_KNIGHT: vis to jiste? Prijde mi to dost malo, jedno baleni ma totiz 0,45 Kg a urcite bych neobjednaval jen jedno :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam