• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BUBBLE: ona paradoxně územní lokace na cenu v případě USA moc vliv nemá... spíš jde o pokrytí spedičními službami, protože tam je to jinak, než v ČR - u nás má monopol naprosto příšerná Česká pošta, kdežto tam působí různé společnosti... a některé státy jsou pokryté více, jiné méně, takže se pak dost liší i ta cena, některé to třeba ani do ČR nedopraví... před pár lety jsem kupoval samurajský meč ze San Diega, což je Kalifornie a stálo to méně, než když jsem kupoval něco z Minnesoty. (akorát byly problémy s rozměrem :)
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    SUN_VU_KUNG: díky, já se ptal spíš orientačně protože jsem si říkal že z Colorada to asi nebude nejlevnější .) účet na ebay bohužel nemám, ale kdybys to sem hodil tak bych to možná časem využil
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: diky

SUN_VU_KUNG: konkretni selleri by me taky zajimali :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BUBBLE: uuuf, tak to teď přesně nevím, ono je to už několik let, co jsem to koupil a kupoval jsem toho velkou krabici, takže to bylo docela těžké - pokud si pamatuju, tak to bylo asi 50dolarů, ale nechci kecat... každopádně jestli to chceš mít víc pod kontrolou, tak je lepší nakupovat na ebay, tam je větší variabilita a ty ceny za poštovné jsou taky různorodější.... Jestli máš účet na ebay, tak ti můžu poslat i konkrétní sellery, kteří prodávají nástroje na modelování nebo šperkařinu... někdy se ty nabídky trochu mění, že třeba konkrétní sada není zrovna dostupné, ale třeba za měsíc se zase objeví...
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    SUN_VU_KUNG: na kolik vyjde poštovné prosím?
    JAMMA
    JAMMA --- ---
    SUN_VU_KUNG: dekuji za osvetleni situace, pokusim se kdyztak vyrobit sam ze dreva:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    abych nezapomněl...

Modeling Tools, Clay, Wax, Casting Material, Books - SculptureDepot.NET
    http://www.sculpturedepot.net/
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: v čr zapomeň. Jedině že bys to šel kupovat skutečně jako dentální nástroje. Ale na ebay toho seženeš hromady za směšné ceny... mám tuhle sadu a další tři podobné, ale kupoval jsem je ze sculpture depotu.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    nevedel by nekdo, kde toto nebo neco podobneho sehnat v CR?
    http://www.amazon.com/Unknown-SE-Pick-Set-12Pc/dp/B000SVRSRY/ref=pd_bxgy_k_img_b
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JAMMA: Takový tvar ti žádná firma jen tak nevytvaruje. Formy na lití nebo na vytlačování plastu stojí desetitisíce, vstřikovací formy i statisíce. Takže touhle cestou se nikam nedostaneš. Navíc nikomu se nevyplatí dělat jen jeden výlisek. Vstřikovací i licí formy jsou právě od toho, aby se v nich vyrobily tisíce odlitků nebo výlisků.

Na měkký polyetylen a podobné termoplasty fungují stroje na vakuové tvarování. Mají ale spoustu omezení a nevím o žádném, co by mohl tvarovat na ploše co požaduješ. Většinou tvarukí plochu kolem 60x60cm. Tvarování je navíc jen jednostranné (skořepina) a je potřeba mít vytvořený model, na který se teplem změkčený plast vakuem přisaje.

Dokud nebude jasnější, jaký objekt chceš odlívat, tak se těžko radí.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    LIMONADA: Jo to mi přijde poměrně odpovídající. dík za info. Kdyžtak pak pošlu nějakou skicu aby bylo jasný jak to myslim.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    BUBBLE: minimalne litr (spis vic, bez materialu), je to prace i s vysekanim na den.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    LIMONADA: no právě že na tom pásku má být ještě nízký reliéf. Dokážeš odhadnout co by si za to odlití dotyčný řekl?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    BUBBLE: (pripadne mohu na odlevani dohodit i sikovnejsi a zkusenejsi jedince)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    BUBBLE: jo to by slo, vystuzit yutou a draty...ale bude to krehky jak svin i tak. no jako odlejvat umim, zalezi na velikosti, musela bych videt jak by to slo rozdelit....(pocitam ze celkem opruz). pokud by se to lilo z ty sadry tak se to da zase lepe retusovat.
    (ale teda popravde v tyhle velikosti by uz bylo pomalu lepsi to rovnou delat ze sadry - kasirovat na kovovou kostru a vybrousit, pokud na tom neni zamyslen nejaky specialni plasticky vzorek)
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    LIMONADA: díky moc. A myslíš, že kdyby byl podobný pásek tlustý třeba 4-5cm tak to ze sádry půjde? Případně víš o někom kdo by to byl schopný odlít?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    BUBBLE: pokud to chces tenci ( i kdyz ani takhle tenke to nepujde) tak acrystal. je to akrylovy dvouslozkovy material, netoxicky, takze se s nim dobre pracuje, vystuzuje se skelnou tkaninou.. neni nak extra drahej, myslim ze do dou set za kilo. akorat na takhle jemnou a presnou vec bych volila udelat formu z lukoprenu, zalezi na jakem to mas podstavci.
    a pokud bys to chtel radsi tenky, tak se da koupit nejaky pouze lici material, ale ty byvaji o dost drazsi.
    JAMMA
    JAMMA --- ---
    LIMONADA: obrazek zatim nemam, ale jedna se o tvar do prostoru, ne na desce. velikost cca 2x1x1m (dxvxš). Pruhledny oranzovy plast, jako ten co se z nej delaj PETky. Jako priklad tvaru bych mohl dat obycejnou vetev
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    rád bych se (zatím jen orientačně) zeptal.

Víte o někom kdo by mi udělal sádrový odlitek (převod z hlíny do sádry) cca 100x100x40cm?
    A druhak: Pokud bych chtěl odlít pásek (například takový) jak by měl být tlustý aby to bezpečně drželo?
    Případně doporučte jiný levný materiál z jakého by to šlo odlít.
    díky moc
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    JAMMA: a co by to melo byt?velikost, barva... mas vzor? z jakeho je materialu?
    JAMMA
    JAMMA --- ---
    ahoj lidi, neznate nekdo nejakou firmu, ktera by dokazala vyrobit nejakou vec z plastu na zakazku? popripade jestli nelze si doma vyrobit formu a nejakym tim plastem vylit? vubec nevim co s tim..
    dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam