• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    HE11_KNIGHT: No prave a jak vime, tak nektere firugky nepouzivaji realne pomery, proto jsem se ptal na co jsem se ptal :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    ZELGARIS: tady je to univerzál, akorát si to upravit pro dané měřítko, takže když tý figurce přiřadíš měřítko 28mm, tak od toho odvodit ty partie :)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    HE11_KNIGHT: Nahodou neco podobneho, ale pro Warhammer nebo Confrontation?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PRAWITZ: když tam moc neskulptují :) tam spíš malují..
    PRAWITZ
    PRAWITZ --- ---
    HE11_KNIGHT: Gut, imho ale spis do figurkaria, hm? tam to lidi spis oceni...
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Kdyby to někdo potřeboval.. nevim jsetli jsem to nestáhl rovnou tady dokonce, kdyžtak se omlouvám,

HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    LIMONADA: Hlavně ty nástroje jsou z poctivé nerez oceli na krabičce je ještě psán rok 86 .. a vypadaj jak kdyby mi je akorát vyrobili :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    HE11_KNIGHT: rikam jakoze zubarsky v nabidce nielsenu.
    to mas dobrej kauf ze ukrajiny=)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    To jo, ale tahle nabídka Sculpturedepotu je asi to nejlepší, co jde na netu sehnat... sice to není levná záležitost, ale do nástrojů se musí investovat :)
    Modeling Tools, Clay, Wax, Casting Material, Books - SculptureDepot.NET
    http://www.sculpturedepot.net/clay-wax-tools/steel-tools.htm
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    LIMONADA: Heh Akorát nedávno jsem si pořídil celou sadu zubarskych nástrojů ve vetesnictvi na ukrajině v přepočtu asi za 200kc, nemůžu si stěžovat.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LIMONADA: hm hm hm, no já mám ty ze sculpturedepotu a tak s těmihle nemám zkušenost, jen jsem tam na ně před časem koukal a teď jsem si všimnul, že toho mají víc.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SUN_VU_KUNG: to je presne jak sem psala
    mam tyhle http://www.nielsen.cz/cs/umelecke-potreby/modelovaci-hmoty-keramika/pomucky-pro-keramiku/sada-11ti-kusu-vyhlazovacich-nastroju
    a DURAZNE NEDOPORUCUJI, jsou z nekvalitniho kovu, ohybaji se pri vetsim zabrani, navic jsem si je musela dobrusovat (ale zrovna dobre to neslo), bylby vylisky nebo odlitky.

ty jakoze zubrasky jsem chtela, ale imho taky ne zrovna kvalitni kov (zubarsky to nebudou, jen tak vypadaji) a maj pitomy tvary (nebo aspon pro me, ja potrebuju male spachtle, ne nejaky hnipatka)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LIMONADA: no díky :) On je fakt problém v tom, že se tyhle modelovací nástroje hrozně špatně u nás shánějí...

Ale zrovna teď jsem se šel podívat do sortimentu Nielsenu a jak vidím, tak docela přidali, takže jestli potřebujete modelovací nástroje s očky a dentální nástroje, tak můžete zkusit nielsen, za docela rozumné ceny...
    Nielsen
    http://www.nielsen.cz/cs/umelecke-potreby/modelovaci-hmoty-keramika/pomucky-pro-keramiku
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SUN_VU_KUNG: ty blaho, naprosto otevrena zavist=D
    uz vim co budu chtit od jeziska.....nas vyucujici je fakt vysazenej na to abychom meli maly spachtle a ocka na detaily, a skoro nikdo to nema, u nas se to blbe u nas schani....
    ehe, mozna udelame atelierovou mega objednavku jak na to koukam,diky za tipy
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: neblázni, to se ti rozhodně neztratí, nikdy nevíš, kdy to budeš potřebovat a s těmi nástroji se pracuje dobře... já jsem teda trochu postižený timhle fetišismem, takže spíš kupuju víc věcí, než kolik pak potřebuji, ale život je krátký a ty výtvarné věci jsou tak přitažlivé... :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: i kdyz si rikam, jestli to na ty moje kraviny nebude skoda kupovat :D

Zombie Fashion

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MACOMIX: fajn, tak se pak určitě pochlub, co jsi koupil :)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: moc pekny naradi.
    na ebay uz mam sveho favorita :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Neodolal jsem a tohle je moje sada :) Něco mám ještě v krabici, ale tohle používám asi nejvíc... navíc třeba trilobita jsem nakonec stejně udělal v podstatě obyčejným šroubovákem :)) Takže jsem si pak takovou náhradu šroubováku vyrobil ještě s jedním očkem (to jsou ty neumělé nástroje s násadkou z ramínka :))

SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    obecně prohledat prostě tuhle sekci...
    modeling tools items - Get great deals on Toys Hobbies, Crafts items on eBay.com!
    http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=modeling+tools&_sacat=0&_odkw=clay+modeling+tools&_osacat=0&_trksid=p3286.c0.m270.l1313
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ale jinak koukám,ž e je momentálně nabídka docela prořídlá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam