• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATRONFlowerstick >>> triky a vše o něm < < Devilstick
    Vaše začátky. Tipy pro začátečníky
    Triky - popis a komentáře. Haluze a úrazy
    Specialitky... točení na neobvyklých místech, hromadné točky atd.
    rozbalit záhlaví
    CDR
    CDR --- ---
    JARDAK: cvičím to na vánoční rozsvícení stromu v jablonci, takže fotky budou .)
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    CDR: nemas fotku? ted si predstavuju jak ti rachejtle srsi ze zdola do obliceje :)
    CDR
    CDR --- ---
    včera jsem zkoušel poprvé improvizovaný pyrodevilstick, musím říci, že oproti ohni je to opravdu vyšší level. Po dlouhé době jsem cítil nefalšovaný adrenalin a vzrušení.
    CDR
    CDR --- ---
    SKA_DAM: pche, příště bude finále s devilstickem, tak jak to má být a natrhnu ti tvé pruhované triko .)
    SKA_DAM
    SKA_DAM --- ---
    Už se těším na příště až opět zkřížíme handsticky! ;)
    ATRON
    ATRON --- ---
    CDR: dobrá práce :)
    CDR
    CDR --- ---
    tak jenom menší shrnutí z proběhlé akce Juggling heroes v Mlékojedech.
    Proběhl flowerstick/devilstick workshop pod mým a Jonášovým vedením, tak pět lidí se připojilo. Paradoxně mi bylo vyčteno, že příliš preferuji devilstick (ano, preferuji .)
    Dále k mé spokojenosti se dalo dohromady 8 lidí na zápas v jolleysticku ( http://diaboloaflowerstick.wz.cz/jolleyst.htm ) , který jsem, ke svému překvapení, poprvé v životě nevyhrál.
    Mohu se samozřejmě obhajovat tím, že se nehrálo regulerně, neboť se hrálo s flowerstickem a nikoliv devilstickem.
    První místo uchvátil Adam Jarchovský z Bratří v tricku, druhý jsem byl já a o třetí a čtvrté místo se podělil Jardaak s Filipem (Circle Cirkus).
    Zkušenost to byla zajímavá, tuze jsme nechtěl prohrát a tak jsem při finálovém zápasu cedil pot, skřípal zuby a srdce mi tepalo v uších, nic nepomohlo :D
    Dokonce i klobouk jsem odhodil
    upozornění: následující fota nejsou vhodná pro děti a mládež :P

DEVIL
    DEVIL --- ---
    olol, tak tos to vzal za stejnej konec jako ja. jedny luny kratsi a jedny delsi....
    jen si se zasek na anno pred delsi dobou! ;)
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    CDR: proto už radši nekoukám na žádný žonglovací videa :-))

CDR: no když si vemu do pazoury svý stařičký flowery tak mi ta absence rotace spíš ze začátku vadí, jak je to lehký (váhově) a pomalejší , tak než se s tim žiju tak to vždy párkrát spadne..
    CDR
    CDR --- ---
    DEVIL: :D zvláštní, jak mám už zažitý devil, tak si rotaci okolo osy neuvědomuji a ani si neuvědomuji, jak stick stabilizuji, dělám to naprosto automaticky
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ty retizky zabranujou otaceni podel svy osy, coz je asi nejdulezitejsi a nejsvinstejsi vlastnost sticku.
    ja mam dva lunastixy, ale sem linej chodit kazdej den drtit jako sem delal driv... hlavne sem si koupil battlefield 3 a armu 3
    CDR
    CDR --- ---
    co se týče firesticků... tadytoho hliníkovýho krasavce - údajně nezničitelného - jsme kamarádovi nechtě překopnul

CDR
    CDR --- ---
    DEVIL: trochu nechápu funkci těch řetízků, to má stabilizovat stejně jako střapce na floweru/lunastix?
    Jinak, ač flowerem apodob. lehce opovrhuji a zdá se mi to jako hračky pro děti, tak si chtě nechtě dva lepší chci pořídit, chci se dokopat ke dvoum devilům a zjistil jsem, že tohle musím začít trénovat s flowery...
    Jinak, na malém písečku v Jablonci se člověk nic nenaučí, jednooký mezi slepými králem - účast na hendicirku v Plzni a na žonglovačce na Bílé hoře mi notně srazila hřebínek a "decreasovala" mé ego a ukázala, že se mám kurva co učit... Což je i trochu hanba, když si vemu, že s tím šmrdlám přes 15 let :P
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    CDR: jj ten lunatix ma silikonovej povrch a kozeny strapce. prechoz s floweru z doby kamenny (ten drevenej s cernou gumou, potazenej elektrikarskejma barevnejma paskama) je absolutne epickej!
    dvojkonickej devilstick je ale docela haluz a lita strasne rychle a hlavne ta rotace, jak rikas.
    na vohen mam ten klasickej kovovej firestick. ted sem ale v kanade a postupne objednavam firesticky tyhle http://westcoastjuggling.net/store2/index.php?main_page=product_info&cPath=19_1&products_id=180 vypadaj hezky, ale jdou do prdele...
    p.s. ya man
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    CDR: já ho mám na každý akci ale málokdy se k tomu už dostanu :( ale když se někde sejdem tak proč ne :-)
    CDR
    CDR --- ---
    VLADDRACUL: začít učit! .)

DEVIL: zde trochu tápu, lunastix je "huňatější" flowerstick? Já osobně jsem začal ihned s devilstickem, co se týče ohně, po prvním rovném hliníkovém firesticku jsem přešel na firedevilstick s kónickým tvarem a u toho jsm zůstal. Vždy se musím smát, jak zkušene flowerstickaře vždy rozhodí nekontrolovatelná rotace devilsticku okolo své osy .))
    p.s. ehmm, CS, DEVILOID???

LAKSYMO: nekašlat na to, firstick vozím často s sebou na akce, mohli bychom zaházet....

Zvažuje někdo z vás účast na těch Juggling heroes? Asi si tam střihnu krom devilstick competition i devilstick workshop....
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    CDR: pár let házim s devil fire stickama ale nějak poslední dobou neni čas na tréning
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    CDR: ja sem devilstick zkousel. jde o zvyk. mit ho doma a zkouset to. prechod z lunastix na devilstick je trosku brutalni
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    CDR: Devilstick mam, jen jsem se jeste nedokopal k tomu se s nim zacit ucit :)
    CDR
    CDR --- ---
    vidím, že tahle diskuze opravdu žije :P
    a ještě k tomu samí flowerstikaři
    kolik klidí zde se věnuje více i devilstickům?
    jinak, malý hint:

[ Juggling Heroes 5.-7.7.2013 @ Free-d-bar Mlékojedy / partyparty / 5.7.2013 / CR - Stredocesky kraj - Free-d-bar ]

Ohledně jolleysticku - devilstick competition jsem byl pověřen Tuleňem jeho organizací. Jardák mi zde zvířil chmury, že se nenajde vhodný počet lidí (min 4). Je pravda, že při pokusu zorganizovat joleystick na freeze festu před dvěma lety jsem pohořel, sehnal jsem (sic!) jen tři lidi a to z toho jsem byl jden já, druhý byl kamarád, který se mnou pořádal evilstick workshop na freezu...
    Zvláštní je, že v malém 50-tisícovém městě Jablonec nad Nisou jsem úspěšně pořádal 2 joleystickové turnaje (které jsem oba vyhrál, samozřejmě .) Možno zkouknout zde: http://cedric.rajce.idnes.cz/Zonglovaci_DIY_workshop_vol.7______15.9.07/
    Tak doufám, že se pár lidiček najde, hra je to zábavná a dynamická. Dá se trochu slevit a zkusit dvě kategorie - joleystick s flowerstickem a joleystick s devilstickem. Ale samozřejmě - pouze jedna ruka a jeden handstick. Protože.. To by bylo jinak jako hrát hru Gladiátor a požadovat házení aspoň s jednou kuželkou.
    Jinak, aby byla motivace - první cenou v jolleysticku bude 1l láhev Havany. Doufám, že se někdo pokusí překazit mou jasnou myšlenku, že tu láhev si odnesu já .))
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    http://juggling.tv/7138
    wow, dávač ze Slovenska kterej vyrábí vlastní sticky :-) http://fantastick.sk/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam