• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku lze prodloužit v případě fingované sebevraždy
    Vámi vyžádaný vtip bude vysvětlen, jeho vtipnost však není garantována!!!

Pokud to má 4 panely, nejspíš to je Loss.

Pokud se po vysvětlení nesměješ, ať už protože vtip pitvou umřel nebo protože ani nikdy vtipný nebyl, di si stěžovat k původnímu zdroji.

Pokud má nějaký vtip +HAFO palečků a tobě se nezdá vtipný, věř, že tvoje problémy s tvým smyslem pro humor jsou tvůj problém, nikoliv problém lidí, kteří ti vtip vysvětlili.

rozbalit záhlaví
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    NAZARETSKY: Pink Floyd v tom mají jasno.

Pink Floyd - Animals (Full Album) 1977
    https://youtu.be/D4KQae9oMWs
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    jeste by to mohla byt narazka na sv. Brendana, ktery objevil Faerske ostrovy a vyudil tam prvni sunku
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    OLKA: mně nedošel ten Brendan, oukej
    OLKA
    OLKA --- ---
    HRAFNAIN: Podle mého jde o to pohanět lidi, jejichž náplň práce lze špatně zobrazit kresleným obrázkem pro děti. Tedy třeba paní na podatelně, která tě sprdne, že máš listy sešité (v liché roky), nebo že je nemáš sešité (v sudé roky), to se prostě špatně kreslí. Vtip je obsažen v kanibalistickém ztvárnění řezníka ve formě prasátka.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GILHAD: ja ti tvoji nejoblibenejsi knizku vubec nechci nijak hanet, ale jinak dost bida teda - puvodni dotaz byl "co Brendan provedl nebo co mi unika?" v souvislosti s bonmotem "Jestli nejde obleceny prasatko v detsky knizce nakreslit tak, jako by delalo stejnou praci jako vy, je ta prace pravdepododne zbytecna", od toho je potreba se odpichnout, jinak je z toho kockopes a pak se tu zbytecne vymezujete vuci chimeram:))
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    HAR4NT: A jinak já nemám problém nejen pětiletému říct, že někdo nemusí mít žádné povolání, já ani nemám problém mu říct, že to nevím a z obrázku se to nedá poznat.
    A klidně se s ním budu bavit i o věcech, o kterých vím, že on nic neví, jen mu je budu podávat pokud možno jednoduše a pochopitelně. Ale pokud ho něco zaujme, nemám problém jít i do značných detailů. (Jako třeba detaily síťových protokolů).

Mě přijde, že děti jsou docela rády, když se s nima jedná jako s dospělýma.
    Já jsem to měl hrozně rád. Samozřejmě jsem spoustu věcí neznal, ale to, že se mnou mluvili na rovinu mě velice těšilo.
    ( Typicky jsem na otázku "co to děláš" nedostával odpovědi typu "tomu bys nerozuměl", ale třeba "ladím vysokofrekvenční oscilátor". Sice jsem tomu nerozuměl, ale kdyby to bylo důležité, tak bych se mohl doptat na dostatečnou úroveň detailů. Důležité to nebylo, dělal něco složitého a důležitého a věděl co (a nestyděl se mi to říct), takže všechno bylo v pořádku a mohl jsem řešit jiné důležité problémy, jako třeba co bude k obědu.)

Tak se tak chovám i k ostatním. A dětem se to celkem zamlouvá. Podle mě děti chápou, že je svět složitý, ale potřebují si v něm najít nějaký řád, aspoň prozatím. Když v dětské knížce se na pozadí hlavní scény pohybují jiné postavy, tak je to přesně to, co znají ze světa okolo - tady je pozorovatel (dítě), pár důležitých osob (rodiče, sourozenci) a v pozadí nějaký dav, který nehraje až takovou roli, i když se sestává ze spousty jednotlivých lidí. Dokud je dobře vizuálně oddělený, tak to nemate a naopak by v mnoha případech chyběl.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    HAR4NT: "Busy, Busy world" jsem tu zmiňoval už v první odpovědi a moje ostatní odpovědi na to navazují.

Zloděje (teda zlodějku) to má už na obalu (myš v tom autíčku, co ji tam honí, nakonec se jim schová do hrnce s polívkou, ale je náhodou nalezena a až si odpyká trest, tak bude moct vařit výtečnou polévku).

Zvířatka v pozadí se tam vyskytují často (například ten autobus, prchající dav, ...) a že u některých zvířátek není na první pohled jasné, jaké a zda vůbec mají povolání bych taky nezatajoval nikomu. Nemluvě o tom, že některá povolání nemají zaručeně, protože to text o nich výslovně říká.
    A naopak takový dopravní strážník, který řídí křižovatku by bez nějakých davů chodců a náhodných aut k řízení tak nebyl moc dobrá ilustrace.

Je to knížka mého mládí (teda ta anglická) a tak ve mě zanechala nějaké dojmy. Původní dotaz na toho Brentona používá obrázek, který do té knížky, minimálně stylem kreslení, naprosto přesně zapadá.

Samozřejmě je spousta nejrůznějších knížek pro děti, každá jiná, stejně jako spousta další dětské literatury, včetně klasiků (a to jsem zmiňoval jen něco málo z toho, co jsem četl česky, původní předobrazy raději nezmiňovat, ty nejsou vhodné ani pro mnohé dospělé osoby)

Původní dotaz mluvil o dětské knížce (kterou nepojmenoval, nechal to spíš tak nějak otevřené, i když styl naznačil jasně) a o představě, co by v ní být mohlo (i když asi zrovna není).
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    QWWERTY: sAiD n0onE eVeR:-)

GILHAD: hele, jak kdosi kdysi rekl - Na každou nepoloženou otázku existuje jednoduchá, snadno pochopitelná a naprosto mylná odpověď.

Bavim se o prasatkach, ktery maj zobrazovat nejaky povolani a petilety dite ma poznat, jaky to je. A jestli ses takovej sycak, ze bys petiletmu nerek, ze odpoved Zadny muze bejt taky spravna a primichal mu tam zebraka, zlodeje, pani co jde po prechodu nebo pana co zavira okno, tak ses pekne zlej a uz s tebou nemluvim!:P
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    HAR4NT: ano, ale zloděje a žebráka děti, na rozdíl od mnoha užitečných povolání, rozeznají a dokážou pojmenovat. Čímž ukazuju, že ta metrika, ač jednoduchá a na první pohled funkční, má svá výrazná omezení a chyby takového rázu, že dávají naprosto nesmyslné výsledky.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HAR4NT: PRasAtKo v KniZCE musI DeLat nEJakOU uziTECnou Praci

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    I kdyby to bylo jen obecne "prasatko mluvi s dalsimi zviratky", "prasatko mluvi s jednim zviratkem", "prasatko sedi u pocitace", "prasatko kouka do mikroskopu", "prasatko stoji u sloziteho stroje", tak 5 lete deti v tom sveho tatinka, maminku poznaji.

Takze pokud tu knizku budete cist se svymi detmi, bude vse v poradku ❤️ Coz mi prijde jako kresne rozuzleni.

Jasne, rodice napr. z alphabet agencies (nebo z oblasti diskutovanych nize) to asi budou mit tezsi, kdyz s detmi o svem povolani mluvit nesmi nebo mozna nechteji. Ale tam v tom deti poznaji alespon pripadne fiktivni povolani.

Kids Show and Tell Their Parent's Jobs | HiHo Kids
    https://www.youtube.com/watch?v=8bZbRTh92NM
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    GILHAD: mno u nas teda ani v sirsi rodine neucime deti, ze zebrak nebo zlodej dela nejakou "praci":) a vyjadroval jsem se hlavne k ty predstavivosti dospelych
    "Pokud si někdo neumí představit, že jeho práci vykonává oblečené kreslené prasátko v dětské knížce..."
    a pres nevyrceny predpoklad, ze detskym knizkam maji rozumet hlavne deti, jsem nabidl svuj vyhradne osobni pohled na stav spolecnosti a sirit tak woke wibe.

jinak pointa toho vtipu je imho v tom, ze to prasatko vypada jako herec ten herec, co to tweetoval
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    HAR4NT: Takže co pětileté dítě nezná (jakože většinu věcí), to je nepodstatné. Podstatný je například žebrák, nebo zloděj. Ach tak ...
    (Na každou otázku existuje jednoduchá, snadno pochopitelná a naprosto mylná odpověď :) )
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    imho je to naopak - pokud petilety dite podle nejakejch zakladnich atributu toho prasatka nepozna, jakou delas praci, tak se realne jenom vezes, i kdyz bys penez vydelaval velmi mnoho
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    LAUNCHER: Že do spousty dětských knížek "tak úplně nesmí" ještě neznamená, že se tam nemůžou tak nějak bokem propašovat - ono se tam mihne spousta vedlejších postaviček tak nějak na ulici a v oknech a porůznu a stylem "najděte Wallyho" tam můžou dělat spoustu věcí, které méně pozorný cenzor může přehlédnout. (Třeba pokud nějaká prasačka ve fišnet punčocháčích bude na nějaké ulici jen tak postávat (případně při nějaké pronásledovačce řekne, že zloděj/odbržděné auto/splačený oslík/... běžel táámhle, nebo naopak že ho neviděla), jinde bude od nějakého prasátka brát peníze, jinde bude vidět jak s vykýře kouká na hlavní událost a vedle ní kouká třeba mrož, jinde bude ze stejného okna koukat ona a pes ... onde se vede za ruku s jelenem.. jeden každý výjev v pozadí sám o sobě nezajímavý, rozprostřeno do celé knížky to na první pohled netrkne, ale kdo se zaměří na ni, tak to jasně uvidí).

A samozřejmě spousta věcí jde podat bez velkých detailů a v dětské literatuře se to snese (když si vedmu kolik v pohádkách bylo zazděných do věže, roztrhaných divou zvěří, rozřezaných na kusy a zase slepených, nebo taky ne, zlých macech, uřezaných pat, řezání dětí do prstíčku, jestli už jsou na zabijačku, šoupání stařenek za živa do pece a dalších podobných, tak mi řekněte, co tam nemůže být aspoň nějak opsáno, neb se to pro děti nehodí ...)

A hlavně i kdyby nesmělo jakože vůbec nesmělo, tak mi nic nebrání v tom si takovou knížku představit ve své hlavě. I když ji třeba nejen nikdo nevydá, ale ani nenakreslí, představit si ji můžu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GILHAD: Vetsinou tak, jak pises. Ale neverim, ze jsem tu jedine prevlecene prasatko, ktere zna i nektera povolani, ktere do bezne detske knizky tak uplne nesmi.

S tezi profesora Brendana nize, se ale rozchazim. I takova povolani, ktera do detskych knizek nesmi, stale mohou pri spravne konstalaci poskytovat pridanou hodnotu spolecnosti. Well, zalezi na prasackosti takove spolecnosti a na sikovnosti pracujiciho prasatka.
    PENER
    PENER --- ---
    HRAFNAIN: To mi připomnělo toto:
    DSC-1297
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    GILHAD: jo ták, konečně docvaklo

a přitom jsem celý život toužil být řeznickým prasátkem
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    NAZARETSKY: v "Busy, Busy world" takhle mají všechny zůčastněné, včetně zubaře (gynekolog tam není, ale klidně by v tohle stylu být mohl taky), teda jako různá zvířátka ...
    Pokud si někdo neumí představit, že jeho práci vykonává oblečené kreslené prasátko v dětské knížce, tak má nejspíš prostě slabou představivost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam