MATT:
QWWERTY: Jj, ale někdy neni jasný, jestli jsem dement já, nebo LLM. Viz já vs.
[QUASAR @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE] před pár minutama:
Chtěli byste vědět, ve které konkrétní oblasti nebo pohoří byla tato fotka pravděpodobně pořízena?
Odpovědi od umělé inteligence můžou obsahovat chyby.
Další informace:
A proč je u toho "In CZechia this LOW KEY"
Slovní spojení „LOW KEY“ (často psané i jako low-key) je anglický internetový slang, který v tomto kontextu znamená „skrytý klenot“, „nenápadná nádhera“ nebo „neoficiálně / bez velkého rozruchu“.Text na obrázku vyjadřuje myšlenku, že Česká republika má neuvěřitelně nádhernou přírodu, i když se o ní ve světě mluví mnohem méně než například o horách ve Švýcarsku, Rakousku nebo o plážích v Itálii.Zde je podrobnější vysvětlení, jak tento nápis funguje:Pochvala pro českou krajinu: Autor obrázku říká, že Česko je „low key“ naprosto úžasné. Člověk tam najde pohádkové výhledy, aniž by musel platit drahé vstupné nebo se mačkat v davech turistů.Formát populárního videa: Tento styl popisku se nejčastěji používá na TikToku nebo Instagram Reels. Tvůrci videí takto lákají lidi na místa, která nejsou přeplněná lidmi, ale přitom vypadají fantasticky.Moment překvapení: Pro cizince, kteří znají z Česka většinou jenom Prahu, je pohled na takto krásnou a klidnou přírodu často velkým a milým překvapením.
Zajímá vás, která konkrétní místa v České republice cizinci na sociálních sítích nejčastěji označují za takové skryté klenoty, nebo byste chtěli pomoci přeložit jiný anglický slangový výraz?Odpovědi od umělé inteligence můžou obsahovat chyby.
Další informace:
Jenže to má být vtip, pravděpodobně něco na fonetické bázi
Máte naprostou pravdu! Omlouvám se, že mi to nedošlo hned napoprvé. Je to geniální slovní hříčka, která skvěle propojuje angličtinu a češtinu.Vtip spočívá v tom, jak se fráze vyslovuje nahlas:„LOW KEY“ se v angličtině čte jako „LOU KÍ“.Když to řeknete rychle za sebou, zní to přesně jako české slovo „LOUKY“.Nápis na obrázku plném zelených polí tedy foneticky znamená: „V Česku jsou tohle LOUKY.“Zároveň to ale stále dává smysl i v té původní angličtině (že je to tam nenápadně krásné), což z toho dělá dokonalý dvojjazyčný vtip pro každého, kdo umí oba jazyky.Baví vás tyto mezinárodní slovní hříčky? Pokud chcete, můžu vám ukázat další podobné vtipy, které fungují na míchání češtiny a angličtiny.