HAR4NT: "Busy, Busy world" jsem tu zmiňoval už v první odpovědi

a moje ostatní odpovědi na to navazují.
Zloděje (teda zlodějku) to má už na obalu (myš v tom autíčku, co ji tam honí, nakonec se jim schová do hrnce s polívkou, ale je náhodou nalezena a až si odpyká trest, tak bude moct vařit výtečnou polévku).
Zvířatka v pozadí se tam vyskytují často (například ten autobus, prchající dav, ...) a že u některých zvířátek není na první pohled jasné, jaké a zda vůbec mají povolání bych taky nezatajoval nikomu. Nemluvě o tom, že některá povolání nemají zaručeně, protože to text o nich výslovně říká.
A naopak takový dopravní strážník, který řídí křižovatku by bez nějakých davů chodců a náhodných aut k řízení tak nebyl moc dobrá ilustrace.
Je to knížka mého mládí (teda ta anglická) a tak ve mě zanechala nějaké dojmy. Původní dotaz na toho Brentona používá obrázek, který do té knížky, minimálně stylem kreslení, naprosto přesně zapadá.
Samozřejmě je spousta nejrůznějších knížek pro děti, každá jiná, stejně jako spousta další dětské literatury, včetně klasiků (a to jsem zmiňoval jen něco málo z toho, co jsem četl česky, původní předobrazy raději nezmiňovat, ty nejsou vhodné ani pro mnohé dospělé osoby)
Původní dotaz mluvil o dětské knížce (kterou nepojmenoval, nechal to spíš tak nějak otevřené, i když styl naznačil jasně) a o představě, co by v ní být mohlo (i když asi zrovna není).