ANASTAZIA: Tak to taky beru, proto ho hlouběji nekritizuji. na jednu stranu z toho plyne hodně užitečných (timelapse, hdr, phototrap, DOF (který jsem pořádně nerozchodil)) funkcí ale taky je to potom zbytečně komplikované, zejména v ovládání, a člověk se v tom musí naučit víc chodit, zapomatovat si víc zkratek, trojhmatů a tak, a už z toho mám skoro Nikon :)))
Na druhou stranu je to zase hezká ukázka co vše se dá v podstatě nenáročně přidat do funkcí fotoaparátu jen v rámci firmware, a člověk pak jen přemýšlí, proč některé funkce Canon neučesá a neintegruje (uživatelsky přívětivěji), aby tak mohl v podstatě za nic nabídnou víc.
Jinak když už jsem u toho co mě sere na Canonu - proč jsou tam ksakru ty scénické režimy a Automatika? OK, u řady xxxxD bych to bral, u xxxD s trochou tolerance taky, ale u xxD mě to štve.
Já jsem je nikdy nepoužíva, a to ani když jsem začínal s kompaktem, základ byl Program a dle potřeby Av, Tv, M. 60D má alespoň custom, který stejně jako A-DEP nevyužívám, ale alespoň má smysl.
člověk co si koupí zrcadlovku to udělá zejména pro to, že chce mít hezčí fotky, a často taky že chce mít větší kontrolu nad tím, jak vznikají.
ale chápu že Canon chce prostě prodat co nejvíce. Ale v tom případě by bylo fajn mít možnost si na ně nastavit něco jiného.
Ani magic latern to neumožňuje, což je škoda, bylo by super mít C,Av,Tv,P a pak místo pitomých scénických režimů tam mít panorama assis, timelapse, HDR, phototrap,... otočením kolečka.