• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PRK2D Bojovky - Street Fighter, King of Fighters, Guilty Gear, Capcom vs SNK a jiné
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Já se furt držím Marvel vs Capcom 2, to mne baví pořád ;).
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    Tak musim rict, ze tekken 6 se vcelku vydaril, prvni tekken ktery me opravdu hodne chytnul.
    Akorat to zbytecne vysoky mnozstvi movu a postav ...
    (::::
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    A jeste, sice nic moc cam, ale taky goodgame:


    Pongko(RY) vs Justin Wong(RU)
    http://www.youtube.com/watch?v=f10VMbhmIKU
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tyjo, moc pěkný! Hlavně to první má takovej překvapivej konec ;).
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    Pro vsechny parry lovers :

    Match(Akuma) vs Nihiro(Urien)
    http://www.youtube.com/watch?v=kE4Jn3T0oHY

    A pro vsechny SFIV lovers:

    Pongko(RY) vs Daigo Umehara(RY)
    http://www.youtube.com/watch?v=Pi9XhSWEqUY
    - rychly duel, malo couvacek, ultranaajs kaaamba.
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    No v 3s to bylo to stejny online. Kdyz uz neco tak akorat Akuma/Gayki, pripadne Uriel. :/ A lowtier x hightier je oznaceni pro kvalitu postav. Vetsinou se bere tak ze se veme 10 her hracu co jsou na stejne urovni v kazdem matchupu, pocet vsech vyher se secte a z toho vznikne tierlist. PRicemz Sagat je v SFIV naprostej toptier.
    Navic jo, sagat se tak dycky hral, couv, couv, chain o trech hitech a shoryuken kterej se u neho jmenuje jinak. Naopak se mi libi Ryuv fighting-style v sfiv, jeden korejec ho navic hraje hodne pitbullove, to se mi libi. Trebas Ken byl ve vsech dilech pod Ryuem, akorat v 3s ho predcil kvuli skvelymu superartu, ted je zase lepsi Ryu. Stejne, hrat online s nekym jinym nez s nemcem/cechem je bezvyznamny.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Proti mně pořád hrajou samí Kenové, takže už na online peču :(.
    ARAGOD
    ARAGOD --- ---
    DAVESADE: Myslim, ze lowtier a toptier znamena "silu" popripade "kvalitu" postavy ve smyslu, kdo je silnejsi a za koho je lepsi hrat.
    ARAGOD
    ARAGOD --- ---
    DAVESADE: Kdyz si online vezmu nektereho z tebou uvedenych charakteru tak maji lide tendenci me posilat doprdele. Na svou obranu musim rict, ze jine zatim neberu, protoze tohle je jedina particka kterou mam tak nejak zvladnutou skrze ovladani.

    Jinak zda se mi to, nebo Sagat akorat spamuje firebally a kdyz se clovek snazi priblizit tak Tiger uppercut do xichtu a nazdar...
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Jakože Sagat neumí dolní útoky? To snad umí, ne?
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    DAVESADE: No v SFIV mě zamrzelo že je Claw lowtier. Naštěstí to zachránil Ryu. A pro homosexuály Sagat, ten snad toptier nepřestane bejt nikdy.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Já hraju jen za pár postav, tj. Sakura, Ken, Ryu... a ti moc ultra silný nemaj na můj vkus.
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    DAVESADE: No v capcom bojovkách je hlavně vidět že autoři přemýšlí a že infinite comba musej mít starter třeba na high, takže se stačí skrčit a opponent může napsat "gg". Akorát teda v sfiv se mi moc nelíbí ten ultra, mám hold radši když tyhle ultramegahypermasterblasterútoky který namačká úplně každej nedávaly tolik. Když už tak aspoň s nějakým přidaným chainem.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    No jo, já jsem to hrál za Pai Chan a za Sarah a ultimate combo AAABB a čau prostě. Ani jsem se nemusel nějak moc blokovat ;).
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    Button mashing je jasnou taktikou začátečníka ve všech 3d bojovkách /sfiv je 3d jen graficky/. I v tom tekkenu stačí dát hwoaranga a infinite gg no re.
    Hůř na tom je ggx2 kde je to button mashing relativně i u pros, akorát že ti vědí o co se snaží, ale když to vidíš, tak jsi docela wtf.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Jinak jsem hrál VF5 a je to docela dobrý, i když teda button mashing je jasnou taktikou začátečníka ;).
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    JEBAK: No tak focus to řeší možná v jednotlivých úderech, ale v případě nějakého komba už přestane fungovat. Je to náplast, ale slabá podle mne. Taky postavy některé bych uvítal nazpět...

    No furt je tady Tekken ještě ;).
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    N0NECZ: PC verze je ze všech verzí podle všeho nejpovedenější a myslím si že se aji nějak řešilo jestli by nebylo nejlepší hrát větší turnaje na pc.


    DAVESADE: Kvůli parrymu byl šílenej flame, řeší to naštěstí focus /když se podíváš na hry nějakejch pro tak je aji vidět že ty hadokeny kakodeny tím blokujou použitelnějc jak v 3s parrym/, ale jinak fajn.

    SFIV je imo dost fajn, sice mám furt radši ggx2, ať už kvůli rychlosti nebo kvůli tuně možností, ale z nových bojovek je rozhodně nejlepší. (Jako kdyby ostatní za něco stály ... SC ve kterým můžete vyhodit opponenta z ringu a vyhrát tím ... DOA ve kterým vás může přejet náklaďák ... wat)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    N0NECZ: SF4 je de facto pokračování SF2. Je tam pár novejch věcí (focus attack se mi líbí moc), ale třeba z trojky nepřevzali blok ve vzduchu a parry systém, což je podle mne chyba. Ale zase to má perfektní prezentaci, extrémně vyváženou konzistenci, přesto, že nové postavy nejsou úplně košer (ale dá se). Jsem se hrou velice spokojený, prokládám to 3rdStrike na DC a nemám co řešit (vyjma arcade sticku).
    ARAGOD
    ARAGOD --- ---
    N0NECZ: No ten bojovy system je v jadru porad stejny, nove pridana vec jsou focus attacky, coz je abilita davajici jeden blok a chargujes pritom silny utok. Jinak klasika. Co se tyce prezentace a grafiky, tak za me 10/10, perfektne mi to sedlo. Ale to je clovek od cloveka. Obecne SF4 dostal hodnoceni od novinaru v prumeru 93% ze 100 dle gamerankings, u metacritics to bude dost podobne. Takze pokud chces opravdu kvalitni bojovku, tezko sahnout vedle. Navic na PC ti nic podobneho asi nevyjde, nevim jak je na tom Tekken a Soul Calibur, ale i tak SF4 ma lepsi odezvu od odborne kritiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam