• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAILAJEZEŘÍ-ZÁMEK SNŮ A SPLĚNÝCH PŘÁNÍ
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Trochu vám vpadnu do debaty...
    pojedu na Jezeří z Prahy svým zeleným space shuttlem... mám tam (zatím) prostor pro dva rozumně velké humanoidní tvory z bagáží, popř. tři malé bez bagáže - nebo nějakou vhodnou kombinaci.
    Čas odjezdu samozřejmě ještě nevím.. ale čekám že si to s případnou posádkou nějak vyjasním.
    MIHAI
    MIHAI --- ---
    MERLE: Chápu že ti jde o pricip, ale pokus se to brát takhle:

    Na Jezeří jezdil jakýsi soubor Štěk a ten dělal zahájení a ukončení sezóny jak to známe dodnes. Jak už to bývá, lidi z původního souboru postupně odcházeli, ale akce přetrvávala. Dnes jsou akce na Jezeříprovozovány sice vesměs jinými lidmi, ale to není důvod aby se z gruntu překopávala tradice. A to že si toho zatím nikdo nevšimnul je prostě jenom důkazem toho jak zbytečné a malicherné je něco takového řešit. Zainteresovaní lidé se o tom nedozvěděli protože se prostě a jednoduše nezajímali.

    Má se snad organizace přejmenovávat když se v ní vystřídají lidé? Chápu tě, že je to pro tebe nové a zvláštní, ale ber to tak že i když jsi o tom dodnes nevěděl tak jsi byl vždycky Štěk bez ohledu na to, že tato organizace existuje jen příležitostně dvakrát do roka.

    Vydírací informaci jsem nějak nepostřehnul (asi jsem mizerný čtenář mezi řádky), ale ať se ti (a i komukoliv jinému) to líbí nebo ne tak jsi v minulosti účinkoval pod hlavičkou Štěku a nevadilo ti to. Jestli ti to bude vadit letos, neumím ti poradit (leda masivní letákovou kampaň a tiskové prohlášení že nemáš nis společného se Štěkem:)

    Tahle celá diskuse je o hovně a další rozmazávání už to fakt nevylepší.
    MERLE
    MERLE --- ---
    rhian, mihai - asi jste trochu minuli point. nešlo tu o samotný zařazení pod štěk, ale že se o tom zainteresovaní lidi dozvěděli až z nějakýho letáku aniž by věděli o co jde - což mě rozhodně nepřijde v pořádku. a co hůř, následný vysvětlení (vysvětlení padlo jen ke štěku, nikoliv k důvodům, proč tahle informace nikde nezazněla předem) doprovázela docela vydírací infromace - buďto budete pod štěkem, nebo nebudete hrát vůbec.

    možná jsem jedinej mimo ty zůčastněný, komu to nepřijde v pořádku, ale tím spíš mám potřebu se jich zastat.
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    Koukám, že můj příspěvek bud nyx nezvlád nebo nevím co, tak ještě jednou.
    Jezeří je akce na kteoru jezdím kvůli kamarádům a kvůli nějaké snaze pomoci, rozhodně to není akce na kterou bych jel protože mne huaronsky baví, dostával za ni penize,uznani nebo pro úsměv milé paní kastelanky. Když jsem koukal na ten plakát tak první mylšlenka, co mne napadla byla ta, že se Snem kryjem ještě s nějakým souborem a tak jsem napsal Ivetce.
    Zjisteni ze najednou patrim k nejakemu souboru o kterem jsem fakt neslysel, mne dost zarazilo a myslim si ze opravnene nastvalo. Je to asi ve skutecnosti jedno na jezeri dojedu tak jako tak, ale kdyby mi o tom nekdo byval rekl predem asi by se mne to vubec nedotklo a jeste bych pokyval hlavou ze ma smysl tam jet pod nejakym nazvem. Ale prijde mi ze jsme se ozvali a hned jsme za kripli, co si vubec dovolej otevrit papulu, na to ze tam fakt jezdime za vlastni penize a davame do toho vlastni cas je to pristup trochu na nic, ále tak co, hlavne ze je na pivo :)
    MIHAI
    MIHAI --- ---
    RHIAN: Tak on se nad tím nikdo nepozastavoval hlavně proto, že málokdo věděl že nás berou jink než jako Railinu bandu;)
    Ale každému kdo to dělá pro zámek na pro svoje ego může být srdečně ukradeno jak nás pojmenovávají (co růží zvou zváno jinak...). A jestli s tím máte někdo problém, založte si jakoukoliv skupinu, jeďte pod jejím jménem na Jezeří a uvidíte, že se na plakátu ocitnete. Fakt zní líp "Jezeřský divadelní spolek Štěk" než "Raila a její banda" (případně "Uskupení všelijakých lidí ze všech možných koutů, Brno nevyjímaje").
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    RAILA: Raili, teda co se mě týče, jsi to objasnila dostatečně. Štěk je to, co pomáhá Jezeří a dosud se nad tím nikdo nepozastavoval, protože to fakt nikoho ani v nejmenším nijak neomezuje (kdybych měla smajlíka, co nevěřícně kroutí hlavou..). Nedej se ;-) - jsme s Tebou a Štěk žije ;-)
    RAILA
    RAILA --- ---
    ELVOTHIEN: Pracuju na tom:)

    SHOTJON: Hergot, elf a barbar bez trolla?škoda...:)tak budeme držet palce na ty kredity:)
    MORGANA_ANAZUZ: Jsem v praze kazdé podnělí a pátek, čas mám v pondělí do půl čtvrté, v pátek tak do dvou. Nebo se za mnou můžeš stavit v pátek v ddm krynická, budu tam od jedné do šesti, příští pátek až do půl osmé. A já se nápodobně cítím po vašich reakcích, protože být Štěk vždycky znamenalo pomáhat Jezeří a my jsme na to vždycky byli sakra hrdí.
    MORGANA_ANAZUZ
    MORGANA_ANAZUZ --- ---
    RAILA: Mě tvá reakce poněkud rozladila. Momentálně nejsem schopná napsat jediný odstavec, který by nebyl sarkastický, nebo jízlivý. Myslím, že by bylo nejlepší osobní setkání, třeba někdy příští týden.
    SHOTJON
    SHOTJON --- ---
    Tak si představte lidové zlatí, že jsem si teď kmontroloval datum jednoho z kursů, který je pro mě součástí školy a musím na něj. Smaozřejmě že je to 12-16. května, že ano jak jinak. Bohužel to odvolat nemoho, je to jediný tenhle kurz a já ty kredityp otřebuju, takže bohužel. Tak si to užijte i za mě.
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    Tyjo, už je plakátek? Kde? Kde, kde? Chci ho vidět a rozeslat!!!!!
    RAILA
    RAILA --- ---
    MERLE: Každý, kdo mě zná, ti poví, že já žádnou political corectness nemám, leda bych se opravdu moc snažila. Takže v pořádku. Já spíš o ocením co na srdci, to na jazyku, i když některé věci a myšlenky druhých jdou naprosto mimo mě. Jako třeba ted. Jako fakt nechápu, jak jste si to představovali. Jako že za každým najednou po osmi letech přijdu a budu se ho jmenovitě ptát, jeslti mu nevadí, že bude hrát pod hlavičkou Štěku? To asi žertujete že? Neber si to osobně, já jsem ted jenom na.....ná do bezvědomí, to přejde, pak se uklidním, řeknu si něco ve stylu, dobře, já je chápu, vždyt oni ke starému Štěku těžko můžou mít nějaký vztah a teprve ted si všimli, že pod jeho hlavičkou už několik let pomáhají..asi je to pro ně závažné, respektuj to...to si řeknu a bude to dobrý.
    Pokud k tomutu tématu ještě budete něco mít, tak v poště prosím.

    Jinak přišli jsme o autorské čtení, jedou do Ostravy na divadelní festival:))Tím vynecháme jednu místnost, uděláme jednu dvě komnaty s posezením s hudbou a já možná ještě něco s Mihaiem vymyslím.
    RAILA
    RAILA --- ---
    KADOUS: 15.5. 2010 budeš i ty Štěk:)
    RAILA
    RAILA --- ---
    FRAEL:
    SELLIGAN:
    MERLE: Tak jinak! Pod touhle hlavičkou jezdíte už tak dlouho, že ten kredit byl vždy váš. Z původní štěku zůstala jen hlavička jména a já. Já jsem ho zachovala, aby dál byl symbolem toho původní, tedy sdružení lidí, kteří rádi hrají(si) a ještě k tomu dodala pár přídomků, aby bylo jasné, že se jedná vždy o tu konkrétní bandu, která tam zrovna hraje v ten daný den na té dané akci.
    A baletka má hlavičku. Kamila Volrábová je členkou Rockbaletu a má co prezentovat. Jak za něj tak za sebe.
    Berenika plus jedna taky reprezentují to, za koho zpívají(hned jak si zjistím jejich jméno, bude uvedeno)
    Nezlobte se na mě, ale vy žádnou hlavičku nemáte. Tak jak asi vás mám prezentovat? A jakou slušnost a principy? Pravidla ježdění na Jezeří znáte. Kdo chce pomoct, jede a pomůže. Nevím, proč by se lidi měli nasírat, protože jsou prezentování jako Štěk. Zcela upřímně. Já jsem Štěk. A za tu dobu, co to dělám, se kolem mě vystřídala fakt obrovská řádka lidí. A právě protože tam pořád jezdí různá banda a protože málokdo vydrží nebo má čas jezdit pokaždý, je Dvorní Jezeřský divadelní spolek Štěk ideální řešení a je výrazem pro vše, co je k hraní na Jezeří třeba.
    Zapomeňte na vděčnost, zapomeňte na poplácání po rameni. To vám dám tak leda já nebo to, že ty lidi budou ze zámku odcházet spokojený a usměvaví. Jste a budete anonymní, tak jako já, tak jako Míra s Petrou, průvodci, které si kupříkladu, vy ikdyž už tam jezdíte nějaký pátek, stále nepamatujete, nebo aspon většina z vás. Tak to prostě je. Tečka.
    A Fraeli, nauč se číst. Štěk se rozpadl, zůstalo to jméno. budeš hrát sám na sebe a pro zámek. Nic víc, nic míň. TAk jako všichni.
    Makáte a vyrábíte se s kostýmama, protože chcete a protože cítíte, že je to dobrá věc a zámku pomůžu. U toho zůstaňte. Všechno ostatní je podružné.
    Popravdě vy jste ted pěkně nakrkli mě tímhle absurdně debilní tyjátrem o jménu. Vaše principy jsou mimo mě. Zvláště, ptáte-li se ted, když ta hlavička je na plakátech už asi šest let. Návštěvníci si na ten název zvykli. Ten název byl, je a bude. Bude to pojmenování pro soubor lidí, kteří chtějí zámku pomoct a kteří si rádi hrají. A bude to pojmenování pro ty, kteří tam budou právě v tu chvíli hrát. Tak to bylo, je a bude. Aspon do doby, dokud to budu dělat já, protože myšlenka Štěku a jeho název žije a padá se mou osobou. Pokud se vám takhle banalita nelíbí, je mi líto, ale já vám to nepomohu vyřešit. To budete muset sami v sobě.
    Teď je otázka, co je pro vás v tuhle chvíli důležitější. To, jak budete pojmenování, nebo co budete prezentovat pro zámek.
    MERLE
    MERLE --- ---
    raila: asi bych to měl doplnit - mohla by se zdát, že jde o nepodstatnou blbost, a fakticky určitě jde - ale i samotnej princip je důležitej - minimálně v myslích lidí.

    chápu, že toho máš hodně, ale tím že si nasereš lidi, kteří ti do jezeří dávají nejvíc si rozhodně nepomůžeš - spíš naopak.

    ne že bych byl ten pravej co má koho poučovat o diplomacii, jen už sem to nevydržel, a chtěl to prostě říct na rovinu - snad se to tím ukončí.
    MERLE
    MERLE --- ---
    raila: brát něčí vystupování pod cizí hlavičkou jako samozřejmost (ani to nedat vědět), to je něco co se rozhodně nedělá. to je jako kdyby ti někdo jednou věnoval dárek, a ty sis příští rok automaticky sama vzala další.
    KADOUS
    KADOUS --- ---
    A já jsem taky Štěk? To bude spíš: Štěk uvádí šest lidí j.h., ne?
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    RAILA: Takže jinými slovy budeme hrát na jméno jiných lidí, kteří za to dostanou (nebo nedostanou když budem špatní) kredit místo nás. No že bych z toho byl happy a sluníčkovej to říct nemůžu.
    RAILA
    RAILA --- ---
    SELLIGAN: Divadelní spolek Štěk vznikl kdysi dávno jako sdružení nadšených amatérských divadelníků v Mostě. Hráli jsme spolu dva roky a pak se spolek v podstatě rozpadl. Ale protože na Jezeří, kde jsme vlastně premiérovali a kde jsme zkoušeli a dávali se dohromady, jsme se potkávali dál a hráli na zahájení malé scénky v zámku, rozhodla jsem se jako jedna ze dvou zakládajících členek, že Štěk bude žít dál a stane se shrnujícím názvem pro lidi, kteří v zámku dvakrát ročně hrají. Tak se přerodil Štěk v Dvorní jezeřský divadelní spolek Štěk a lidi si na to na plakátech zvykli. Rozhodně to zní líp než "banda railiných kamarádů z celé republiky".:)) Tak proto Štěk.
    RAILA
    RAILA --- ---
    MORGAIN: Já jsem pro:)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Tak již mám veškeré materiály pro larp Sen noci svatojánské a pokud to dobře půjde, tak v době Jezeří bude připravený k hraní.
    Najde se na Jezeří v sobotu večer 20 zájemců, kteří by si jej chtěli zahrát a udělat tím se mnou betatest jeho české verze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam