• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Pozdrav od Tlustce/Ziloga z Cyberspace:

Od: ZILOG (31.07.12 21:58:07) --- @, Reply
    Doporucuji si ten koncert malosti precist: [ Oranzova nocni mura ??? ]
    Nepochybuji, ze casem bude toto auditko ucineno neverejnym, ale o to mene se budu muset rozcilovat nad tim, jake stado pokakanych pokrytcu to na tom Nyxu vegetuje...

ZILOG Od: ZILOG (31.07.12 21:51:22) --- @, Reply
    previte, zdalipak tvi pripokakani soukmentovci v oranzove nocni mure vedi, ze jde o verejne, googlem indexovane auditko?
    a ze cist tam stesky na mozne ohrozeni anonymity od bulvarniho pisalka novackeho portalu, ktery na nyxu taha informace z kdekoho, jen aby mu nevyschlo pero, nebo od samozvaneho admina (rozumej - cenzora, nikoli technickeho spravce) aframa, co si hlida pokojnou atmosferu hospody, ale neopomene mit v 9 z 10 prispevku nejaky sexualni dotaz nebo perverzni osobni anketu, neb mu vyschlo taktez pero?

Je mi to ustrasene kvileni k smichu. kdybych zitra takovemu femurovi napsal kridou na dvere velke "T" jako Tlustec, nevim, zda by se pokakal jeste predtim, nez pujde na policii, nebo az potom... trapnost nade vse.
    DIVER
    DIVER --- ---
    LONESTAR: vsechno popru! :))
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    TOM: Vono to zní jako za totality, a není to tím že by byla totalita dneska, ale jakejkoliv systém co musí po lidech něco chtít sahá primárně k represím v práci s následným potenciálem ekonomické likvidace.

Ačkoliv patřím spíš k těm co nic tajit nemusí /ani tak ani tak/ a tak netají, davida a divera NAPROSTO chápu a dokážu si to přesně taky reálně představit.
    Já jako budoucí "snad absolovent" filozofické fakulty co půjde "snad",) makat k otci to neřeším, ale když si představím někoho koho na rozdíl ode mně opec spacy, meetingy a dreskódy neknockoutujou natolik, aby to někde pořádně kariérně nezkusil, tak sem se z odpůrce banu tlustecovi po tomhle překlopil jasně na stranu příznivců, dobře to výše zmínění napsali.
    IF_
    IF_ --- ---
    LONESTAR: OLOL:D
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    DIVER: myslíš tu jak se culíš v konopným poli? tu mám dobře uloženou, Jasánek :D)))
    DIVER
    DIVER --- ---
    TOM: tak se za ty vlasy jeste jednou poradne zatahej. co se na tom, proboha, neda pochopit? prave tlustec byl duvodem, proc jsem pred nedavnem smazal nektery svoje fotky z nyxu. aniz bych tusil, ze neco takovyho opravdu dela, presne to byl u me typ idiota, ktery by mi mohl kurevsky zavarit. drobnej unik - velkej pruser - vyhazov - problemy - hypoteka - barak na krku. to je u me naprosto realnej scenar a o zadnou totalitu pritom nejde.

podotykam, ze jsem taky mlady bezdetny idealista.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    TOM: Jaký nepohodlí? To snad nemůžeš myslet vážně.

Nevím jestli si uvědomuješ, jak je v současné době jednoduché mít obrovské problémy v zaměstnání kvůli nekorektním názorům, nevhodným kamarádům, minulosti, nevhodným koníčkům atd. Proto taky existuje veřejný projev, a soukromý projev. A proto taky spousta lidí nemá třeba Facebook atd. Tento server je kvůli technické anonymitě právě takovým polosoukromým prostorem. Na nyx nechodí jenom lidi jako například Ekim, co můžou říct kdekoliv a cokoliv, aniž by je to nějak ovlivnilo v profesním životě. Sem chodí i lidi co si prostě některé věci normálně říct nemohou dovolit. Nyx jako komunikační platforma bez takového omezení má svoje kouzlo. Pokud se tady bude prohánět pár Tlustců, tito lidé sem prostě z pudu sebezáchovy přestanou chodit a přispívat. Ten ban chrání tyto uživatele před útokem kterému se nemohou bránit a který může být pro ně likvidační. A v důsledku i pro jejich děti.

Tlustec je prostě nebezpečnej, a před nebezpečím můžeš buď utéct, nebo ho zničit. Díky banu Tlustce nemusí část uživatelů utíkat.

Pokud tento pro mě zásadní a naprosto jasný fakt nechápeš, nebo odmítáš pochopit, nemáme se už o čem bavit, a tvoje další prohlášení nebudu považovat za diskuzi, ale za tzv. trolling. A budu na něj odpovídajícím způsobem reagovat. Tj. vulgaritou, nebo ignorací, podle nálady :)
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    PS: Je mi úplně jedno, že jedná ze svého pohledu spravedlivě, škodí a ohrožuje všechny ostatní. Ze svého pohledu spravedlivě jednalo i to hovado co postřílelo 100 dětí na ostrově.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    TOM: "My" myslím všechny uživatele nyxu, kteří nedělají to co Tlustec. Kteří zachovávají jistou "štábní kulturu", kteří si sem přišli počíst, pokecat, pohádat se, seznámit se, předvést internetové penisy, ztrapnit se...ale bez pátrání po skutečných identitách ostatních uživatelů, pokud si to oni nepřejí, tím spíše za účelem jim uškodit. Prostě všechny. To znamená i Tebe.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    Tady nejde o absolutní anonymitu, ale o anonymitu relativní.

Ano, představa že je člověk na internetu anonymní je mylná, ale stejně tak je mylná představa že můžu mít milenku a scházet se s ní 3x týdně bez nebezpečí odhalení. Ovšem pokud budu dodržovat pár zásad, jako netroubit o tom do světa při každé příležitosti, vystavovat společné fotografie v kanceláři a tak dále, nebezpečí odhalení manželkou případně širší veřejností je relativně nízké. Lidé se mi v soukromí nehrabou, respektují ho a aktivně se ho nesnaží narušit. Je to kulturní. Dokud nepřijde detektivní agentura na mě najatá, a mojí činnost nezdokumentuje. Tato mě potom může vydírat, informovat manželku nebo to dát do novin. Činnost jasně nepřátelská a v rozporu s mými zájmy.

Stejně je to s internetovou anonymitou. Rozhodně tady nemáme anonymitu aboslutní, ale můžeme se tady se spoustou lidí bavit o spoustě věcí, aniž by to co říkáme mohlo být použito proti nám v reálném světě. Je tu určitá kultura, ostatní ID se aktivně nesnaží mojí "anonymitu" narušit. A tady přichází Tlustec, zmrd. Koná jako detektivní agentura, shromažďuje o nás soukromé informace které veřejně šíří a používá proti nám.

Tj. dává si práci s činností která je jasně nepřátelská a v rozporu s našimi zájmy. Nekulturní.

Díky bohu jsou tady administrátoři, kteří tuto činnost považují za neetickou, hodnou opovržení a mají moc jí zarazit. Udržují tady jistou kulturní úroveň. Tímto jim tleskám a děkuju.
    BONGI
    BONGI --- ---
    TOM:
    SARF: Ja verim tomu, ze pri prohledavani nyxu a vubec netu clovek muze najit spoustu soukromych informaci. Jenomze jejich sbirani a pouzivani v diskuzi ad hominem s cilem dotycneho diskvalifikovat povazuji minimalne za neslusne a nefer. Jde to sice v linii Tlustcova systemu rozhodit, vyprovokovat a rozcilit oponenta s cilem ho diskuzne rozhodit, ale nic to nemeni na tom, ze je to uplne mimo netiquette a nejen na tomto diskuznim serveru a v pravidlech za to ban jasne hrozi.
    Poukazovat na to, ze jini to delaji take, nic na teto situaci nemeni. I v normalnim zivote se takoveto zpusoby pouzivaji spis jako vydiraci ci natlakove metody - tedy rozhodne ne slusne. A zrovna na slusnost mezi lidma se tu Tlustec casto odvolaval.
    Mluvim z pozice toho, na ktereho Tlustec nic podobneho nevytahl, asi proto, ze jeho metody uz dlouho znam a rozhodit se nenecham. Ale nejsme vsichni stejni a nepouzivat tyto metody by mel byt standard, nikoli byt proti nim obrnen.

Ale souhlasim s tim, ze bez jeho (ikdyz obcas dementniho postoje) to auditko umira. Ma ovsem vegetovat jen za techto podminek?
    SARF
    SARF --- ---
    IF_: a nemáš? :--)
    IF_
    IF_ --- ---
    TOM: podle me ne ale podle Sarfa ano, zverejnovani mych osobnich udaju zde mi podle nej vadi protoze jsem zena a nam v tomto ohkedu tedy nizsi prah bbolesti:))
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    SARF: Ehm, to jsme si asi moc neporozumněli, já tady pár lidí znám, ale jaksi bych radši, kdyby to, že mě tu někdo pozná osobně byla třeba moje osobní volba (rozhodnu se s někým sejít apod.), nebo to nebude souviset s nyxem (známe se odjinud apod.), a ne že kdokoli o mě cokolo najde kouknutím do infa, nějakýho klubu apod., natož že nějakej šílenec začne hledat něco na netu a chlubit se, co vyštrachal, proboha.
    SARF
    SARF --- ---
    FEMUR: já vůbec nepopírám to, že byl Tlustec otravnej. Ale pokud nějaký informace vyštrachal, tak předpokládám, že o ně tím banem nepřišel. A pokud by chtěl jen slídit, sbírat info a nic neříkat, tak klidně může fungovat na nyxu doaleluja, takže z tohohle hlediska ban taky nic nevyřešil.

HWLLFFRDD: budiž tvoje volba. Mně bylo potěšením kvantum lidí, co jsem tu potkal, poznat osobně, ale každej to má jinak. Takže jestli nikoho z nyxu neznáš osobně, nikdo nezná tebe a nikdo z lidí který tě znaj v reálu nemá tušení, že funguješ na nyxu, pak to určitá anonymita je. Ale vzhledem k Tlustcovi asi taky jen zdánlivá.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    SARF: Pokud jde o tu "deanonymizaci" - tady je fakt někdo opravdu anonymní? Nebo si to myslí? Je snad někdo tady na netu první tejden, aby moh mít takovej pocit? Absurdní.

Cuže? Tobě připadá absurdní, že někdo chce bejt anonymní na diskusním serveru, kde lidi vystupujou pod nickem s ikonkou 40×50 pixelů? Já to třeba tak mám, a podstatnej důvod proč nemám účet na facebooku je právě tohle. Kdybych tu nechtěl bejt anonymní, můžu vkládat svoje fotky do klubů k tomu určených, můžu si dát do infa skutečnej kontakt a co já vim, třeba CV.
    Sice se nemám za co stydět, ale to, že Tlustec štrachal na netu nějaký informace o mě, a pak se chlubil do pošty i sem s tim co objevil, vyvolává dost nepříjemný pocity, ačkoli to nemá a nemůže mít žádnej reálnej nebo škodlivej dopad na můj život. Ten člověk ví, že si to lidi nepřejou a přesto to dělá právě protože ví, že jim to je nepříjemný.
    IF_
    IF_ --- ---
    FEMUR: Nápodobně, ale já jsme ženská takže tobě to vadí a já mám práh bolestivosti níže :D
    IF_
    IF_ --- ---
    SARF: Jasne, zensky jsou hysterky, chlapům to tu vůbec nevadilo, cajk, už se nemáme o čem bavit:)
    SARF
    SARF --- ---
    IF_: moje osobní údaje leží na nyxu všude možně, včetně fotek nebo čísla na mobil. Nechovám se tak, abych se za svojí virtulní identitu musel v reálu stydět, a koneckonců s hromadou lidí se znám osobně. Nevím, jestli po tom Tlustec u mě taky pátral, a je mi to jedno.

Debilní narážky na civilní identitu měl Tlustec u řady lidí, a nepropadli panice. Ale mužský mají asi ten práh bolesti trochu výš, což je na DS potřeba.
    IF_
    IF_ --- ---
    SARF: Říká ten na kterého nevytahoval osobní údaje. Nemyslim si, že sjem anonymní, ale pokud tu neustále rozebírá mojí práci nebo mého psa, je to imho za hranou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam