• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    Vysledek voleb se mi zda pri nejmensim na bliti. Je to jen muj osobni nazor a rad bych tu videl i Vase nazory. Co rikate na to ze Paroubkova banda vyhrala tak drtivym vysledkem ? Jak se tvarite na to ze RATH bude hejtmanem stredoceskeho kraje ? A jeste pohled do budoucna myslite ze za dva roky obhaji Bem primatora HL.M. ? Dik za vase prispevky
    rozbalit záhlaví
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    IF_: No, coby:).

Pokud zruší II. pilíř, tak nedojde k výpadku příjmů v rozmezí cca 10-30 mld Kč / rok.

Navýšení minimální mzdy se státu týká jen zprostředkovaně. Teoreticky se může trochu hnout nezaměstnanost směrem vzhůru, ale maximálně o desetiny procenta, tj.výdaje na podporu v nz. můžou šplhnout leda o desítky až stovky mio.

Hmm, tohle bude psina. Teď se mi to nechce počítat, ale budou to jednotky mld. To se z progresivní daně v podobě, jakou Sobotka navrhuje už roky v psp, utáhnout dá.

Zachování pnb je populismus, protože ho nikdo neruší. Jsou to dvě sociální dávky na bydlení - příspěvek na b. a doplatek na b. Tyto dvě se budou slučovat, přičemž výdaje zůstanou plus mínus stejné. Podpora sociálního bydlení je nicneříkající žblebt, takže bůhvíco to může stát.

Zrušení karet znamená tak 200 mega pro rozpočet, protože tu distribuci dávek někdo bude muset dělat a pošta to na rozdíl od spořky bez nároku na rozpočet dělat nebude.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IF_: "...já dostávám jednou ročně seznam těch umělců který dostávaj nad těch sto tisíc korun...no tak řekněme pani Zagorová, je to milá holka, všechno, no ale ona už 3 roky po sobě bere šest set tisíc každý rok!..A další...ne šest set, ale milion, dva miliony berou, Jandově a jiní..."
    IF_
    IF_ --- ---
    TEKKIT: Te´d to sem píšu, imho napálenim progresivní daně tohle dočasně utáhnou, ale nevim na jak dlouho, kor valorizace důchodů bude asi brzo hodně velký problém, co na to Josef_K?

ještě leda že by něco vymyslel soudruh Filip s Dolejšem...

TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SLUPKA: zdaněním boháčů přece!!!
    SLUPKA
    SLUPKA --- ---
    IF_: to je hezký populismus :)) ještě by taky měli říct, kde na to vezmou peníze :))
    IF_
    IF_ --- ---
    To se teda Tlustec moc nevycajchovali, nevidim žádný snižování DPH ani zvyšování důchodů:))

5 priorit ČSSD pro revizi sociální politiky Nečasovy vlády:

zrušení 2. pilíře důchodové reformy
    navýšení minimální mzdy
    růst starobních důchodů o plnou výši inflace
    podpora sociálního bydlení, zachování příspěvku na bydlení
    zrušení projektu Skarta
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    _BENNY: no tak ten jsem samozřejmě neviděl takhle pěkně na dálku, anžto byla tma.

ale neprofesionální mazec to byl taky

O vypálenym autě nevim, vim jen o autě kde vytloukli okýnko, dovnitř hodili granát se slzákem a smáli se hystericky řvoucí buchtě která odtamtud chtěla zachránit psa (tu samozřejmě drželi na zemi a nepustili jí tam a auto taky neotevřeli. Jestli tam ten pes fakt byl tak ho ti zmrdi takhle utejrali). Do dneška se cítím trochu morálně méněcenný že jsem jednomu z těch klečících chechtajících se zmrdů neposlal pod plexisklo kopačku na bradu a nešel si to morálně odpykat. Ale co, zmrd by z toho měl akorát mnou placenou dovolenou ... a u mně v práci (jakási advokátní kancelář střední velikosti) by se na mně asi taky koukali dost divně :-)

Prostě zvěř zběř :-ú

A pak se někdo divil že mladí nevolili levici a jak že strašně surovej byl klip "přemluv bábu". Přitom to byla jasná reakce na tohle svinstvo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KEMAL: tos asi nevidel ten nocni zatah, kde meli policajti zakryta identifikacni cisla a vypalovali lidem auta ;)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    SARF: no hele, já když jsem na ten zásah koukal tak jsem se pomalu divil že se ti policajti nepomlátili sami. Takhle neprofesionální šaškárnu jsem neviděl ani ve fotbalový řepa-lize. Formace absolutně žádná, každej vocas si tam dělal co chtěl, velení s těmi útvary zjevně vůbec nekomunikovalo, takže jeden útvar neviděl co bude dělat útvar druhej ... děs běs. Jan Žižka s 29 chlapama a 3 ženskejma jak u Vítkova by je zlikvidoval okamžitě a ani by k tomu nepotřeboval vozy.

Ty policajty jsem celkem litoval, pár jich tam dostalo přes držku fakt zle. Ne že by si to teda nezasloužili :-)

Takže zbavení Husáka výkonné funkce a jeho uklizení na funkci kancelářsko-politickou možná pár policajtů zachránilo, potud dobře :-)
    SARF
    SARF --- ---
    KEMAL: bohužel ovšem povýšení velitele zásahu, veřejně usvědčenýho lháře Husáka, na post policejního prezidenta, nebyla pohádka, ale realita.
    BONGI
    BONGI --- ---
    A takovy Kouda, znamy pozdvihovac kultury na severu : " „Prostě jsem pro prolomení limitů, aby se ta kultura tady trošičku zvedla.“ umi najit skryte poklady i v evropskych dotacich....
    BONGI
    BONGI --- ---
    KEMAL: aneb klid na praci nam deti z ulice rusit nebudou!
    BONGI
    BONGI --- ---
    OMNIMOR: A nechces dat tu o vlcku/Vlckovi a pytliku s milionem?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    OMNIMOR: třeba tahle mi příjde celkem výživná :-)

Jestliže na mne redaktor LN pan Kubita útočí s obžalobou za údajný masakr policejních těžkooděnců proti tančícím a zpívajícím dětem, pak nemohu než pochybovat o jeho dobré vůli k objektivnímu hodnocení situace. S tvrdým jádrem inspirátorů technoparty jsou trpké zkušenosti v celé Evropě. Žádné tančící děti to nejsou. Věci je nutno nazývat pravým jménem, tím spíše, že jsou mezinárodně, a také u nás, jak politologicky a sociologicky, tak policejně a zpravodajsky dokonale dokumentovány. Toto jádro tvoří nebezpečně posedlí lidé s anarchistickými sklony, přitom mezinárodně propojení. Provokují masivní, alkoholem a drogami přiživované silácké demonstrace proti pokojné společnosti (i když ty jsou spojené například i s emocemi vyznavačů tvrdého rocku). Logice těchto násilníků odpovídá i systém pořádání jejich party. Přes internet a mobilní síť se informují tak, aby se jejich zahraniční skupiny i domácí organizátoři, křižující zemi ve velkých automobilech, dozvěděli o utajovaném místě konání v okamžiku, kdy jsou schopni velice rychle vyrazit. Násilí zabaleno do romantického dobrodružství A to tak, aby se jich po hodině shromažďovaly již tisíce a žádné pořádkové síly tomu nemohly zabránit. Samozřejmě, že to vše má obal romantického dobrodružství a hudebního nadšení, na které se nachytají tisíce noviců, kteří to chtějí zkusit. Jak to potom probíhá, už přitom víme: to není hudební nadšení, ale spíše se to podobá rizikovým adrenalinovým aktivitám, které s pomocí alkoholu i drog dokáží vytvářet nebezpečné situace pro své okolí včetně dalších tisíců mladých, kteří přicházejí s nejlepší vůlí se bavit. K tomu připojme terorizování obyvatelstva hlukem, špínou a dalšími útrapami, a to v celém okruhu sousedících obcí, jimiž tyto karavany projíždějí, a o těch v přímém sousedství nemluvě. Přitom nutno také počítat s narušováním životního prostředí, i elementární hygieny, rizika šíření AIDS, žloutenky, salmonely atd. až po zamoření celých lokalit odpadky. Těchto zkušeností je v mnoha našich obcích více než dost. Cožpak všichni tito naši spoluobčané nemají právo na spánek, výchovu dětí a bezpečí? Proto ve všech západoevropských zemích policejní sbory proti těmto divokým party nekompromisně a velmi tvrdě zakročily a vytlačily je ze svých území. Ve Francii, Anglii a jinde byla přijata nekompromisní legislativa proti každé neohlášené hudební akci a stanovující přísné podmínky hlučnosti, hygieny atd., jež musí pořadatelé garantovat. Proto začaly technoparty směřovat k nám a v minulých letech byla naše policie příliš tolerantní a nedokázala jim zamezit. Po nelehkých dnech, které okolní osídlení muselo vytrpět, pak opozice vše dramatizovala proti policii a následky se řešily celý rok. Tentokrát se poprvé této divoké akci podařilo zabránit. Ovšem i za cenu veřejných i soukromých škod (jen v obci Přimda jsou odhadnuty na 600 tisíc korun), a zejména i za cenu řady zranění. Na straně policistů je zranění nejvíce - na padesát osob, přičemž agresivní útoky vyvolali přívrženci party. Policie je vytlačovala a bránila se. Nakonec ubránila jak sebe, tak celé široké okolí, a tím dala najevo, že jsme spořádaná, demokratická země, která dokáže své občany ochránit před divokými výtržnostmi. Srovnání s SNB je nemístné Taková jsou fakta a jakékoliv paralely s předlistopadovým režimem, praxí SNB, a dokonce listopadovým útokem SNB proti studentům jsou nemístné. Je to v podstatě urážka našich občanů, kteří v listopadu 89 vyšli do ulic s ušlechtilým lidským poselstvím, a každá analogie se současnou zběsilostí mladých anarchistů je naprosto nekorektní a účelová. Pořádkové akce policie nelze stále politizovat, ti lidé konají svoji služební povinnost, slouží zákonu a ochraňují veřejný pořádek v zájmu všech spoluobčanů. Proto se důrazně ohrazuji proti současné politické kampani, eskalované ODS, do níž se zapojují i různí novináři, a jak se zdá, připojuje se i pan prezident. Pomíjím přitom osobní invektivy pana Kubity parafrázující Gottwalda aneb "Jak jsem se jel učit do Pekingu, jak zakroutit demokracii krkem," atd. Premiér nemůže být alibista a musí rozhodovat jasně a včas. Zajisté, mohl jsem "být na dovolené" (konec konců od soboty na dovolené jsem) a nechat pana ministra Bublana konat s tím, že "pak uvidím", ale to rozhodně není můj styl. Jestliže ministr koná v zájmu veřejného pořádku a podle demokratických zákonů, má mít oporu v celé vládě, i jejím premiérovi. Ne, nebyla a není to příjemná situace. Žádné silácké zadostiučinění nemám, pouze trpké vědomí splněné povinnosti. Trpké proto, že současná hysterická reakce pravicové opozice, včetně některých novinářů, vzbuzuje úžas, kam až může vést odmítání politické spoluzodpovědnosti za udržování každodenní, všední demokracie a pokoje v této zemi.

Jiří Paroubek, předseda vlády
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OMNIMOR: Paroubek je pase, zbyvaji tu ale dalsi hovada
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    A ted jeste tu o zlem Paroubkovi s bradavici a uvedomelem gymnazistovi Mateji Forstvoi, kterak uvedomele sklada vejce na Facebooku.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Aha, vono je to i v tom clanku :DDD

JUDr. Haszek Mihály pozoruje různé věci
    http://haszekmihalypozorujeruzneveci.tumblr.com/
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Hasek uz ma svoji vlastni stranku "hasek looking at things" po vzoru KLDR, zcela jiste nahoda a pravicacka zakerna lest.

Nejvic me pobavilo, kdyz po zvoleni hejtmanem prisahal na jmeno sve matky, ze se jednoho z mandatu vzda, protoze to casove nelze stihat ... po roce uz to stihat slo, spolecne s dalsima x funkcema :)))))) Holt koryto neni nikdy dost siroke
    OMNIMOR
    OMNIMOR --- ---
    BUSH13: ja vim, za vse muze nyni hasek, kdyz je paroubek passe.
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    Proč voliči milují Haška | dialog.ihned.cz - Komentáře
    http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-57915210-proc-volici-miluji-haska

"Haškovi se podařilo personifikovat pitoreskní roztomilost jižní Moravy a stal se chodící vizuální identitou, kterou si může každý hrdý Moravan vylepit nad svůj pelíšek a tajně doufat, že dříve či později bude mít i on svou fotografii s hejtmanem Haškem, kterak mu ukazuje výsledky své práce.

Díky tomuto vizuálnímu zápalu voliči rádi přehlédnou drobná pochybení, ze která by si jakýkoli politik na západ od našich hranic již dávno balil kufry i s fotoalby a stěhoval se raději do zemí, o nichž nikdy před tím neslyšel. Zatímco v Evropě se snaží politici studovat na prestižních univerzitách, aby pak mohli nabyté znalosti zúročit v práci pro veřejné blaho, čeští politici se spokojí s titulem odkudkoli."
    KAKTUSX
    KAKTUSX --- ---
    Vyhráli jsme. B-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam