• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    "Pane pokrejvac, tady mate dveste tisic a neco tam dejte."

Zil jsem v omylu :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CAMOD3LKNH: možná tobě, s tvým ovčím přístupem musíš být pro něj ideálním klientem :)
    normální člověk si nechá doporučit varianty (materiálové, cenové) a z nich si jednu zvolí...
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    LONESTAR: ty mu za sve penize jeste neco davas? nu, zajimave. ale predpokladam, ze ti za tve penize da na strechu, co uzna za vhodne on, nikoli co mu doporucis.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAMOD3LKNH: To je jednoducha otazka, skodi mi napriklad nadmernym vyberem dani, konkretne treba socialni dane, cimz mi efektivne ztezuje zajisteni na stari. Skodi mi vydavanim nesmyslnych regulaci, dopravni sikanou (rychlostni pasti, nesmysly okolo povinne vybavy apod.), skodi mi neschopnosti zavest efektivni a funkcni e-government, cimz me nuti ztracet cas a nervy zbytecnou komunikaci a navstevami ruznych uradu ... toho by se naslo :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CAMOD3LKNH: no tak u toho pokrývače nebo doktora vím, za co mu své peníze dávám, a nemusím mu dávat peníze za něco, co nechci...
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ADMIX: ale podivejme - cim ti stat tak hrozne uskodil. a hlavne - stat jsou konkretni lide v jeho sluzbach, takze uskodil stat, nebo oni?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAMOD3LKNH: Rozhodnuti je vzdycky na me, co to je za system, kde akorat davas penize/svuj cas/svoje zdravi/whatever a nezajimas se, co se vlastne deje?
    A i kdyby to tak bylo, porad muzeme znacne spekulovat mezi "je nutne, aby doktor udelal" a "je nutne, aby stat udelal", protoze z meho pohledu mi doktor zatim vicemene nikdy neuskodil, zatimco stat (nas stat, ne ten utopisticky stat) na tom celkem uspesne pracuje.
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ADMIX: davas jim dobrozdani ke kazdemu rozhodnuti, nebo jen penize, a nech za ne udelai, co je nutne? tedy... jako tomu zlemu statu?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAMOD3LKNH: Pokryvac ani doktor nekonaji bez tveho souhlasu "pro tvoje dobro".
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ADMIX: ale ale. pocinaje tvym doktorem, konce tvym pokryvacem - vsichni vedi, ve svem oboru, co je pro tebe lepsi.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAMOD3LKNH: S myslenkou, ze nekdo jiny vi lepe, nez ja, co je pro me dobre, se nikdy neztotoznim, ale uznavam, ze zrovna v CR to u nemale casti populace muze byt pravda.
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ADMIX: to prvni je predstavitelnejsi, nez to druhe.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAMOD3LKNH: Kdyz se najdou lidi, co obhajujou stoprocentni dane ("vsechen prijem jde statu a pak kazdemu dle jeho potreb"), tak se najdou lidi i na druhy strane spektra, pro ktery je i minimalistickej stat moc. Divim se, ze te to prekvapuje ...
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    SARF: vidis, na finmagu popiraji i je. ale to jsou zastanci rakouske skoly.
    SARF
    SARF --- ---
    CAMOD3LKNH: nejsem anarchista, nutnost výběru daní uznávám.
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    SARF: rozvodovost stoup umerne rostouci zivotni urovni, ale take stoupa umerne socialnimu rozkladu spolecnosti. takze stoupa, a stoupat bude.
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    SARF: hle! takze bez tech osklivych dani neni celospolecenska extraplace toho osobniho profitu jaksi zarucena? :)
    SARF
    SARF --- ---
    CAMOD3LKNH: zaprvé ten graf nerozlišuje počty dětí narozených v manželství či mimo manželství, a zadruhý pokud jde o rozklad rodiny, tak bych jako relevantní ukazatel viděl spíš rozvodovost - a ta začala stoupat už v 70. a 80. letech.
    SARF
    SARF --- ---
    CAMOD3LKNH: čím víc vydělám, tím víc blaha pro rodinu, ale taky tím víc odvedu daní, tedy i tím víc blaha pro ostatní, aniž bych se těmi ostatními nějak speciálně zabýval. Jednoduchá synergie zájmů. Tedy pokud si stát ty moje daně nenechá rozkrást ...
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ADMIX: obecne ne, to jen na neoliberalnich plkarnach.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam