SARF: Nejsem komunista, nikdy jsem je nevolil, tak nechapu, co mam spolecneho s 50. lety, kdy jsem ani nezil. Ale ano, kapitalismus rad nemam, protoze je odpovedny za ta nejvetsi svinstva v dejinach lidstva - dve svetove valky, a stalinisticka 50. leta u nas ma na svedomi take - existuje jakasi kontinuita, a kdyby neviditelna ruka trhu fungovala opravdu ku prospechu vsech, asi by tehdy komuniste ty volby nevyhrali.
90. leta povazuji za hloupy reset, kdyz jsme se namisto iterace k demokracii a socialnimu statu vydali kamsi mezi k madam Thatcherove, a to jeste delsi a bahnitejsi cestou ceske zlodejiny. kdo to dnes nevidi, musi byt dobre zaslepeny.
A div se nebo ne, jsem presvedcen, ze toto ma smysl - kdykoli vypustite z pusinky ten vas neoliberalni, aktualne protezovany svetonazor, nekde zablika mozna cervena kontrolka - neni preci jen neco spatne? A o tom to je.
A ne, nebudim se nastvany, ani tak nechodim spat - jsem v podstate kontinualne spokojeny clovek. Ja osobne si na kapitalismus nemohu moc stezovat, nevybiram popelnice, jemne receno, nicmene jsou lide, co se takto zivit musi, a pritom se nicim neprovinili. A to mi jedno byt nemuze. Jsi spatny psycholog, Sarfe. Mival jsi vetsi vhled to teto show.