MANFRED: jj. pomatuju si, ze se takhle nasi stridali s prarodici, kdyz ve Chvaleticich stali na novou barevnou televizi. Akorat se obavam, ze nikdo snad nemohl uverit, ze by privezli 20 televizi, bytze tehdy ve chvaleticich byla lepe zasobena prodejna elektra, protoze soudruzi se o pracanty na elektrarne starali velmi dobre.
Dodneska si pomatuju jak vitezoslavne nasi prijeli s novou barevnou televizi Tesla Color, byla fakt velika, hrozne velika, ale nasi mi vysvetlili jako decku, ze si nemuzeme vybirat, ze byli ctvrty v poradi a ze privezli 5 televizi a z toho prvni 3 meli normalni uhlopricku a ty zbyly 2 byly takovy bolsevicky domaci kina, nasi ji sice nechteli, ale kdyz uz stali celou noc a vytahli i babinu s dedou na stridacku, nemohli odjet s prazdnou, protoze stacilo, ze chteli synovi koupit kolo favorit a ty privezli jen v poctu (oficialne, buhvi kolik toho stopil vedouci elektra pro vedouci masny, mototechny a mistni aparatciky) tri kusy, tudiz nasi ctvrti v poradi meli smulu....
uzasna doba, verim ze spouste lidi chybi.
pred vanoci jsem se chytnul s nejakou kundou u nas u reznika, kdyz vykrikovala, ze driv bylo lip. Ja mel opici a byl sem jedovatej, tak sem se zeptal jestli jako mysli driv za bolsevika, vzdyt preci nic nebylo, ani hajzlpapir, ani vlozky, ani maso, banany s pomerancema jednou rocne a vona mi na to zacla vykrikovat, ze tohle ji nikdy nebralo, ze mela praci a nemusela platit u doktora. Takze reznik to ukoncil, jako spravnej pametnik bolsevika, ze je mu uplne uprdele, kdyz se nekdo nedokaze uzivit, protoze na rezimu vlastne ani nezavisi....