• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny
    RONDO
    RONDO --- ---
    VEX: a co je starej techstep? :D
    VEX
    VEX --- ---
    INK_FLO: novodobe neuro jako takovy funkcionalismus drum and bassu
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    INK_FLO: Byl jsem nedávno taky na jedný podobný akci v Crossu a nenapsal bych to líp. Když seš trošku zkalenej nebo se potřebuješ předvádět před holkama (nebo obojí zároveň), tak je to vlastně ten nejlepší soundtrack a prostředí, jinak je to tam po půlhodině v podstatě nesnesitelný. Pak mě tam přesně bavilo koukat třeba Ridovi pod ruce, jak tam jede ze třech playerů. Každá půlminuta novej mix - kdo moc nerozumí tý technice, musí pro něj ten DJ bejt fakt bůh. ;-)

    JUMP/UP
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    FALLENGEMINI: daval z toho jenden hodne perkusivni roller na instastories a byla to bomba...dodelal to minulej tejden.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    L4MA: info je takovy, ze zatim zadny info neni)) ale je to dle katalogovyho cisla dalsi release, dle popisku uz masterovana verze, takze bych predpokladal release behem pristich 2-3 mesicu
    L4MA
    L4MA --- ---
    FALLENGEMINI: tak ja jsem starej misantrop, takze cim mensi pocet lidi, tim jsem stastnejsi. :) tohle byl ale extrem, kterej jsem dlouho nezazil.
    zvuk byl na Montyho fajn a na cross az relativne potichu. Frenkie to pak zacal prasit az do jemnejch distorzi, ale presto to nebylo nijak neprijemne nahlas.
    vic infa o novym 1985 EP prosim? :)
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    L4MA: natacelo se, pokud vim)) ad lidi - aspon se tam zas jednou dalo hybat, po dlouhy dobe jsem byl na horni stagi v crossu mezi lidma...i pres to, ze to Monty honil do cervenejch, byl zvuk fajn. ad Mr. Frenkie - on holt produkuje hlavne house (rozumej EDM), takze me ten set nijak neprekvapil (osobne teda ani neurazil) ;)

    jinak hral minimalne jeden track z novyho Alixova 1985 EP a zajimalo by me, jestli ten track, kterym koncil je z jeho vlastniho EP pro Critical nebo je producent nekdo jinej...))
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    RAVEBOY: bigup, Saša Syncro je rozhodne supr volba!
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    v pátek jsme se šli na 2 hodiny podívat do 36 underground na ten centrala free fest, tak jsem konečně zažil moderní mainstream neurofunk (mean teeth + deltaphoenix and siderox) a je to teda opravdu fascinující - příšlo mi to takový dost testosteronový a "chlapácký", svalnatí zpocení přísňáci s kýblama naraženýma hluboko do očí sází co minutu další track nelidsky přesnýma mixama, jeden míchá, druhej vedle něj skáče, případně strašně rychle boxuje do vzduchu atd...fitness sound...co se týče toho, co hráli, tak tam forma absolutně převážila obsah, zvukově vybroušené nic, chybějící podstatu nahonit co největší variabilitou stále stejného, i kdyby stihli zahrát ne 60, ale 120 tracků za hodinu, tak výsledek bude pořád stejnej :-). Nemělo to žádnej vývoj ani sinusoidu, prostě od začátku do konce tlačit na pilu, což má paradoxní efekt, protože když je něčeho neustále až moc, tak to začne po půl hodině nudit (což bylo maximum, co jsme tam na oba interperty vydrželi)...ale ty mixy je radost poslouchat, to zase jo (v tom jak je to technicistní, tak je to vlastně celkem podobný jazzu nebo art rocku, kde jde taky často primárně o to, JAK se něco hraje, než CO)...každopádně obdivuju každýho, kdo něco takovýho vydrží poslouchat celou noc
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    XIII. díl cyklu poslechově přednáškových večerů
    Part XIII of a series of listening/lecture evenings



    Ve třináctém pokračování Audire si představíme zrození dubu na Jamajské scéně 70. let 20. století. Tento styl, vzniknuvší původně jako experimentální forma instrumentálního reggae, zásadně promluvil do zvukové estetiky i směřování budoucí populární hudby od punku přes industriál po house, techno či drum’n’bass. Kořeny tohoto žánru i jeho produkční postupy předvede speciální host Alexandr Rebjonok aka Syncro, jeden z prvních průkopníků dubu v Čechách.

    In the thirteenth installment of Audire we are going to focus on the birth of dub at the Jamaican scene of the 1970s. Originating as the experimental form of instrumentál reggae, this style fundamentally influenced both the sound aesthetics and direction of the forthcoming popular music, from punk through industrial to house, techno or drum’n’bass. The roots of the genre and its production techniques will be presented by the special guest Alexandr Rebjonok aka Syncro, one of the first pioneers of dub in Czechia.

    [ AUDIRE - Zrození dubu a jeho technologie / konferenceconference / 19.4.2018 / CR - Praha - Punctum, Krásova 27, Praha 3 ]

    DUBWISE/NO COMPROMISE
    L4MA
    L4MA --- ---
    Monty je buh, absolutni nirvana. takhle jsem se u newschoolu nebavil tak od roku 2011. nebudu se rozpakovat a rovnou reknu, ze ucen prekonal svyho mistra a kam se hrabe Alix. padlo extremni mnozstvi ultimatnich dubplatu, Hypnotize EP je proti bombam co zazneli pop. :) reknte prosim, ze bude k dispozici zaznam.
    a pevne doufam, ze nezsikal nejakej spatnej obrazek o CR, vzhledem k trestuhodne nizkymy poctu ucastniku!

    jinak dramaturgie fakt k nepochopeni. po ultrasofistikovany selekci, mixech jak z vinyl ery a atmosfere, kterou se Fallenovi a Montymu podarilo navodit, vylezl pasek pan Frenkie a zacal tam na silu tlacit clownneuro defaultni odpad a hovna typu Afterglow. vazne nedustojny...

    nicmene i tak diky za prilezitost slyset tenhle zazracnej zjev hned v v pocatcich jeho, jak doufam, dlouhy a hvezdny kariery.
    LORENZO
    LORENZO --- ---
    DNES CROSS
    https://www.facebook.com/events/798951033636299/
    2nd stage: My Name Is Techno w/ Mike Humphries (Mastertraxx Rec/UK)
    https://www.facebook.com/events/199538203965215/

    Line up:
    Monty (FR)
    Mr. Frenkie (RU)
    Computerartist
    Symplex
    Camel
    Far Horizon
    Apokain
    Sinner
    SHFT dnb

    2ND STAGE:
    https://www.facebook.com/events/199538203965215/
    MIKE HUMPHRIES (MAsteraxx Rec./UK)
    LamyCZ & Shimita (TechnoConnection)
    Piny
    Vaschek L. (BPM Kamikaze)
    Mitigma (Xplode)

    Vstup / Entry
    do / until 22:00 - 80 CZK
    po / after 22:00 - 150 CZK
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    AKISAN: ach, top
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    Noisia Radio S04E15 (2000s era D&B)
    https://soundcloud.com/noisiaradio/noisia-radio-s04e15
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MARIHAI: nene to byl kratkej mix asi kolem 20min.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    AKISAN: Jakoze essential?
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VON_GILOTINE:
    MEDAN:

    We turned your favourite album covers into Nike sneakers - Galleries - Mixmag
    http://mixmag.net/feature/we-turned-your-favourite-album-covers-into-nike-sneakers
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    MARIHAI: meli to v tom mixu bbc r1 ..jinde sem to neslysel... tam meli i tu s JaY Z
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Neni nekde ten dubolaye chase status rihanna? Nemuzu to najit nikde
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    KYN: bible
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam