• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEAlfred ve dvoře & Nová síť
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    Alfred ve dvoře je fajn scéna.Zatím jen dva projekty - prvně jsem shlídla animovaný filmy,když se zahajovalo kino.Celkem dobrý.Úvod byl teda trochu dlouhý,sice zajímavý obsahem.
    Za to jsem si vychutnala Test.Ost.Er.On. fakt kouzelná hra ,´dojala´ a pobavila.Možná ta nadšenost je ovlivněná tím,že jsem něco podobnýho viděla prvně a právě v Alfredovi,takže týhle scéně fandim.
    KACASAVO
    KACASAVO --- ---
    viděla jsem ženské zbraně líbilo se mi jak to bylo divadelně pojatý a mělo to i lehce feme sdělení i výtvarně hezky propracované spousty zyjímavých nápadů a tak .Nemám ráda obyč přehlídky které nejsou jinak oživené .Tato byla fine. Ikdyž my kdysi dělali akční přehlídku kde jsme nastoupily v gumových zástěrách přímo na molo a na místě dotvářeli oděvy. ukázaly možnosti jak se dá s oděvy pracovat...to by bylo nadlouho to popisovat...zároveň tam bylo i to divadlo už je to dávno teď už na to není čas.Jen že proto si můžu dovolit být občas kritická k přehlídkám,které jsou tak nějak o ničem nebo o Nietchem:D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    sedm tamečnic .. stůl .. a Komárek (uvidíme, co z toho)
    STOLOVÁNÍ / Jan Komárek
    pohybová klaustrofobie

Minikabaret lehce nereálných, místy groteskních situací pro 7 tanečnic kolem dlouhého stolu. Ženy se tu ocitly jakoby náhodou. Vzájemně se neznají. Prostor i dění v něm jsou malé. A přece se dějí velké věci...

...Komárek s chutí rozvolňuje hranice mezi jevištěm a hledištěm a vytváří atmosferu melancholického svátku... se smyslem pro subtilní domluvu s diváky, plnou vzájemného porozumění... Komárkovo světlo má hmatové kvality. Ohmatává a ohlazuje těla i hlavy tanečníků jako oblázky, vyjímá je jako pecku z avokáda, vytrhává je ze tmy, aniž teče krev nebo pot, jenom světlo teče, husté jako med.
    Nina Vangeli, Taneční zóna

hrají: Marie Kinsky, Andrea Miltnerová, Michaela Suša, Dagmar Chaloupková, Petra Mandová, Zdenka Brungot Sviteková a Petra Púčiková.

ČT 20 / PÁ 21 / SO 22 listopadu / 20h / PREMIÉRA
    divadlo ALFREDVEDVOŘE, Fr. Křížka 36, Praha 7

http://alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=240
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    představení o houbách .. a tak
    HOUBY
    premiéra čt20/pá21/so22 listopad 2008 /20h
    studio Alt@, hala 30 - U Výstaviště 11, praha 7, info 739339855

Houba jako fantastická forma života, kdesi mezi rostlinou a živočichem. Houbaření jako typicky český kulturní rituál, kterému se údajně věnuje až osmdesát procent obyvatel napříč sociálními vrstvami. Houba jako inspirace umělců. Houba jako katalyzátor zániku něčeho starého a zrození něčeho nového. Houba jako magický symbol.

Představení je především poctou kráse a mystériu hub a po vzoru happeningů Johna Cage - hudebního skladatele a mykologa - mělo by nabývat formy tance, koncertu, přednášky, performance, laboratorního experimentu nebo filmu.

Na jevišti se potkává živá hudba inspirovaná zvukem nejjednodušších akustických nástrojů, promítané fotografie a online mikroskopie, minimalistický pohyb a objekty zhotovené z materiálu nalezeného v lese.

HANDA GOTE research and development je konceptuální postdramatické divadlo, mísící ve svém instrumentáři zvukové instalace, pohybové a taneční divadlo, živou hudbu, výtvarné divadlo a technologie. Jejich tvorba je ovlivněna minimalismem, východní filosofií i hnutím DO IT YOURSELF. Mísí v sobě české kutilství, recyklaci objektů i technologií i inspiraci japonským haiku. Trademarkem jejich práce je alternativní práce se samotným prostorem, kde pomocí různých předmětů běžného užití a samotné divadelní techniky vytváří svébytnou verzi scenografie. Inspirace tvůrců se často nalézá za hranicemi divadla a vede až do světa vědy a techniky. Dokumentární aspekt představení bývá často východiskem pro kontemplativní jevištní obrazy. Skupina vznikla v roce 2005. Handa Gote je japonský výraz pro pájku.

premiéra: 20. listopadu 2008 v Hale 30 - adresa: U výstaviště 11, Holešovice, Praha 7 - spojení: tram č. 5, 12, 14, 15, 17 – zastávka Výstaviště.

http://www.myspace.com/handagote
    http://www.alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=239
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    chcete hrát v divadle ALFREDVEDVOŘE příští rok? hrajte!!

VÝZVA PRO UMĚLCE

Realizace projektů v roce 2009

Dramaturgie divadla ALFREDVEDVOŘE podporuje provokativní a přesahové projekty s důrazem na pohybové, fyzické a vizuální divadlo. Umělci se mohou ucházet o prostor k práci na malé i velké scéně divadla. Využití malé scény k realizaci one-man-woman show, improvizacím a work in progress prezentacím vítáno!

Projekty prosím zasílejte ve struktuře:
    * Popis projektu / umělecký záměr
    * CV umělce / tvůrčího týmu
    * Předpokládaný termín realizace / harmonogram
    * Rozpočet / finanční rozvaha, náklady projektu
    * Proč se ucházíte o prostor k realizaci vašeho projektu v divadle Alfred ve dvoře?

Termíny přihlášek na rok 2009: 12.12.2008

Kritéria výběru:

* Aktuálnost námětu / obsahu, objevná dramaturgie
    * U novátorských a experimentálních představení - vědomý přístup umělců a aktivní reflexe vlastní tvorby
    * Schopnost autorského týmu udržet pokračování představení i po premiéře

Výběr projektů

V roce 2009 poskytneme prostor k realizaci 8-mi přihlášeným projektům, které z přihlášených projektů vybere malá poradní skupina osobností z různých uměleckých oborů (divadlo, výtvarné umění, hudba). Na základě odborných komentářů této skupiny rozhodneme o míře podpory jednotlivých projektů, nebo o případném zařazení/nezařazení projektu do programového plánu divadla na rok 2009. Výsledky výběru projektů budou zveřejněny do 16.2.2009.

Přihlášky

Zasílejte prosím na e-mail: program@alfredvedvore.cz,
    nebo poštou na adresu MOTUS o.s., Šárka Havlíčková, Veverkova 28, 170 00 Praha 7.

Děkujeme a těšíme se na vaše projekty!
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    tak se byla na Money a prima!! tyhle ženský by tam měly hrát aspoň jednou měsíčně .. good mix of energies goes from them .. co si myslíte vy (co ste to viděli) o tom?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    oprava - od 18h40
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    dnes rozhovor s ženama z Money na Rádiu 1, od 18h55
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    tak jsem dnes viděla kus otevřený zkoušky tohohle - http://www.alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=238 - a už se nemůžu dočkat 14.11., až to uvidim komplet .. hmm - vtipný svérázný baby 35-45 .. mluvily tam o tom, jak co kde ukradly .. vtipný, autentický, tečka.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    jo, o welzlovi prej bude teď něco v divadlo žije! .. možná i kus rozhovoru .. anebo jen pět sekund pohled na iglů a pak kamera zase zajede nad jezerku, kdo ví
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    tak jo, anketa k pohlednicím vyměněna za novou
    MARDOU
    MARDOU --- ---
    ad anketa, možná by chtělo rozlišit pohlednice na BIO_Alfred, které mi přijdou velmi nepovedené, a pohlednice s celým programem, které se mi naopak líbí...
    MARDOU
    MARDOU --- ---
    SEVERINE: to je vážně škoda, protože si taky myslím, že je to jedna z nejlepších a nejúplnějších představení, které se v Alfredu protočily. A co jsem pozorovala diváky, zvláště ty dětské, do stává je to do téměř transových stavů a brání se konci. Naposledy ještě asi 2é minut po skončení lozily po scéně a bylo nemožné je odtamtud dostat :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    CAIDEL: Welzl se hrál jen 2x, ze 2 důvodů
    xhalani maj to představení ne-levný a vstupenky je neuplatěj ani náhodou, i proto, že maj omezený počet míst a dětský vstupný je mírný + jak magistrát dal o 20 procent míň prachů, než se předpokládalo, tak není na honoráře
    jinak měl bejt Welzl v prosinci, ale nebude, protože Beneš - slepý tygr - nemá čas ..
    podle mě je taky strašná škoda, že se to nehraje aspoň 2x měsíčně .. tohle je podle mě zatím the best z poslední sezóny

BARETKA: chápu, Albert už je klasika, jen škoda jestlis nestihla výše zmiňovaného Welzla, tam Vojta překvapivě skoro pořád mluví a je to dost good

jinak welzl tipuju bude na Malý inventuře = poslední tejden v únoru 09
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    SEVERINE: Super, hodna! Si pockam:-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SEVERINE: Na včerejším Komiksfestu2 jsem byl... A dobrý... slušné jak projekce, tak Švejda/Bliss potom...

ad záhlaví: jo Welzl byl výtečnej... škoda že se hrál jen 2x, poslal bych na něj i dost známejch...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BARETKA: vím: na jaře 2009, ale dřív než v březnu to nebude .-)
    JOLA: to už seš tak třetí, kdo si to chválí
    JOLA
    JOLA --- ---
    SEVERINE: byla jsem jen na divadle po tom...Tichý Jelen - 2 lidi ze 3 měst - dlouho sem neviděla takhle příjemný a inteligentní divadlo a to jen s jedním futrálem na housle, pár klubíčkama vlny a pár dětskejma hračkama...paráda!!!! jo bylo to představení KUŘE na motivy komixu Marjane Satrapi Kuře na švestkách...
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    Nevíte někdo, jestli se bude ještě hrát Albert se bojí, s V.Švejdou? Od tý doby, co už v AVD neuvádim, tak už nemám tolik přehled:-) chtěla bych to ještě jednou vidět. Díkes
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    byl ste někdo na biographu alfred?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam