• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGRESamba, Bossa Nova, Forró, Pagode, Capoeira, Choro, Baião, Afoxê a dalsi rytmy Brazilie

...o brazilske hudbe a jejich ruznych podobach - tradice, historie, pritomnost, doporuceni, mp3 a tak vubec...

tak jak nazev napovida - auditko je tu pro vsechny, ktere zajima brazilska hudba- v ruznych jejich podobach.
    Ja osobne bych byl radsi, kdyby to tu zilo predevsim zanry tradicnimi, ale ani moderni brazilske hudbe se nebranim
    at uz to bude brazilsky, sambarock, mpb nebo baile funk a nebo cokoliv jineho.

Nejradsi vas budu mit za ruzna doporuceni a linky na zajimave veci, ktere se kolem hudby toci. Stejne tak pokud nekdo
    na neco hraje o to vic vitam. Ja se ted snazim naucit na pandeiro, alespon nez bude karneval, abych si nepripadal
    menecenny - tenhle nastroj mi vazne ucaroval, s praxi v mem amuzikalnim podani to bude uz horsi.

Ja mam jinak z brazilske hudby nejradsi asi bossa novu, sambu, forro a pak skoro veskerou hudbu kolem macumby
    a candomble - baile funk muzu jenom nejaky, choro mi prijde zajimavy ale za srdce me uplne nebere, mam rad br
    hiphop a bavi me ve smes vsechno vcetne stareho 50s-80s brasil popu - ted momentalne nejvic ale asi ta samba.

rozbalit záhlaví
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    TIGRE: stazeno, ted posloucham a kricim: Vice takovych!!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    a zacnu dost neoriginalne, ale tak co zase cekat - prvni cast dnes uz klasicke kompilace, kterou produkoval David Byrne v jeho vydavatelstvi Luaka Bop

VA - Brazil Classics, Vol. 1: Beleza Tropical (1989)

01. Ponta de Lança Africano (Umbabarauma) Jorge Ben
    02. Sonho Meu - Maria Bethania
    03. Só Quero Um Xodó - Gilberto Gil
    04. Um Canto de Afoxé Para O Cloco de Ilê (Ilê Ayê Caetano Veloso
    05. O Leaozinho - Caetano Veloso
    06. Caçada - Chico Buarque
    07. Calice - Chico Buarque
    08. Equatorial - Borgues
    09. San Vicente - Milton Nascimento
    10. Quilombo, O El Dorado Negro - Gilberto Gil
    11. Caramba! ... Galileu da Galiléia - Jorge Ben
    12. Caixa de Sol - Nazare Pereira