• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAARTGALERIA PHANTASMAGORICA | středověké PANOPTIKUM & ORTODOXNÍ BLUDAŘINA | ENCYCLOPEDIA OBSCURA - MEDIUM AEVUM
    MAART
    MAART --- ---
    MAART
    MAART --- ---

MAART
    MAART --- ---

CASTIGLIONE, Circe changes Ulysses' sailors into Beasts
    MAART
    MAART --- ---
    MAART
    MAART --- ---
    jsn, chapu. cosi s harpyjema by to mohlo mit taky neco spolecnyho.
    jj, ty kone jsou skveli. hrozne mi neco pripominaj, nejaky ilustraci, snad cyrila boudu, nevim.

BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    MAART: On ten trest je z toho víceméně patrný, právě proto by byli supi na místě:) Zrcadlo by snad bylo možno chápat jako odčinění vraždy, kdy v podstatě smrt trestá sebe samu:)(nebo pro ni mělo mít jen čístě účelový, estetický význam, vzhledem k tomu širáku)) Dike občas mívá po svém boku orlici nebo bývá sama obdařena křídly, tudíž mne to zaujalo...

Každopádně kůň na I a III má dokonalý výraz..:D..

(a ten poslední je výborně nadčasový. pokud jsem jej tedy pochopil správně)..
    MAART
    MAART --- ---
    proc se ale diva do zrcadla ta smrt to nevim, tj dcla vtipnej moment:) tak taky asi potrebuje obcas `nastavit zrcadlo` :]]
    MAART
    MAART --- ---
    BIRLIBAN: jo uz to chapu, teda castecne, ty postavy symbolizujou justici a podavaj popravci mec smrti ktera ma vykonat ortel nad tou slecnou v pozadi (je nad ni napis just_ice)
    MAART
    MAART --- ---
    BIRLIBAN: hm, brej postreh, jestli to jsou v tomhle pripade smrtelnici, spis teda smrtelnice..vypadaj pomerne starovece, dle toho obleceni i symbolu / vahy, had /, mne napada ze to budou nejaky vedmy spis..ala sfingy..

akorat nechapu proc ma tu houbu na hlave:]
    BIRLIBAN
    BIRLIBAN --- ---
    MAART: Víme, proč mají ti smrtelníci namísto nohou pařátky? Napadá mne souvislost s krvežíznivými supy, ale..:)..
    MAART
    MAART --- ---
    MAART
    MAART --- ---
    MAART
    MAART --- ---
    MAART
    MAART --- ---
    MAART
    MAART --- ---

Altdorfer, Albrecht

The Birth of the Virgin
    1525 (140 Kb); Pine panel; Alte Pinakothek, Munich
    No architectural work by Altdorfer is known, but his interest in architecture and his skill in handling intricate problems of perspective are demonstrated by his Birth of the Virgin.
    MAART
    MAART --- ---
    MAART
    MAART --- ---

10) Jacques N. TARDIEU (Parigi, 1718 - 1795 )

Le Docteur Alchimiste.
    Acquaforte.
    Lastra mm. 227 x 280.

Bibliografia: Le Blanc, vol. 4, n. 36; Nagler, vol. 18, pag. 109, n. 36

Da un dipinto di D. Teniers.

Bellissima impressione, con margini. In ottimo stato di conservazione.
    MAART
    MAART --- ---

Jacques Callot, Mary washing Jesus' feet.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam