• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIASUNLABHipHopStage - Hip Hop Radio / Music & Urban Magazin
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    Pro Ostravské a okolní --- dneska

    Queens opening party


    queensqueensqueens

    15.00h-20.00h Queens Stodolní
    20.00 Afterparty klub Nudle..
    ONDRYK
    ONDRYK --- ---
    MIASUNLAB
    MIASUNLAB --- ---
    R.I.P. Ali !

    MIASUNLAB
    MIASUNLAB --- ---
    HipHopStage B-Day: Buďte 15. května na Lávce, HipHopStage s vámi, s Vladimirem 518, Hugem Toxxxem a LA4 oslaví své druhé narozeniny!

    SWOP
    SWOP --- ---
    Ahoj, nemate nekdo torrent nebo tip kde sehnat vsechny alba hocus pocus? thx
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    TCHYBABA: vsecno je mozne ....
    TCHYBABA
    TCHYBABA --- ---
    sakra! čtu níže napsané řádky a nevěřím vlastním očím! :O
    prohrábávám staré kazety a nacházím to co hledám! starou kazetu s nahrávkami od The C.C.C. (Yes or No) a na straně B samozřejmě Y.P.G. (Na ulici). bylo mi patnáct, kucí :D
    je možné, že jsem vás viděla hrát v ostravském sklepě?))
    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---



    Historie

    V roce 1993 se v Novém Jičíně zformovala rapová kapela THE C.C.C. ve složení DJ MARK F a L.S.I.. Po jediné zkoušce ve třech (Patrik H.), zůstalo u dvou členů. THE C.C.C. zaznamenali úspěch ve své druhé zkušebně, když jistý člověk (Jiří J. ala DJ J.J.) je právě zde navštívil a na základě této návštěvy "dotlačil" do Rožnova pod Radhoštěm k firmě PROLUX RECORDS. 2 songy nahrané ve studiu rádia ORION v Ostravě se dostaly na kompilační cd firmy PROLUX RECORDS. Následoval videoklip ke skladbě "In the street" (točeno v Ostravě - léto 1994), vysílaný však až začátkem roku 1995. A je tu léto ´95 a první samostatný maxisingl "Yes or no" a posléze na Slovensku v Košicích natočené první album THE C.C.C. - Yes or no. A koncem roku 1995 znovu v Ostravě natočen klip právě ke skladbě "Yes or no".
    V tomto roce vznikají v Opavě hiphopoví Y.P.G. ve složení D.MC, DUNCAN, NJ FLER.
    Po brzkém DUNCANOVĚ odchodu doplnili Y.P.G. DUCK a PENGUIN. To už byl rok 1996.
    Po "garážovém" období (zkoušelo se buď v garáži nebo u D.MCího v pokoji) se také Y.P.G. poštěstilo v tomto roce dostat skladbu "Nech to být" natočenou v opavském studiu AFD na cd kompilaci "Drogová nezávislost". Během let ´96 a ´97 natočili THE C.C.C. v otrokovickém "R-Audiu" a topolčanském "Top štúdiu" další nahrávky v podobě dvou dem. To druhé pouze dvoupísňové s HC kapelou ZIG ZAG ze Slovenska z Trnavy. V roce 1997 byli Y.P.G. již jen ve dvou D.MC a NJ FLER. A v této sestavě za produkce THE C.C.C. natočili v Otrokovicích první demo. Koncem roku pak v Českém Těšíně druhé. Obě dema byla sloučena a jako cd demo Y.P.G. - Na ulici EP v roce 1998 vydána. V soutěži "Hip hop boom" (TV Nova ,pořad ESO - 1997) se Y.P.G. se songem "Stěžuju si" dostali mezi 5 favoritů a byl jim natočen a odvysílán krátký klip. Koncem roku 1997 novojičínští THE C.C.C. ukončují svou činnost.
    L.S.I. pokračuje dále sólově, co se koncertů týče , podpořen D.MCím a FLERem.
    Pak v roce 1999 vznikla v "RM studiu" na Starém Jičíně cd demo nahrávka L.S.I. - In the scorpio realm (s několika kamarády a kamarádkami, včetně D.MCího, jako hosty) a další cd demo od Y.P.G. "Karnawall". A koncem roku po odchodu FLERa Y.P.G. končí svou činnost.
    D.MCí se spojil s L.S.I. a spolu pokračují dále. Rok nato (prosinec 2000) se L.S.I. vrací k historii a mástruje v "RM studiu" nevydaná dema THE C.C.C. , která vlastním nákladem vycházejí v podobě cd dema THE C.C.C. - 2, doplněné o pár nutných momentů.
    DJ PENGUIN (bývalý člen Y.P.G.) s D.MCím v roce 2001 zmastili doma svůj projekt
    DeeJ PENGUIN Feat. D.Mcee - Shokem terapie, v podobě cd demo nahrávky. A D.MCí ještě stihne v tomto roce shrnout veškerý materiál od Y.P.G. doplněný o pár nových "meziher" na 1 cd demo - Y.P.G. - Legend ´95-´99. A již koncem tohoto roku začíná v "RM studiu" natáčení první společné desky L.S.I. a D.MC. Po dvouměsíční pauze v únoru 2002 natáčení pokračuje.
    Na 1 Apríla je hotovo. Cd demo L.S.I./D.MC - 2002. Svou účastí buď pomohli či poškodili tuto záležitost DR.ZHOR z ELEKTRICK MANNů , PENGUIN , DJ MARK F , MYSTIC FRIENDS a HRÁŠEK. K desetiletému výročí seznámení se s Hip Hopem vzniká částečně v "RM studiu" částečně v domácích "mini" studiích ( u L.S.I. a u PAVLA P. z VALERIAN´s FUTURE) cd demo záležitost L.S.I./D.MC - 10 let v tom, složená z poloviny z nových a z poloviny ze starších, v nových verzích udělaných, songů. A právě za pomoci dlouholetého spolupracovníka PAVLA P. se během jara a léta 2004 mástruje Y.P.G. - Legend ´95-´99.
    Začátkem zimy 2004 natočil a posléze zpracoval mistr Tučňák klip k songu "S tebou".
    V první polovině roku 2005 se na internetových stránkách sever.empyrea.net objevuje SEVERNÍ MORAVA reprezent - Virtual CD1, kompilace severomoravského hip hopu, sestavená z tracků dostupných v MP3 formátu, mezi nimiž je song "Stoupat jako dým" od L.S.I./D.MC a "Yes or No (Valerian's F. version)" od The C.C.C. Pro tuto kompilaci je na zmíněných stránkách připraven CD booklet.
    O letních prázdninách téhož roku vychází u FAIBY JAMAICA PRODUCTIONS Kompilace Underground Units vol. 1, kde je track "Kdo je legenda" a video k "S tebou" od L.S.I./D.MC. A koncem roku 2005 vychází jako 2CD demo L.S.I./D.MC - Průřez/Liwe. CD "Průřez" obsahuje výběr našich songů od úplných začátků až po současnost, včetně nového tracku "Průřez", jehož text je z větší části sestaven z rýmů, které byly dříve použity v různých našich tracích. Conga obstaral Baris. CD "Liwe" obsahuje kompletní záznam koncertu v Opavě v Mrkwi z prosince 2004, včetně hostovačky Dr.Zhora z E.M. a video k "S tebou". Liwe skreče obstaral DJ DAK. Na přelomu roků 2005 a 2006 se na sever.empyrea.net objevilo druhé, z tracků dostupných v mp3 formátu sestavené, Virtual CD - SEVERNÍ MORAVA Reprezent 2005 vol. 2, kde jsme zastoupeni trackem "Průřez". Nahrávkou "Průřez" se k formaci přidává perkusista (conga) BRS. Zhruba rok na to se do souboru přidává Mr.HOLICK666 a to s perkusoidní sadičkou, kterou podporuje rytmickou sekci za odešlého BRSe. Během léta 2007 jsme nahráli u Redyho v Omega Records společný track Odsouzen, jež se objevuje zkraje roku 08 na cd demáči - EP - L.S.I./D.MC - Odsouzen a poté taktéž na Redyho 4té desce OMEGA STYL - Fakujem RnB, kde navíc ještě hostujeme v tracku Felaz. Koncem roku 2007 natáčíme materiál pro video k tracku Odsouzen. Po prázdninách 2008 nastaly jisté změny a to, že Mr. Holick má komplet bicí sadu a jeho rytmy nově podporuje basák Hubert. Po půlročním zkoušení se do souboru navíc infiltruje Kostruh na jambe.
    vice na :http://www.lsi-dmc.com
    BSC
    BSC --- ---
    ROXY
    01.04.2009
    GURU'S JAZZMATAZZ feat. SOLAR and THE 7 GRAND PLAYERS /usa/

    CASPERDJ
    CASPERDJ --- ---
    DEX
    DEX --- ---
    WERENZIE
    WERENZIE --- ---
    :-)
    TCHYBABA
    TCHYBABA --- ---
    DJ Hlava: SUPER PLAYBOYS jsi ty a Ali?
    MIASUNLAB
    MIASUNLAB --- ---
    Dj Hlava
    jak to myslíš zahrát?
    DJHLAVA
    DJHLAVA --- ---
    mohl bych si někdy u vás zahrát?dík
    RODRIGUEZ_CZ
    RODRIGUEZ_CZ --- ---
    no tenhle klub se skutecne povedl:-D
    MIASUNLAB
    MIASUNLAB --- ---
    2Public: dík, a ty nemáš zájem? ))
    PUBLIC
    PUBLIC --- ---
    jsou tam v pohodě lidi....nebojte se tam vstoupit....trochu odvahy :-D peace
    MIASUNLAB
    MIASUNLAB --- ---
    Projekt internetového rádia a hip-hop webmagazínu HipHopStage.cz nabízí možnost přidat se do týmu realizátorů. Aktuálně na pozice redaktor, programátor, koder, grafik, fotograf či obchodní zástupce. Pokud se orientuješ v české a zahraniční scéně a más chuť prezentovat svou tvorbu, nebo se jiným způsobem podílet na tomto projektu, kontaktuj a získej další informace info@hiphopstage.cz
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam