• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ROSOMAKNezávislý film a evropská filmová tvorba - je potřeba informační server o nemainstremových filmech?
    JUNGLERKA
    JUNGLERKA --- ---
    Festival krátkých filmů začíná pro veřejnost ve čtvrtek, ode dneška se můžou kupovat lístky v předprodeji v kině Světozor.
    [ Festival krátkých filmů Praha / festivalfestival / 19.1.2011 / CR - Praha - kino Světozor, Vodičkova ulice ]
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    MeetFactory, Kino.

    Dnes se sejdeme na pravidelném slovenském filmu z Nové vlny 60. let. Tentokrát na velmi vysoko hodnoceném filmu Juraje Jakubiska, jenž byl nucen "zrát" 30 let v trezoru.

    Vtáčkovia, siroty a blázni (ČSSR 1969, rež. Juraj Jakubisko, 82min)

    vstup volný. Pak si dáme skvělý pivečko a společně probereme zážitek:)

    Praha Smíchov, doprava zde http://meetfactory.cz/lang/en-us/kontakt-a-mapa-contact-and-map/

    http://www.csfd.cz/film/4737-vtackovia-siroty-a-blazni/
    JUNGLERKA
    JUNGLERKA --- ---
    Kino Evropský dům v Jungmannově ulici v Praze promítá každých 14 dní zadarmo filmy, které se nedostaly do distribuce. Tuto středu od 19 hodin bude na programu blok krátkých filmů z Mezinárodního festivalu nezávislých filmů v Barceloně L'Alternativa.
    [ Kino Evropský dům / kinomovie / 31.3.2010 / CR - Praha - Evropský dům, Jungmannova 24, Praha 1 ]
    DAWEK
    DAWEK --- ---
    Filmale 2009 | Severský film | 18. - 20. 9. 2009 Nový Jičín - IV. ročník filmového festivalu - přehlídka severských filmů /Bergman, Vinterberg, von Trier, Kaurismäki, apod. + samozřejmě Dolph Lundgren.../ - program zveřejníme během příštího týdne www.filmale.cz

    JANITA
    JANITA --- ---
    YGGDRASSIL: kuafix, tak jsem to pekne propasla.. chjo!
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    YGGDRASSIL: supr pozvání! To stojí za vidění :)
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    Pozvánka na Psycho Film

    Tenhle víkend se v kinech Atlas a Evald koná další ročník filmového festivalu Psycho Film. Na svědomí ho mají nadšenci, spojení s bohnickou léčebnou, kteří už pár let krmí české publikum převážně artovými a klubovými filmy s psychiatrickou a sexuologickou tématikou.
    Původní myšlenkou projektu bylo seznámit veřejnost souvislejší formou s tématy, o kterých se jinde moc nedozvědí. Proto jsou dodnes všechny projekce doprovázené komentářem expertů, nejčastěji psychiatra nebo samotných tvůrců filmu.

    Složitost mechanismů duševních poruch způsobila, že veškerý za zmínku stojící pokrok v léčení se udál za dobu kratší než sto let. Teprve v devatenáctém století byly vyvinuty postupy a terapie, které přinesly nemocným skutečně trvalé zlepšení. Vzhledem k vývoji medicíny se dnes humánní metody péče o duševně nemocné opět dostávají do popředí mediálního zájmu. Navíc Bohnice slaví 100leté výročí, takže se festival letos zaměřuje na témata ústavní péče a duševních chorob.

    Spektrum třiceti promítaných titulů je tradičně pestré – od celovečerních filmů (klasika jako Přelet nad kukaččím hnízdem; Polanského Hnus; oscarovou, velmi kontroverzní a diskutovanou Hadí jámu; Matku Johana od Andělů nedávno zesnulého mistra polského filmu Jerzyho Kawalerowicze, nebo proslulé trezorové podobenství Juraje Jakubiska Vtáčkovia, siroty a blázni), přes dokumenty (například Čarodějnictví v průběhu věků nebo bloky dokumentů o pedofilii a domácím násilí) až po krátké filmy z dílny studentů FAMU.

    Loni Psycho Film promítal raritní "dokumenty" nacistické propagandy o řešení otázky duševně nemocných. A ani letos si organizátoři neodpustili kontroverzi – můžeme vidět kousky z dílny scientologické církve, které prezentují celou psychiatrii a farmaceutický průmysl jako konspirující moloch, průmyslově vymývající masám mozky.

    A poslední perlička – festival je doopravdicky neziskový:), takže vstup na všechny projekce je zdarma...
    Detaily a kompletní program na http://www.psychofilm.cz/
    ROSOMAK
    ROSOMAK --- ---
    zkusebni verze: www.indiefilm.cz
    ROSOMAK
    ROSOMAK --- ---
    MACHEPELA: kouknu do zakona, ale bojim se, ze na to by se musely slozite osefovat prava...
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    ROSOMAK: no ne přímo jako oficialni trailery...jen prostě kus scény...něco jako ukazovali ve filmopolis,například :-)))mohlo by to trochu víc navnadit.
    ROSOMAK
    ROSOMAK --- ---
    MACHEPELA: Myslis jako trailery? Ty by tam prilezitostne byt mohli. Problem je, ze se objevuji ve velmi diskutabilnich kvalitach (youtube...). Jen nejaky vyjimky se objevi na applu v HD, vetsinou diky americky distribuci...
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    bylo by možný i ukázky z těch filmů tam vložit?
    ROSOMAK
    ROSOMAK --- ---
    MISA_PES: dobry napad, ale ve vysledku bude zalezet je na tom, kdo bude chtit spolupracovat. Praha je jasna, prtoze jednak se tu toho deje nejvic a za druhe tu travim vetsinu casu... nicmene je pravda, ze by bylo nefer nedat prostor i ostatnim...
    MISA_PES
    MISA_PES --- ---
    ROSOMAK: kalendář akcí může bejt i rozdělenej na regiony - najdeš-li lidi, který ti budou posílat info z jednotlivejch krajů, ohledně filmovejch klubů apod. což?
    ROSOMAK
    ROSOMAK --- ---
    MOMENT: schizofrenie?:)

    jinak diky a postrehy, "katalog" bude asi potreba - otazka je v jakem rozsahu ho rozpracovat (tzn.kolik informaci o jednotlivych filmech by mohl obsahovat); kalendari se asi nepujde vyhnout, protoze neco takovyho tady uplne chybi a dost casto kvuli tomu clovek prijde o zajimave projekce... (hlavne ty projekce, ktere se odehravaji mimo "bezne" kinosaly...)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MOMENT: "mohli" se v této situaci píše s tvrdým y. Shoda podmětu s přísudkem debile.
    SLKLOBOUCNIKOVA
    SLKLOBOUCNIKOVA --- ---
    to je fakt.
    a i ten přehledný kalendář filmových akcí.
    nevím, jestli to znáš, ale na karagarze je vždycky vybírán Masters of the Month. mohlo by tu být něco podobného. momentálně netuším, podle jakých priorit by se to vybíralo, možná nějaká anketa pokaždé v jiném duchu nebo tak něco. podle výsledku by se pak vytvořil režisérův profil třeba. chtěla bych se tam i něco dozvědět prostě:)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    hodila by se sekce "katalog", kde by se stradaly filmy a jelikoz by se jednalo o web pro urcitou cilovou skupinu lidi, byly by komentare rozhodne na lepsi urovni nez leckde jinde a s tim by mohli vznikat primo rozsahlejsi recenze a studie a cele by to mohlo mit takovy roztomile chytry a uceny rozmer. mohl bys spolupracovat s terryho ponozkama treba, a mit tam odkazy na vsechny lepsi kina.
    ROSOMAK
    ROSOMAK --- ---
    Taky by me zajimalo pri stavbe webu, cim se inspirovat, takze pokud se vam libi nejake vychytavky na nejakych webech, tak se nebojte a sem s tim. Kazda pomoc dobra:) navrhy budu prubezne konzultovat s clovekem, co mi to bude delat...
    ROSOMAK
    ROSOMAK --- ---
    No a jaky zaber byste od takoveho webu ocekavali? Co by vas na ten web nejvice pritahlo? Mam tim na mysli, co byste si tam chteli primarne precist - jestli treba reportaze z festivalu, nebo naopak prehledny kalendar vsech filmovych akci v cr, nebo pouze novinky atd...
    Potrebuji si totiz udelat tak trochu predstavu, jakym smerem se to ma rozpohybovat. Anyway, kdyby se o to nekdo hodne zajimal, tak kazde pomocne sile jsou dvere otevreny:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam