• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAHRASTAUHK - Univerzita Hradec Králové
    pro studenty nebo uchazeče na UHK..

    Já a UHK..

    83 hlasy od 83 respondentů

    rozbalit záhlaví
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    NAVARA: to jsi pekne vystihl.. ja jsem si myslela, ze kdyz pujdu na cestovni ruch, tak tam budu mit geografii, nejakou praxi, rozsirenou vuyku jazyku, odborny predmety..
    a ono to nakonec dopadlo tak, ze sem se ucila mikro makro, dane apod., na spanelstinu ani rustinu jsem se v prvaku nedostala, protoze bylo asi 40 volnejch mist na vsechny obory.. takze jsem dopadla tak, ze 3 jazyky, kteryma jsem se byla schopna celkem plynule domluvit jsem zapomnela, obcas je oprasuju jen kvuli svymu pocitu a je ze me skoro ekonom a manazer, kterej ovsem o managementu a ekonomii stejne nic nevi a dane mi dela ucetni, protoze sama to taky neumim.. k cemu pak to vzdelani je? ja nevim, jestli na jinych oborech je to stejny, ale tohle me dost mrzi. jediny plus je, ze jsem si vypilovala anglictinu..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISHACZEQ: No prave...

    V soucasnosti ty skoly maji obory i jejich obsah z (ruzne velke) casti jen ze setrvacnosti, nereflektujici to co studenti skutecne pouziji.
    Pokud bys platila skolne 30k rocne a mohla chtit zpatky, pokud by ti neprinesl to co mel v popisu; skola by pak mela motivaci mit obory a jejich obsah skutecne funkcni.

    Jakmile totiz zacnes behem skoly pracovat, dost casto uvidis ze vyucovane predmety casto maji nedostatecny, pokud vubec nejaky, kontakt s realitou a tezce to demotivuje ke studiu. Jedinou motivaci pak skutecne zustava jen zbytecne vyhozeni mnozstvi casu a penez, co to jiz stalo, z okna.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    NAVARA: ja nic reklamovat nemuzu.. rok jsem si prodlouzila, ted jsem si prodlouzila dalsi pulrok, ale opet jsem to nestihla, takze v lednu musim zas calovat :( samotnou uz me to stve, ale jak chodim do prace, tak nemam motivaci tu skolu dodelat i kdyz rodice mi slibujou hory doly, kdyz uz to konecne skoncim.. kdyby bylo na me, tak se na tu skolu vybodnu uz po prvaku. chodim na cestovni ruch a ten obor me dost zklamal, ale na druhou stranu mi to prislo dost jednoduchy, tak jsem u toho zustala. pak jsem zacla ve tretaku pracovat na zivnostak a uz jsem se vezla. nebyl cas jezdit do skoly, delat seminarky apod.. loni jsem se tam max. ukazala :/ ted mi chybi asi 11kreditu, pul statnice z AJ (gramatickou uz mam hotovou dokonce za 2 :) a ta obecna statnice, bo co to je.. a samozrejme bakalarka. byla bych blba se na to vykaslat, kdyz jsem tomu investovala tolik casu a financi, navic rodice me taky dost podporovali, takze chci i kvuli nim, ale asi malo :(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISHACZEQ: no resili by to, pokud by dostavali penize zato, ze ho dokoncis :) takhle je akorat dostavaji odjinud...

    jinak na mem oboru bylo skolne 30k/rok, coz kdyz jsem srovnaval s jinymi (soukromymi) skolami kde bylo obdobne, vzhledem k tomu co za to skola poskytuje, mne to presunulo do kategorie priznivcu skolneho a moznosti jeho reklamace.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    NAVARA: ja jsem na bakalrovi patym rokem a nikdo to moc neresi.. sice za kazdej semestr platim 9 000, ale proste nemam cas napsat bakalarku a jsem lempl a nechce se mi jezdit do HK
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XFLARE: to by nemelo moc smysl, nutilo by to skoly davat titul i tem nejvetsim lemplum...
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    NAVARA: no ja zas slysela ze se to zmenilo a skola dostane prachy az za ukoncenyho studenta :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JAHRASTA: penize za studenta dostavaji na cely rok, takze kdyz te ted vyrazi, mohou zbytek promradat v bordelu, nakoupit novy auta,... apod :)

    je to oblibena metoda exaktnich VS (CVUT, FAV,...)
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    RODRIGUEZ_CZ: No se právě bojim, aby jsme s eskam neletěli taky, protože na to celkem dost prcáme.. :(
    RODRIGUEZ_CZ
    RODRIGUEZ_CZ --- ---
    JAHRASTA: takhle se mi to stalo na minuly skole v brne
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    BASTOCH: To u nas právěže v prvním semestru jo.. musíme dát všechno jinak pápá.. nevim proč o tak udělali, ale je to tak no..
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    Tak co zápočty lidi? Už někdo ví, že nejde dál?
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    BASTOCH: Hradečák? To já právě dnes asi vyjedu obráceně no :)
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    BTw, mam za to ze dnes je Vanocni party UHK v AC baru a zitra na tomtez miste POLPA(politologicka party)... chystate se nekdo?
    RODRIGUEZ_CZ
    RODRIGUEZ_CZ --- ---
    JAHRASTA: hele neni, aspon co ja vim
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    RODRIGUEZ_CZ: Btw, Pavel neni na nyxu?
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    NAVARA: no to asi proto, ze mne neznas :-)
    RODRIGUEZ_CZ
    RODRIGUEZ_CZ --- ---
    DUB: prave ze ty zdrojaky co sis mohl vzit sebou docela stacily na to, abys ten priklad zvladl, nebylo to zas tak nic tezkyho. Ikdyz nervozita udela nekdy svoje, ja jsem samym opojenim nenapsal do switche breaky
    DUB
    DUB --- ---
    RODRIGUEZ_CZ: no ja sem delal zkousku z PRO2 minulej rok taky a odpojil net na 3 hodiny, moh si mit ale flashku se zdrojakama, jo vlastne mas recht net neodpojil, ale sledoval sit takze je lepsi se nikam nepripojovat
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DUB: hehe, slysel jsem o zpristupneni firewallu per ucebna :)
    RODRIGUEZ_CZ
    RODRIGUEZ_CZ --- ---
    DUB: tak to loni taky jeste nebylo, kdyz jsem delal pro2
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam