• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAHRASTAUHK - Univerzita Hradec Králové
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LICINDA: aha, takze ne chlastat celou noc a presto rano dat zkousku :)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    NAVARA: orientovat se v systemu, systém předmětů a volitelných přemětů.. prostě praktické věci, které se sice dozvím částečně při zápisu (až v září) ale hlavně, osobbní zkušenost mi často říká víc.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    tak ono taky zalezi na tom, CO chces naucit :)
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    RESTINPEACE: vzhledem kt omu, ze jsem predpokladala, ze se budete vzajemne znat, tak ze by se treba nejaka dobra duse nasla;)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    brecis na spatnym hrobe, tohle je UHK
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    nazdar lidickove, prosim, najde se mezi vami nejaky student/ka LFHK?? Ktery/a by byla ochotná pomoct a poradit mlademu uchu prvackymu?? :)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    MISHACZEQ: no, já jsem usoudila, že Zelenku je lepší mít za kamaráda - a fakt že se mi to vyplatilo - u zkoušky z INMCR si mě pamatoval a byl hodnej - a nakonec jsem ho slízla i u státnic a obhajoby a děkovala všem svatejm, že jsem s ním byla zadobře...
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    VAMPIREGIRL: tak to ja se s tim tolik nepatlala. prislo mi zbytecny travit nad tim vic casu, nez je nejnutnejsi ;)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    MISHACZEQ: já jsem tehdy psala něco jinýho, myslím něco jako "vliv cestovního ruchu na sociokulturní prostředí" a bylo to docela zajímavý, takže moji práci dával za příklad. Ale zkouška z INMCR bylo fakt maso.....
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    MISHACZEQ: Zelenka? :-D
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    VAMPIREGIRL: ja mam asi na 3 stranky we wordu porovnani czechtourism a visit czechia. ale neni to zasnej zazrak, tak tak mi to tenkrat dal.
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    čus lidi, není tu někdo z Hradeckýho cesťáku? já jsem absolvovala loni a potřebovala bych, jestli někdo nemá seminárku na téma "Analýza internetového portálu cestovního ruchu" - vím, že to někdy někdo psal na bakaláři pro Zelenku do INMCR- ale mě už to do Olivy přirozeně nepustí, že bych to vykradla, nemůžete to případně někdo vykrást za mě? Nebo nemáte to? :-D Nebojte, neopsala bych to doslova :-D
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    nemela uz nahodou prijit postou pozvanka k prijimackam??

    (prihlasky jsem davala na dalkove studium, prijimacky jsou tusim v cervnu...tak snad jeste pozvanka dorazi...)
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    jé, jaktože jsem tohle téma objevila až teď??? budu zase nechutně nostalgická :-)))
    HANOCRI
    HANOCRI --- ---
    Přijďte.

    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    REDBLACK: jistě
    REDBLACK
    REDBLACK --- ---
    Zdravím všechny hradecké spolubojovníky, chci se zeptat, jestli náhodou nevíte o nějaké dobré akci příští týden? Spolubydlící měla narozeniny, tak ji chceme udělat radost a někam vyvézt ;) díky .)
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    zítra..
    AFK UHK
    24.2.2009; 20.00hod.
    Brazil

    Podobně jako ve Dvanácti opicích, i zde Gilliam umístil svůj příběh do těžko definovatelného období kolem Vánoc "někdy ve 20. století", kdy armády bezejmenných úředníčků striktně dodržujících kancelářskou etiku jak z 30. let na každém kroku doprovází fantaskní přístroje moderní doby. Groteskní prostředí doplňují stejně groteskní postavy - hlavní hrdina Sam (Jonathan Pryce), jež se postupně sbližuje s naivní Jill (Kim Griestová), pro kterou největší potěšení představuje sauna a filmy bratrů Marxových; Samova matka posedlá plastickou chirurgií; Jack v podání Michaela Palina, jemuž byla tato role napsána na tělo a jehož postava prochází ve filmu proměnou z příjemného chlapíka až k typickému produktu zrůdného systému, který např. svou ženu oslovuje Barbaro jen proto, že jeho šéf si není schopen zapamatovat její pravé jméno.

    VB 1985, režie Terry Gilliam, 131 min
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam