• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAHRASTAUHK - Univerzita Hradec Králové
    _ALBETH_
    _ALBETH_ --- ---
    prosím o radu, jak se mhd dostanu z autobusového nádraží v hradci na filozofickou fakultu?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    UHK hlásí příchod ubytovacího stipendia ;)
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    můžu se ti kdyžtak zeptat, mám pár kamarádek, co zrovna státnicovaly
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KAPITANKUN: Co bys rad vedel?
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    někdo nějaké rady či postřehy ze studia sociologie na FF?:)
    _ALBETH_
    _ALBETH_ --- ---
    prosím není tady někdo, kdo studuje politologii kombinovaně?
    VLASTOVKAA
    VLASTOVKAA --- ---
    BINARY_PARANOIC: Jenom mi přijde, že pro "dostání se někam" klikám mnohem víc než předtím, prostě je všechno až příliš pečlivě rozděleno... Což je názor běžného laického uživatele :-).
    VLASTOVKAA
    VLASTOVKAA --- ---
    Ahoj, jsem na UHK ve druháku na FF.
    Nevíte proč ten web vůbec předělávali? Minulý se mi zdál mnohem pohodlnější, vyznala jsem se tam, teď je to na nic....
    BARUSSS
    BARUSSS --- ---
    někdo z pedagog.fak. obor systémové biologie a eko?
    PSYCHOUSEK
    PSYCHOUSEK --- ---
    ESELVIRA: Nabídka baru platí i pro první koncert. ;)

    BASTOCH: Není to úplně přesné. Z baru je odbouraná část, která byla mezi pódiem a nejbližším sloupem. Co se týče pódia, tak to zůstalo prakticky nedotčené (až na stržení tlumení na zadní stěně).

    Tyto dvě akce by měly být takovým rozloučením s La Putikou. Noví nájemci z toho chtějí udělat disco klub.
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    aha.. tak od m11 jsem slyšel, že bar i podium už jsou srovnaný se zemí, ale kdo ví..
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    Jo tohle je last chance. Pak se bude prý klub předělávat na diskotéku.
    Kluci si musej obstarat pití ze svých zdrojů, bar už je vyklizeneje, proto ty Svijany a cpt. Morgan :) (u druhého koncertu)
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    ESELVIRA: teda co jsem slyšel o laputice, tak koncerty se asi udějou jen hodně těžko.. bez baru, či podia :/
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---



    GRINDPA Booking Agency - Úvod - Bandzone.cz
    http://bandzone.cz/fan/grindpa
    SUDICZKA
    SUDICZKA --- ---
    !!!! 15.1. akce v La Putice zrušena !!!!
    akce se přesouvá do sokolovny v Bukovině u Černilova (cca 10 km od Hradce Králové)
    těší se na vás...ilegal djs + ilegal bar...
    SUDICZKA
    SUDICZKA --- ---
    La Putika - Hradec králové - 15.1.2011
    jungletekk, HC, tekno,...

    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---


    :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    TOOMIX: děkujeme. V podstatě to sedí, snad jen dodám, že vizuál nedělá firma, ale dvojice autorů, ehm :) Která je nadto dost zaměstnána ticícem dalších „drobností“ jako jsou minimanuál, velký manuál, různé pozvánky, plakáty atd. atd., což zase způsobilo pozdější dodání grafických návrhů „ajťákům” oproti původnímu plánu, taktéž připomínkování se holt zdrželo (aneb demokracie akademické obce v praxi :)) atd.


    ANGEL333: zde se pokusím odpovědět, jak nejlépe je v mých silách:

    ad 1) tyto „rychlé odkazy“ původně vůbec nebyly ve studii (kterou opravdu provedla firma FG), ze které jsme vycházeli (a měli vycházet). Tam se počítalo s tím, že na fakulty se člověk dostane až přes menu „fakulty a pracoviště“. Což je do značné míry logické a správné, na druhou stranu jsme došli k názoru, že pro častějšího uživatele stránek (typicky student / zaměstnanec UHK) by bylo časem takovéto „proklikávání se“ spíše otravné. Proto jsme přidali ono „rychlé menu“, kterým se člověk dostane přímo na fakultní stránky. Jak z toho vyplývá, není zde potřeba textové doplnění, jelikož slouží jen jako „zkratka“ pro znalé uživatele (a přepokládám, že každý student / zaměstnanec bude znát značku/barvu alespoň té své fakulty). Naopak doplnění textů (což by si vynutilo vertikální uspořádání ikon) by způsobilo „zahlcení“ daného prostoru a celkové přehlednosti webu by jistě nepřidalo (a zde jen drobná poznámka – při množství informací, které je potřeba na webu zobrazit v nějaké rozumné struktuře bude vždy přehlednost určitým kompromisem).

    A ještě naokraj – značky fakult by měly být o něco větší a je to jedna z položek „To Do listu“, který na dvojici chrabrých a odvážných ajťáků čeká. Nicméně s ohledem na celkový stav portálu chápeme, že je takováto položka na seznamu priorit spíše u konce a tedy chceme jim nyní spíše nechat čas na odstranění funkčních bugů, stran designu se budeme bavit až posléze.

    ad 2) zde platí vše, co je psáno o odstavec výše. Na typografii se ještě bude pracovat (přinejmenším bude jako druhé patkové písmo po Cambrii definována Georgia, nikoliv Times New Roman, který je holt ohyzdný a v kurzívě zvlášť). Je zde také potřeba brát ohledy na písma, která jsou definována v design mauálu. A tam jsou jako alternativní fonty z několika důvodů definovány Cambria a Verdana – které jsou tak i na webu.

    Na druhou stranu dost záleží, v jakých podmínkách na web koukáš. Web tvořený v roce 2010 by měl být navrhován spíše „do budoucna“. A tak co vypadá ok na Windows 7 (dokonce i v IE :)) i Mac OS X (Safari 5.0.2, Cambria instalována), tak na XP (které nemají ze základu Cambrii a vykreslování fontů je dost katastrofální) není úplně ok. Ostatně viz obrázek níže. :)

    Věř, že bychom milerádi udělali typograficky pěkný web, bohužel to není tak úplně jednoduché, jako když si člověk dělá osobní stránky (a kde může použít řešení jako Google fonts, které ovšem pro potřeby portálu UHK moc použitelné není). Je to holt trochu boj, když existují 3 hlavní OS v několika verzích, několik prohlížečů, každý z nich vykresluje písma (pokud jsou krom toho v OS vůbec instalována) trochu jinak. Což neznamená, že se ještě nemůže dojít k lepšímu kompromisu a určitě se budeme snažit jej najít :) Ale tohle je zase spíše technologický problém, který pochopitelně jde trochu „mimo nás“. :) Ale děkujeme za připomínku.

    ––

    A úplně poznámka na konec – jistě by se to dalo udělat vše lépe, rychleji, již od začátku bez bugů atd. Bohužel je situace dost omezená (samozřejmě mimojiné) financemi a tam je UHK zase dost omezena současným přístupem ministerstva. A obávám se, že bude hůř :( Ale budeme rádi za jakékoli konstruktivní přípomínky a určitě nezapadnou :) Koneckonců děláme to pro vás, ne pro sebe.



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam